Mallukas ehk Mariann Treimann Blogiauhindade galal.Foto: Mari Luud
Inimesed
20. juuni 2016, 18:18

BLOGISKANDAAL JÄTKUB: Mallukas tahab, et Grete Klein vabandaks (78)

“Selles ma igatahes olen veendunud, et ta tõesti peaks Kai käest vabandust paluma, sest ta sõnavõtt ei olnud just kuigi mõistlik,” on Mallukas ehk Mariann Treimann endiselt veendunud. “Mina ei soovi seda teemat rohkem kommenteerida. Võiks millestki muust juba rääkida,” ohkab Padjaklubi Laura blogi autor Grete Klein tüdinenult.

Pärast Eesti Blogiauhindade galat lahvatas suur blogipidajate sõnasõda, kus sõnelusse sattusid blogi “Kai pimeduses kobamas” autor Kai Kuusk, Padjaklubi Laura autor Grete Klein ja Mallukas. Asi sai alguse lihtsalt: Kaile ei meeldinud, et mitmeid auhindu saanud Kleini blogi on väljamõeldud tegelasest.

“Padjaklubi Laurale oleks võinud välja mõelda eraldi erikategooria või preemia,” kirjutab Kai oma blogis, et Padjaklubi Laurale oli lausa kolme auhinna andmine ebaõiglane.

“Ja nüüd see kõige suurem tõrvatilk kogu üritusest- Padjaklubi Laura. Siin ongi vist lugejad ja blogijad kahte leeri jagunenud. On need, kes arvavad, et see on täiesti okei ja enesestmõistetav, et Laura alias Grete Klein osales antud blogimisvõistlusel,” räägib Kai. “Ja siis on see teine leer, kes leiavad, et see oli ebaõiglane. Mina kuulun just sinna viimaste sekka ja oh ei, mitte kadedusest, vaid Padjaklubi Laura on väljamõeldud tegelane, kelle videoblogi taga on terve meeskond, produtsendid ja võimas meediakajastus. Kõik teised blogijad on päris inimesed, päris tegemiste, murede, rõõmude, juhtumiste ja mõtetega- reaalsed inimesed ja reaalne elu, mitte mingisugune feik. Padjaklubi Laurale oleks võinud välja mõelda eraldi erikategooria või preemia. Ma ei tea, a la “Tuntud Väljamõeldud Tegelase Blogi” kategooria. Lihtsalt oma teismeliste fännide maania tulemusel pani lambist kolm kategooriat kinni - parim videoblogi, Aasta Üllataja ja Aasta Uustulnuk,” kirjutab Kai oma blogis.

Grete Klein ei jätnud seda asja nii ja vastas Kaile isiklikult oma Facebooki kontol. 

“Armas Kai, seda nimetatakse meelelahutuseks. Usu mind, meil kõigil on võrdsed võimalused end teostada ja reklaamida. Ma armastan väga seda, mida teen ning panen alati igasse oma töösse hinge ja südame sisse! Seetõttu on ka iga tunnustus mulle topeltrõõm! Mul on kahju, et Sinus on nii palju kadedust ja kibestumist ning ma siiralt loodan, et Sa leiad selle kõige kõrvalt aega märgata neid palju olulisemaid ja ilusamaid asju elus, kui seda on üks auhinnavõit. Positiivne on muidugi see, et minu postitusega saad Sa ka endale ohtralt reklaami, seega loodan Sind järgmisel aastal kindlasti blogiauhindade jagamisel kohata! Imelist suve Sulle!” kirjutab Klein avameelselt.

Nüüd sekkus sõnelusse Mallukas, kes samuti oma blogis arvamust avaldas.

“Kuidas saab Grete väita, et meil kõigil on võrdsed võimalused ennast reklaamida? Teostada ehk küll, aga reklaamida? Ma ei tea, kas Grete on natukene kukkunud, või ta pole kursis, et teles reklaamine on väga kallis. See, et tema oma sarja raamis saab oma videoblogikökatsit telekas reklaamida, ei tähenda, et igale blogijale seda võimalust pakutakse. Kus see võrdsus siis nii väga on? Meil kõigil siin ilmas ei ole päriselt võrdseid võimalusi, kurb, aga tõsi. Kui me isegi jätame välja Grete võimaluse oma “blogi” telekas reklaamida, siis jääb ka see, et erinevalt enamikest blogijatest ei ole kõigil samasuguseid võimalusi loosida igas “postituses” välja kalleid auhindu ja teha videosid koos teiste tuntud inimestega. Ma ei heida seda muidugi ette, sest kui võimalus on, tuleb seda ära kasutada. Aga need võimalused ei ole samad, mis kõigil,” arvab Mallukas.

Mallukale jääb arusaamatuks Grete arvamus, et Kais on kadedust: “Ma nõustun, et paljude õeluste taga on tihti kadedus, aga antud juhul räägime suvalisest arvamusest teise inimese suhtes kategoorias, kus Kai isegi mitte ei osalenud. Mille üle on tal kade olla? Ja noh, loodame siis, et Kai ikka märkab siin elus neid ilusamaid ja olulisemaid asju, kui Grete Kleini ihu-hinge-armastusega välja teenitud auhinnad…” lajatab Mallukas.

Grete vastas lõpetuseks, et ka temal oli kõigest oma arvamus, mille ta Facebookis avaldas. Lisaks selgitas ta, et Laura blogi pole ebaõiglane, sest ühislooming on ka looming, ning toonitas sealjuures, et just rahva hääled tõid talle need auhinnad.

Laura lisab veel salapäraselt, et suhtleb Kaiga, aga mida naised omavahel räägivad, Klein veel ei ütle. “Küll te kuulete peagi ise,” paotab vaid.

Tänavusel teist aastat toimuval üle 350 osalisega Eesti Blogiauhindade galal jagati auhindu Eesti parimatele blogijatele. Aasta parima blogija, aasta sauruse ja elulise blogi tiitli pälvis Mallukas ehk Mariann Treimann ning aasta üllataja, uustulnuka ja parima videoblogi auhinnad viis koju Padjaklubi Laura all tegutsev Grete Klein.