Blogid

Ka Eestis kohtab klassivahesid ehk mida teha kui korteriühistu nõuab purskkaevu? (60)

LISA KOMMENTAAR

Marge2. juuli 2016, 21:07
Mina ei saa sellest aru, kuidas Lust Barlovast kohe minema läks, oma Kuu poe ette tagasi, samas kirjutab aga tunnustavalt, et baari sulgedes tegi omanik kõigile välja. Ta ei olnud ju sulgemiseni seal?!
nojah29. juuni 2016, 10:03
kui naabrite vannivee vulin kostab naabri korterisse,siis see maja uhke ja hää kindlasti pole,vaid odav kräpp,mis lollidele kalli hinna eest maha müüdi
29. juuni 2016, 23:14
Ning KÜ esimees soovis rahasid liigutada. Muidu oleks tal igav, kui saab vaid kommunaalarveid tasuda vee, kütte ja prügiveo firmadele.
Radist21. juuni 2016, 19:30
Üldiselt ma käteväänamit ei armasta. Aga kui MÕNI peab oma esinemist sedavõrd
pretensioonikaks, et laseb kommentaari kustutada, vastan samaga. Koopia EPL-i:
.
Käigupealt ei jõua väga küsida, kuid professionaalne ajakirjanik peab suutma olulise
välja tuua... Kuidas oleksite suhtunud hiljutisse Tartu Intsidenti, isa peksjaile peale
sattudes? Kas patrulleerimine muutub regulaarseks? Mitu gruppi suudate korraga välja
panna? Selle asemel kuuleme küsimusi "mis te siin jalutate, miks just Tartu välja
valisite?" Kui aga asjast endast rääkida...
.
Odinlased ei olnud patrullimas, vaid olemasolu demonstreerimas. Patrullimiseni ei jõuta niipea, sest see nõuab tugipunkte, transporti, operatiivsidetsidet politseiga ja valvegraafikuid. Analoogselt omaaegse nõuka-rahvamalevaga... Ärevatel aegadel on rahva omakaitset kasutanud Prantsusmaa, Holland, Poola ja Suurbritannia. Tänapäeva Soomes patrullib see näiteks Helsingi Itäkeskuse lähistel.
.
Ei imesta ühe kommentaatori poliitloosungit, et "kui patrull tänaval, ei julge ükski välisüliõpilane enam Eestissse õppima tulla?" Demagoogia! Õppimissoov miskis riigis ei seostu selle riigi poliitilisest orientatisioonist, vaid kergelt saadava diplomi võimalusest... Tegelikult jookseb iga eesti student Odini tänavapatrullist läbi nagu sulavõist, aga tema jälitaja aga võetakse rajalt maha. Olgu kes ta on.
L@SSIE21. juuni 2016, 11:01
Üks boheemlane leidis kunagi surnud kassi ja viskas selle üle aia puumaja hoovi purskkaevu. Ise lausus: Grillige pursuid!
refrään20. juuni 2016, 21:16
kas Omari jaoks on lennukipiletid juba ostetud? Ants Punning MTÜ-st Toeta Ukrsinat väidab, et kogu info on olemas Lusti blogis.
Vanarahva tarkus.20. juuni 2016, 17:36
Kui vaene ühineb rikastega, siis varsti on ta nii vaene, et pole püksegi jalga panna.
reaalsus20. juuni 2016, 16:48
Väike väljavõte praegu kehtivast Korteriühistute ja korteriomandite seadusest:
3) Käesoleva paragrahvi lõike 2 punktis 1 nimetatud olukorra esinemist eeldatakse, kui
vastavasisulise korteriomanike üldkoosoleku otsuse poolt on antud üle poole kõigist häältest nende korteriomanike poolt, kellele kuulub üle poole kaasomandi osadest.
