Foto: www.fashionbeans.com
Ilu ja mood
21. juuni 2016, 11:59

10 filmi ja tegelast, kes muutsid pöördumatult meestemoodi (2)

James Bondist "Ameerika psühho" Bateman'ini – need filmide meeskangelased külvasid meestemoodi väga viljaka seemne, märgib Fashionbeans

Filmide stiiliikoonid. Nad on kõikjal. Elus või surnud, aga nende kohalolek on tuntav igal pool ürituste plakatitest kuni meie riidekapini.

Suurel ekraanil on unikaalne võime panna meid midagi kandma, immutada lihtne T-särk läbi mässumeelsusega või ülikond maailmaklassi elegantsiga.

"Ameerika psühho"

American Psycho (2000)

Christian Bale kui Patrick Bateman

Muidugi võis see kutt olla kinnisideega, emotsionaalselt häiritud ja noh, psühho, aga tänapäevane metromees on Bateman'ile kõvasti võlgu. Tema tegi meeste enesehoolitsusest põhjaliku režiimi, mis sisaldab jääkompresse ja näomaske, ja tema kandilise lõikega Itaalia rätsepaülikond tõi tagasi 1980-ndate lõpu meestemoe.    

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Ameerika gigolo"

American Gigolo (1980)

Richard Gere kui Julian Kaye

Gigolo Kaye kandis Armani ülikonna välja nagu ei keegi teine. Esitledes uut euroopaliku tegumoega rätsepatööd, näitas tegelane, et stiilsena mõjuv ülikond ei pea tingimata olema liibuv. Ja me õpime seda temalt tänaseni.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Tagasi tulevikku"

Back To The Future Franchise

Michael J. Fox kui Marty McFly

Filmisaaga teises osas ennustati, et aastal 2015 kanname kõik isenööruvaid kingi. Kuigi Nike on toonud välja HyperAdapt 1.0 jalatsid, ei ole me veel päris seal. Kuid meil on nutikellad, aktiivsusmonitorid ja kantakse ka mitmeid selliseid rõivaid nagu kandis McFly. Trendi lõid tema denimjakk ja tepitud vest ja ka tegi tegelane oma ajareise Calvin Kleini teksades. 

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Hommiku pool Eedenit"

East Of Eden (1955)

James Dean kui Cal Trask

Filmis "Mässaja ilma põhjuseta" ("Rebel Without a Cause") tõi Dean massideni valge T-särgi ja Lee teksad. Samas muutis ta ajal, mil meeste riietus tähendas rangelt kinninööbitud ülikondi, ägedamaks smart-casual stiili.  

Võtame näiteks selle pildi: V-kaelusega džemper on tänaseks klassika, nagu ka koos sellega kantud Oxfordi stiilis särk. Tõeline stiiligigant.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"See juhtus ühel ööl"

It Happened One Night (1934)

Clark Gable kui Peter Warne

Keegi ei suuda vuntside, kübara ja kortsus kulmuga mõjuda nii, nagu mõjus Cable filmis "Tuulest viidud", aga just alussärgi puudumine tõestas tema võimet stiili defineerida – üle USA langes väidetavalt alussärkide müük pärast seda, kui kinohuvilised märkasid, et ta filmis "See juhtus ühel ööl" seda ei kandnud.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Suur põgenemine"

The Great Escape (1963)

Steve McQueen kui kapten Virgil Hilts

Ralliautojuht, mootorrattur ja stiilne näitleja – ilmaasjata ei saanud McQueeni hüüdnimeks King of Cool ehk Ägeduse Kunn. Ka 50 aastat hiljem kanname nahast lendurijakke, nagu tema selles filmis.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Krush Groove"

Krush Groove (1985)

Blair Underwood kui Russell Simmons

Hittfilm tabas 80-ndatel räppmuusika plahvatuse ja viis hip-hop stiili tänavanurkadelt ekraanide kaudu üle maailma. 

Tegelase Adidase dressid ja Kangoli müts purjetasid meestemoes edukalt 90-ndatesse välja ja sellised dressid mõjutavad meeste spordiriietuse trende tänini.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Hirm ja jälestus Las Vegases"

Fear And Loathing In Las Vegas (1998)

Johnny Depp kui Raoul Duke

Kuldse raamiga ja kollaste klaasidega aviaatorprillid? Jah. Pottmüts? Jah. Ere Hawaii särk? Jah.  Kuigi üdini pilves Duke ei pruukinud luua ajatut stiili, annab tema eklektiline lähenemine riietumisele meile väärtusliku õppetunni pohuismis. Nagu Depp ise, ei kartnud ka Duke eksperimenteerida.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Räpane Harry"

Dirty Harry (1971)

Clint Eastwood kui Harry Callahan

Kahetooniline lips, burgundipunane V-kaelusega džemper ja tviidpintsak – sarnased kombod levisid 60-ndatest ka 70-ndatesse ja on kohati nähtaval tänapäevalgi.

undefined Foto: www.fashionbeans.com

"Agent 007: Dr. No"

Dr. No (1962)

Sean Connery kui James Bond

Kõige stiilsema filmitegelase võistlusel asetas Sean Connery 1962. aastal lati väga kõrgele. Sellest ajast alates on palju muutunud (näiteks on sujuvam lõige asendunud nugateravaga), kuid keskne sõnum mitte: klassikaline must smoking näeb alati hea välja. 

undefined Foto: www.fashionbeans.com