PÜÜDIS RAHVA HÄÄLI: Grete Klein viis 11. juunil kohvikust Wabadus «Padjaklubi» Laura blogi eest koju parima videoblogi, aasta üllataja ja aasta uustulnuka auhinna. Võitjad selgusid veebihääletusel. Foto: Mari Luud
Inimesed
22. juuni 2016, 06:00

"Padjaklubi" Laura blogiskandaalis (3)

""Padjaklubi" Laura on väljamõeldud tegelane, kelle videoblogi taga on terve meeskond, produtsendid ja võimas meediakajastus. Kõik teised blogijad on päris inimesed, päris tegemiste, murede, rõõmude, juhtumiste ja mõtetega," pahandab blogija Kai Kuusk selle üle, et Grete Kleini seriaalitegelasena peetud veebipäevik Eesti blogiauhindade jagamisel teiste ajaveebidega konkureeris.

Grete Klein viis ülemöödunud nädalavahetusel "Padjaklubi" Laurana peetava blogi eest koju kolm auhinda. Pärast galat lahvatas sõnasõda, mille algatas blogi "Kai pimeduses kobamas" autor Kai Kuusk.

Neiu, kes jutustab ajaveebis oma elust pimedana, nimetas Laura blogi võistlusel osalemist ebaõiglaseks. ""Padjaklubi" Laurale oleks võinud välja mõelda eraldi erikategooria või preemia," arvab Kai blogipostituses.

Grete Klein vastas Kaile isiklikult oma Facebooki kontol. "Seda nimetatakse meelelahutuseks. Usu mind, meil kõigil on võrdsed võimalused end teostada ja reklaamida," kirjutas ta ja kinnitas, et paneb blogimisse kogu hinge ja südame.

"Mul on kahju, et sinus on nii palju kadedust ja kibestumist, ning ma siiralt loodan, et sa leiad selle kõige kõrvalt aega märgata neid palju olulisemaid ja ilusamaid asju elus, kui seda on üks auhinnavõit. Positiivne on muidugi see, et minu postitusega saad sa ka endale ohtralt reklaami," märkis Klein.

Sõnelusse sekkus samuti kolme auhinnaga pärjatud Mallukas ehk Mariann Treimann. "Kuidas saab Grete väita, et meil kõigil on võrdsed võimalused ennast reklaamida?" imestas Mallukas oma blogis.

"See, et tema oma sarja raames saab oma video­blogikökatsit telekas reklaamida, ei tähenda, et igale blogijale seda võimalust pakutakse." Malluka sõnul ei ole enamikul blogijail erinevalt Kleinist ka võimalust pidevalt kalleid auhindu välja loosida ja teiste tuntud inimestega videoid teha.

Ka jääb talle mõistmatuks Grete arvamus, et Kai on kade, kuna viimane ei võistelnudki samades kategooriates, kus Laura blogi.

"Ma olen veendunud, et Grete peaks Kai käest vabandust paluma, sest ta sõnavõtt ei olnud just kuigi mõistlik," ütleb Mallukas Õhtulehele.

Grete Klein seletab, et avaldas Facebookis kõigest oma arvamust ega pea Laura blogi teistega võistlemist ebaõiglaseks, sest ka ühislooming on looming. Klein lisab veel salapäraselt, et suhtleb Kaiga edasi, aga mida nad omavahel räägivad, ta ei avalda.

"Küll te kuulete peagi ise."