20. juuni 2016, 19:42
Pole siis ime et mõnesse majja on kinnisvaraärikate poolt lausa tormijooks. Saades hunniku kortereid oma valdusse, on terve maja nende valduses.
kuhu kadus kommentaar20. juuni 2016, 14:23
msi20. juuni 2016, 14:19
lugu on muidugi täielik väljamõeldis. kuigi lust ise on tuntud bluffija pole see siin siiski mitte tema sulest pärit.
omal ajal kirjutas siin lusti asendajana absurdimaigulisi lugusid Elts.
1 kommenteerija leiutas valemi - kui autoriks on märgitud katrin, siis on kirjutajaks lust ise. kui katrin-linda, siis keegi teine.
nagu näha, on kats hakanud nüüd promoma alar nilovit. vaene nilov! mäletame hästi, kuidas lõppes henrik normanni jaoks lusti tehtud massiivne reklaam. loodame, et nilov on normannist vastupidavam!
Hääl20. juuni 2016, 09:05
No niipalju iseseisvust ja väärikust võiks ikka ühel inimesel olla, et hääletab KÜ koosolekul ikka nii nagu ise õigeks peab, aga mitte nii nagu naabrid soovivad.
reaalsus19. juuni 2016, 22:01
Üldkoosoleku otsused jõustuvad, kui nende poolt hääletab üle poole koosoleku osavõtjaist, kelle omanduses on üle 50 % korterite üldpindaladest. Igas majas on kas kolmandik või veelgi vähem ühe- ja väikseid 2-toalisi kortereid. Seega kui ka kõik väikeste korterite omanikud hääletavad vastu, ei moodusta nende korterite summaarne üldpind kuidagi 50%. Seega kas nad üldse hääletavad või ei, pole oluline. Lisaks võib ju keegi vastu hääletada ja nõuda ka eriarvamuse protokollimist, enamuses see Äriregistris registreeritud protokollis ei kajastu ja kuna pole kommet protokolle laiali jagada, siis teada ei saagi enne, kui erihääletaja hakkab juristidelt õigust nõudma ja polegi alust!
See ju RK opositsioonisse suhtumise analoog rohujuure tasandil! Võitja võtab kõik ja kehtestab oma seadused!
20. juuni 2016, 09:11
Ning kuna Äriregister ei kontrolli kas koosolekut üldse oli või ei olnudki, on kü juhatusel ja tema seljatagustel hea rumala enamusega manipuleerida - korja ukse taga allkirjad puhtale paberile ning esita see koosoleku pähe Äriregistrile ning igaks juhuks materda maha kõik, kellel tekivad kahtlused. Ka revisjoniks võib panna oma kuuleka inimese. Nagu kullaauk.
nii on20. juuni 2016, 13:29
Äriregister tõesti loeb kõlblikuks uue juhatuse liikme panemisel igasuguse üldkoosoleku protokolli. Näiteks olid ainult allkirjad ilma nimedeta, korter 3 omanik oli allkirja pannud korter kolme omanikuna, koosolekul osales ilma volituseta korter 6 üüriline, kes pani ka allkirja jne, jne.
nii on20. juuni 2016, 13:34
vabandust korter 3 oli allkirja pannud korter 1 kohale.
20. juuni 2016, 14:10
Mingi otsuse tegemine käib ikka hääletustulemuste alusel, mitte koosolekul osalemise nimekirja alusel. Kui juhatusel pole mingit ülevaadet, kes võib koosolekul osaleda, siis koosoleku osalemise lehele võib oma allkirju anda ka üüriliste armukesed või külaskäivad sõbrad. Kõik koosolekul tehtud otsused pannakse protokolli näol teadetetahvlile kõigile teavitamiseks/lugemiseks. Sest see on usaldus ja usaldust ei tohi kuritarvitada. Pole mõtet korjata uste taga allkirju puhtale lehele, kus on pealkirjaks vaid maja nr, ja mis muudetakse hiljem häälteks ning tagantjärgi pannakse pealkirjaks *korduskoosolek*, mida aga tegelikult polnudki.
