Inimesed

Marsi võiksid koloniseerida robotid, inimesed koligu pigem Kuule (3)

LISA KOMMENTAAR

on22. juuni 2016, 22:14
mars kord olnud inmeste kasutuses ja kuu on hõivatud muude mehikestega,kes ka maal käivad ja hoiavad meil suuri katastroofe ära, mis nende võimuses.Kas praegune maa tsivilisatsioon on esmane maal,kindlasti mitte ja neid jälgi endistest 3,5-5 meetristest inimestest on leitud,kes elasid 1,5 milj.aastat tagasi maal...siis oli õhu koostis teine ja seoses hapniku taseme langusega surid saurused ja hiiglased välja...aga hea on taolisel teemal mõelda,ajab argimured minema.
Kes22. juuni 2016, 23:35
usub lumivalgukest ning seitset pöialpoissi, kes Allahit, kes Odinit, kes Jehoovat, paradiisi ning kitseinglite armaadat. Kaasajal on jumalat ning katseinglite asemele ilmunud tulnukad ja igasugused mehikesed. Kes kõike jälgivad, sekkuvad ning katastroofe ära hoiavad j.n.e. Ühesõnaga, uues kuues muinasjutt. Sest mõned ei saa ise hakkama ning lausa vajavad usku mingitesse abistavatesse olenditesse. Et ise mitte vastutada, et oleks kelle peale loota j.n.e. Ühesõnaga,täiskasvanuliku isikliku vastutuse asemel kapatäiis infantiilsust.
JUSS22. juuni 2016, 11:04
Oleme graafikust kõvasti maas! 1966.a. ilmus Moskvas (eesti keeles ilmus 1969) kellegi LBobrovi raamat, kus analüüsii seniseid teaduse saavutusi ning prognoositi tulevikuarenguid. Mõned näited:
1. 1970-ndad - Inimene lendab kuule, Luuakse uued, tuumakütusega raketid.
Venelased pole jõudnud Kuule seniajani, jänkid käisid juba 1969.a. Tuumakütusega rakettidest pole veel midagi kuulda olnud.
2. 1980-ndad. Lend teistele planeetidele. Kahjuks seniajani veel unistuse tasemel!
3. 1990-ndad. Planeetide asustamine. Kommentaarid on siin liigsed
4. 2000.a. esimene kümnend. Energia ülekanne ilma juhtmete abita. Ajakiirendi.
5. 2010- ndad. Maasügavusse tungimine (ilmselt ei peeta silmas mõnekümne, mõnesaja või mõne kilomeetri sügavuseni ulatuvaid kaevandusi vaid ikka märksa sügavamale tungimist). Kontroll ilma üle.
2020-nda. Tähtedevahelised automaatjaamad. Maavarade tootmine teistel planeetidel.
2030-ndad. Kontakt maaväliste tsivilisatsioonidega. Biotehnoloogia vallas - arukad loomad!
2040-ndad - Eluea pikendamine anabioosi abil.
2050-ndad - Konttroll gravitatsiooni üle ning uutel põhimõtetel töötavad kosmosemootorid. Planeetide ümberkujndamine (kas nii nagu kunagises vene poplaulus, et on Marsilgi kord õites õunapuud?)
2060-ndad. Tehisolendid.
2070-ndad - Valguslähedased kiirused. Kontroll kliima üle. Inimestest targemad masinad (järelikult ka loogiliselt mõtlevad ja loomisvõimelised)
2080-ndad. Tähtedevahelised lennud.
2090. Esemete teleülekanne (teleportatsioon?). Surematuse saavutamine.
2100. Jõuame ise teiste tsivilisatsioonideni. Alustame tähtede ümberkujundamist.
Kõlab küll väga kenasti. Kahju, et mina seda kõike enam ise näha ei saa. Ja 2090-ndateni,- surematuseni -välja venitada pole mul mitte vähimat lootustki. Meie suguvõsas elavad vähesed mehed üle 70-ne ning 80-ni pole veel ükski mees end venitada suutnud. Mõned naised küll. Kuid üldiselt pole meie pikaaliste suguvõsa. Nii et mul jääb üle vaid optimistlikult loota, et kõik täpselt nii lähebki, nagu kunagi teadlased prognoosisid.