ÕL TV | Õhtuleht
20. juuni 2016, 19:05

ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Kraadi võrra kangem: Artjom Savitski sai magistrikraadi (7)

2011. aastal telesaates "Eesti otsib superstaari" teise koha pälvinud ja seejärel tormilist muusikakarjääri teinud Artjom Savitski lõpetas TTÜ Telekommunikatsiooni magistriõppe.

Sealjuures oli Artjomi magistritöö seotud samuti muusikaga ning kandis nime "MATLABi rakendus digitaalse helitöötluse laboratoorses töös". Noormees tõdeb, et magistriõpingud ei olnud kergete killast. “TTÜ on minu meelest väga tasemel ülikool ja seda kraadi ei olnud üldse lihtne ära teha. Nii palju oli õppida ja kodutöid,” selgitab Artjom, kes peab magistriõpinguid keerulisemaks kui bakalaureusekraadi omandamist.

Miks noormees üldse magistrikraadi saada soovis? Artjom selgitab, et bakalaureusetasemel on palju üldaineid ning õppekava näeb ette, et inimene peab teadma killukest igast asjast. Magistriõpingud lähevad erialasse rohkem süvitsi ning annavad põhjalikumad teadmised.

Enda õpitulemustega jääb Artjom rahule. Tema keskmine hinne oli 4,2 ja magistritöö kaitses ta hindele 4. Noor muusik usub, et see on hea tulemus, kuna ta tegeles õpingute ajal ka muusikaga. “Mul olid kontserdid, lugude salvestamised ja väljaandmised,” kirjeldab ta. “Ma ei saanud sajaprotsendiliselt õpingutele keskenduda.” Artjom räägib, et ülikooli kõrvalt töötamine sõltub erialast. Mõni eriala ei vaja nii palju pühendumist. “See oleneb inimese enda tahtest, kui palju ta millelegi pühenduda tahab. Tegelikult on kõik võimalik.”

Samas on noormehel hea meel, et ta ei pidanud kuskil vahetustega tööl käima ning sai oma esinemised sättida nädalavahetustele, mil ülikoolis loenguid polnud. See võimaldas ka rahaliselt kenasti hakkama saada.

Doktorantuuri Artjom minna ei plaani. “Olen 17 aastat õppinud, praegu tahaks puhata,” naerab ta. Küll aga on Artjomil plaanis nüüd, mil aega rohkem, aktiivselt muusikaga tegeleda. Juba juunikuus peaks noormehel välja tulema uus singel.

Õhtulehe toimetus soovib omalt poolt värskele magistrile õnne!