To reaalsus20. juuni 2016, 11:09
mis ajast ruutmeetrid hääletavad?? Siiani ikka ühistu liikmed ehk korterite omanikud on hääletanud. Kui ühistul 24 korterit ehk ühistu liiget, siis poolhääli peavad andma vähemalt 13 korteri omanikud või nende poolt volitatud isikud.
19. juuni 2016, 20:48
Võibolla ei haaku see antud artikkiga,aga mulle tundub ehitaja pilgu läbi,ja ma olen selles osas päris prof.,et nimetatud kallil majal on kokkuhoiu eesmärgil tegemata kanalisatsioonitorude isolatsioon,müratõkke kinnitused,tuletõkketööd läbiviikude juures ja vaheseinte ning lae vahelise osa kinni ehitamine.Sellele lisaks võib arvata,et maja pole ülerõhuga korter korteri haaval soojapidavuse suhtes kontrollitud.Kokkuvõttes on ostja saanud ehitajalt vale dokumentatsiooni nii energiaklassi kui kvaliteedi osas.Kas tegu on tuntud firnaga?
...19. juuni 2016, 21:50
LKSND19. juuni 2016, 18:38
hakkasin mötlema ja selle maja asukohta välja ei möelnudki ..hakkame vaikselt, teosammul jöudma normaalsesse ühiskonda, kus rikkal on vöimalik leida endale rahakotile vastav keskkond. kahjuks juhtub praegugi olukordi, kus vanas ja väärikas kortermajas elavad kellegi endise kgb polkovniku järglased, kelle arusaamad elukorraldusest kuuluvad ühisköögi aegadesse.
ühisköögi ajad on endiselt olemas 20. juuni 2016, 10:49
Et teatud seltsimehed saaks "omi asju ajada", moodustataksegi mõnel pool harimatutest elanikest omale seljatagune, kes kuulekalt mitte ei anna ainult allkirju ja ei tõsta kätt, vaid käib ka lausa luurel, mida opositsioon asjast arvab. Nagu ühisköögi kirbutsirkus. Selle asemel võiksid nad uurida seadusi või tutvuda kasvõi kü põhikirjaga ning mitte tuua oma rumaluse vabanduseks et "seal kuskilgi on veel hullem". Ei osata ega taheta võtta eeskuju nendelt korteriühistutelt, kelle tegevus on korrastatud, sest see ei mahu neile lihtsalt pähe. Mida segasem ja olematu on ka dokumentatsioon, seda parem.
No19. juuni 2016, 18:27
Inimesed, lugege artikkel korralikult läbi,enne kui hakkate ilkuma sõnade klassivahe ja klassivahed vahel .Kas see ongi kõik ,millest aru saite.Rohkemaks mõistust ei ole.Katrin kirjutas väga hea loo!Mõelge ,kunagi võib see teid ka puudutada.
Lihtsalt jurist19. juuni 2016, 17:32
Oehh. Mat nüüd kommenteerin midagi elus esimest korda. Kommenteerin, sest see artikkel on lihtsalt äärmiselt jabur. Kui palju rumalust mahub ühe blogipidaja sõnavõttudesse? Ehk siis, detailidesse laskumata: kui konkreetne korteriomanik osales üldkoosolekul ja hääletas purskkaevu ehitamise VASTU, siis ta selle finantseerimises osalema ei pea. See tuleneb seadusest. Hoopis teine teema on, kui tehakse hoonele kulutusi, mis on olulised selle säilimiseks, aga selline toreduslik kulutus nagu purskkaev - hääletad vastu = ei maksa. Nii lihtne ongi ja arukas oleks mõne juristiga suhelda natuke nii sellel kirjeldatud probleemiga perekonnal kui ka blogipidajal.
