Merlyn UuskülaFoto: Ardo Kaljuvee
Inimesed
20. juuni 2016, 06:00

Merlyn Uusküla esindab Eestit festivalil Inglismaal

"Sel suvel on päris palju esinemisi, enne sügist väga puhata ei saagi," räägib laulja Merlyn Uusküla, kelle sõnul on tänu aprillis välja tulnud nostalgiahõngulisele loole "Raju reede" esinemiskavas just palju retro- ja nostalgiaüritusi.

Samuti on see aasta ka eriliselt palju esinemisi pulmades. "Kutsutakse peamiselt sellepärast, et mõni lugu on väga südamelähedaseks saanud," põhjendab staar.

Palju esineb Merlyn Uusküla ka suurüritustel, näiteks Õllesummeril, Rally Estonia kontserdil. Viimasel esinevad ka maailmakuulsad staarid, nagu Samantha Fox, East 17 ja London Beat. Kahe nädala pärast on esinemine Inglismaal festivalil "Baltic Midsummer". "See üritus toimub esimest aastat, Baltikumist on seal kümme artisti, mind kutsuti esindama Eestit," selgitab laulja.

Uusküla sõnul ta lihtsalt külastajana üritustele ei jõua, sest suvel on peaaegu iga nädalavahetus juba mõni esinemine. "Küll aga ajan praegu sõrmega järge üritustest, mis nädala sees toimuvad, sest siis isegi oleks aega minna."

Küll püüab ta aga leida võimalusi töötegemise kõrvalt ka kohaliku eluoluga tutvuda. "Üldiselt proovin üritusi, kus esinen, külastajana nautida sel ajal, kui laval ei pea olema," räägib staar, kuidas oma aega plaanib ja toob näiteks eesootavad jaanipühad.

"Esinen ka Mändjala jaanitulel, kus ühendan töö ja lõbu – lähme sõpradega natuke varem sinna kohale, grillime ja tähistame jaanipäeva."

Suve saab aga Merlyni sõnul Eestis nautida küll, kui on ilusad ilmad. "Kui aga päikest ikka üldse pole, siis tuleks minna välismaale, eriti neil, kes töötavad kontoris."

Ise käib ta välismaal puhkamas tavaliselt kolm korda aastas: jaanuaris, vahetult enne suve ja septembris. "Hiljuti jõudsingi just tagasi Mallorcalt," täpsustab ta.

Lauljatar tahab sel suvel kindlasti jõuda Eesti saartele: Vormsile, Pranglile, Muhusse ja Kihnu. "Mandril olen esinemiste kaudu väga erinevates paikades käinud, aga just saartele pole jõudnud," selgitab ta.

Ägedad suvemälestused pärinevad Merlynil Käsmust, kus ta lapsena alati palju aega veetis. "Seal on aeg justkui seisma jäänud: kui praegu sinna minna, on metsarajad ja mereäär ikka samasugune nagu lapsepõlvemälestustes," soovitab Merlyn tema jaoks väga erilise väärtusega Käsmut avastama minna ka teistel.