19. juuni 2016, 18:10
Muideks üldkoosoleku otsus on kõigile ühistu liikmetele kohustuslik. Ei loe see et kas sina konkreetselt hääletasid poolt või vastu.
buzek19. juuni 2016, 19:19
Esemele tehtud kulutused võivad TsÜS § 63 mõistes olla veel kasulikud, kui nendega eset oluliselt parendatakse ja toreduslikud, kui nendega taotletakse peamiselt eseme mugavust, meeldivust või ilu. Kasulikke ja toreduslikke kulutusi ei ole korteriomanik kohustatud hüvitama, kui ta ei ole selliste kulutustega nõustunud, kuna need on üldjuhul käsitletavad kaasomandi eseme korrapäraseks korrashoiuks vajalikest kulutustest suuremate kulutustena.
Praktikas on olnud juhtumeid, kus korteriühistu juhatus on tellinud töid, mida korteriühistu üldkoosolek ei ole otsustanud. Riigikohus on selgitanud, et kuna korteriühistu eesmärgiks on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade majandamine ühiselt, on juhatusel õigus teha ilma üldkoosoleku otsuseta üksnes kaasomandi eseme säilitamiseks vajalikke kulutusi. Mittevajalike kulutuste tegemine üldkoosoleku eelneva nõusolekuta on käsitletav juhatuse liikme hoolsuskohustuse rikkumisena.
http://m.postimees.ee/v2/section/2349/3711507
tigekala19. juuni 2016, 20:24
selgesti on ju kirjas, et üldkoosolek otsustas enamushäältega poolt. see üksainus korteriomanik hääletas vastu, sellest hoolimata üldkoosolek u otsus oli positiivne, seega maksavad kõik. ühistegemise võlud ja valud.
arukas oleks mõne juristiga suhelda natuke 19. juuni 2016, 19:37
Soovitaksin vähemusel hankida omale jurist, kelle poole oma küsimustega pöörduda. Väga palju tehakse juhatuse poolt möödalaskmisi just enamuse teadmatusele tuginedes.
jurr19. juuni 2016, 21:45
Ah et juristiga? Palju see purskkaev juristist rohkem maksab? Jurist teeb oma honorarinõudega vanainimesed puupaljaks.
acc19. juuni 2016, 22:01
Ja kuidas ta saab mittemaksta, kui arve makstakse korteriühistu pangaarvelt, kuhu raha koguneb kõigilt omanikelt. Ega ju tavaliselt nende minu poolt vastu hääletatud kulude jaoks eraldi raha ei koguta. Jurist anna nõu mida teha.
Katrinile19. juuni 2016, 16:14
.19. juuni 2016, 16:26
Ei saa olla klassivahesid, saab olla klassivahe!
Pane veel miinus!
nojah19. juuni 2016, 16:10
Meie majas saab ehk paar inimest keskmist palka, ülejäänud miinimum või alla selle.Ka meil võeti ühe vastuhäälega otsus töötegemiseks.. Käi välja korraga suur summa. Pärast oli halamist kui palju, Kerjati laste käest, et nad aitaks. Usun täielikult oma maja kogemusest, seda grillimist ja teisi toiminguid mis toimub majas ja maja ümbruses.
QQ19. juuni 2016, 16:54
Miks see otsus siis vastu võeti? Vastutajad olid ju need samad inimesed.
QQ19. juuni 2016, 16:56
Miks see otsus siis vastu võeti? Vastutajad olid ju need samad inimesed.
JUHAN19. juuni 2016, 15:53
Elan majas, kus pooled elanikud on vaesed penskarid, kellel pole mitte mingit autotki. See-eest elab seal ka paar suurelist peret, kellel on kahe peale kokku vaat kümmekond sõidumasinat. ning nemad soovivad osta maja juurde maad ning rajada uhtket parklat. Kivisillutisega, drenaažiga, valgustusega, signalisatsiooniga ning puha. Mis see maksab? Ah, pole kõneväärtki, vahest ehk nii 40 tuhandekest või veidi enam, vii viiskümmend! Aga kust see raha tuleb? Noh, eks me võtame ühistu nimel pangalaenu! Kuigi 300 eurost pensioni saavad mutikesed protesteerivad, et nemad ei vaja mingit luksparklat, et niigi on iga sent arvel, et miks nemad peaksid oma piskut pesionist kuni surmatunnini selliseid pangalane maksma. Aga nonde noorte laialt unistavate perede käes on ühistu juhtimine ja ametikohad. Küllap suruvadki läbi.
Kits19. juuni 2016, 16:04
Keegi ei kohusta vaesel pensionäril edukate keskel elada.
19. juuni 2016, 16:07
Sina, loll, ei saa loetust niigi palju aru, et paar edukat elavad hoopis penskarite keskel.
to: Kits19. juuni 2016, 16:28
Miks Sinu arvates pensionärid peavad kolima majast majja, kui Sinusuguse mõtlemisega inimesed tahavad, tahavad, nõuavad ja nõuavad? Said midagi aru ka?
Imelikule Kitsele19. juuni 2016, 16:29
Mis krdi edukate keskel? EDUKAD ka saavad vanaks. Sina ei saa? Ilmselt küll.
to Kits19. juuni 2016, 16:51
Ja mida sina, Kits, siis soovitad? Oma aastate pikkusest kodust metsa kuuse alla kolida või, et mitte noori, rikkaid ning ilusaid oma olemasoluga häirida? Et mitte nende pilku riivata?
Kitsele19. juuni 2016, 17:22
Sina, kits, koli oma õigesse keskkonda, metsa, et oma rumala ibaga enam normaalseid elanikke ei häiriks.Täna öösel Sa vähemalt magada ei saa!
buzek19. juuni 2016, 16:10
Ühistu juhid ei saa ilma üldkoosoleku otsuseta mingit laenu võtta. Penskarid käigu usinasti koosolekutel ja hääletagu vastu.
buzekile19. juuni 2016, 16:29
Kuidas see aitaks, kui neid on majas vähemus?
buzek19. juuni 2016, 17:46
siis ei aitagi, kui on vähemus. aga see kellele vastasin, kirjutas, et pooled on pensionärid. siis juba annab koonduda ja vastu olla. v-olla ka mõni nn edukatest ja rikastest ei poolda mõttetut laristamist.
buzekile19. juuni 2016, 18:43
Ilmselt inimene ütles, et pooled on pensionärid, seda % reaalselt välja arvestamata.
19. juuni 2016, 18:56
Penskarid ei ole kursis seadustega, mis puudutavad KÜ tegevust ja juhtimist. Mis aga kõige hullem - nad ei tahagi seadustega kursis ola ja ennast harida ning tihti tõstavad automaatselt oma kätt. Paljudel on nõukogude aegne ülemuste ees pugemine veel veres.
19. juuni 2016, 16:56
Mul on jälle vastupidi. Pensionärid ei lase midagi koosolekutel läbi. Tuul puhub läbi ja kütmisest suurt kasu pole. Varsti mädaneb maja ilmselt läbi ja kukub kokku. Ega siin polegi muud, kui uppuvalt laevalt lahkuda.
naisuke19. juuni 2016, 17:20
Õigesti teevadki, et ei luba! Mõned lubavad ja kaotavad seeläbi isegi õiguse toidule, elu lõpuni!
Siin on põhjus mujal, mitte üksikutes majades ega pensionärides; põhjus on riigi õigussüsteemis ja- seadustes.
Kuidas on võimalik, et 70- 80aastased peavad hakkama maksma laenu tagasimakseid 65- 100 EUR kuus, olenevalt laenu kogusummast. 20 AASTAT!
Juhanile19. juuni 2016, 19:55
no aga miks mitte nii teha, et need kes tahavad maad juurde osta, garaazhi ehitada, jne... teevad seda oma raha eest. Lisa maad, infrastruktuur, jne kuulub siis ainult nende korterite juurde, kes seda ka rahastavad. Üks asi kui mingid vajaliku asjad, nagu katuse, torude, jne parandus - ok, seal peavad köik koos raha panema. aga lisaväärtus nagu suurem maatükk, garaazh oleks igaühe eralöbu. Mis skulptuuridess jne puutub, siis lahendus see, et inimesed kes seda ei taha, atsuvad koretriühistust välja ja loovad oma korteriühistu.... nalja nabani sellisel puhul ... :P :P
---20. juuni 2016, 10:19
Esiteks, selle parkla rajamise saab teha ka ühistust eraldi, nii et need, kes rajavad, ostavadki reaalselt selle tüki maad endale. Siis ei ole pensionäridel vaja maksta, aga pärast korterit müües arvestagu, et nende korteri juurde parkimiskoht ei kuulu.
Eluaeg19. juuni 2016, 15:30
on olnud klassivahed ja nii jääbki.oli rikas talu ja popsikoht.Noorena elad kortermajas, hiljem ongi nii, kui jaksad, on oma majaka kui ei jaksa, elad kortermajas.Kui ei soovi sõltuda naabrist, siis ongi vaid üksik talu metsade taga.Valikute võimalus.Uks sõidab Maseratiga, teine kõnnib jala
Kogu aeg19. juuni 2016, 16:39
Kas siis varem19. juuni 2016, 15:20
pole märgatud, et meil on klassivahed? Juba ammu on ju. Vaata kuidas tahad, on!!
xyz19. juuni 2016, 15:16
njah blogi kül laga vähe kirjandusliku maitset võiks ikka olla. esimene ja teine poo lei haaku üldse. kusjuures teine pool on ilmselgelt väljamõeldis. ütleks isegi et kehvemapoolne. Kui mitut rikkurite korterelamut purskaevuga kus iga päev sampanjat juuakse tartus on? või Tallinnas. No ei tea ma mitte ühtki. Pealegi, keskmine rikkur ei loobi oma raha päris suvaliselt. Raha loobivad wannabe'd ja h'sti ei usu et terve maja neid täis on.
19. juuni 2016, 19:04
Kuigi see jutt võib olla ülepingutatud, siis jääb ometi artikli kõlama üks noot -ENAMUSE hääl on valitsevaks ja jääbki õhku kajama, olgu siis jutt rikkurite majast või hoopis tavalisest kolhoosikeskusest. Kui kellelgi ongi teistmoodi arvamus, siis enamuse poolt tehakse ta maatasa või tullakse grupiviisiliselt korteri ukse taha rusikatega ust prõmmima ning õlale patsutades ja näkku irvitades nõudma --- ALLKIRJA on vaja!! Mille jaoks, kui tohib küsida? Kas eelnevalt on elanikke koosoleku protokolli näol informeeritud koosolekul vastuvõetud otsustest? Ah et ei ole, ah et pärast teete asjad korda, sest praegu on ALLKIRJA vaja?! Arvate, et hiljem tehti oma lubadus teoks? Ei! Ja see kõik toimubki enamuse vaikival nõusolekul, sest nemad on kõigega nõus. Te ei või isegi ette kujutada, kui palju on neid kortermaju, kus seesama enamus on täiesti harimatuse eeskuju ning vähemusel pole mingit võimalust neile selgeks teha, et ka KÜ tegutsemisel ja juhtimisel on olemas eeskirjad ja seadused, mida ei tohi rikkuda. Sa ei õpeta sellist enamust mitte millegagi välja, sest nad ei tahagi oma mugavusest nendest eeskirjadest ja seadustest mitte midagi kuulda.
ghu19. juuni 2016, 22:08
Jahh tohutu seadusetus valitseb korteriühistutes.
purskkaevud hoovis19. juuni 2016, 20:37
Tallinna vanalinnas on näit. Pagari 1. ja Kohtu ? Tn. Tartuski tean ühte hoovi Karlovas.
19. juuni 2016, 21:08
Teevad feng-shuid maja ette.:D
hmmm19. juuni 2016, 14:54
no ma ei saa aru, kas see loo teine pool on nagu mingi peen iroonia klassikihtide kohta, vöi on otse ja südamest suure meeleliigutusega tulev tekst lihtinimese hädade üle... ?? esimene variant oleks isegi vaimukas, aga hmm.. mine vöta kinni....