Regeri ZooFoto: Ardo Kaljuvee / World Class Estonia
Inimesed
17. juuni 2016, 19:23

Miamis hakkab maailma parimate baarmenitega võistlema Regeri Zoo

Eile õhtul võistlesid 10 Eesti baarmeni World Class Estonia finaalis, mille võitja kindlustas endale koha sügisel Miamis toimuvale rahvusvahelisele baarmenite võistlusele. Võitjaks osutus Regeri Zoo Meat Market Cocktail Barist.

World Class Estonia võitja Regeri Zoo sõnul on ta pooleaastase võistlusperioodi jooksul õppinud rohkem kui kolme-nelja aastaga kokku. “Võistlus oli väga intensiivne ja kogu aeg tuli enda piire ületada ning mugavustsoonist välja astuda,” kirjeldas Zoo. Ta lisas, et viimased kaks nädalat peale finalistide selgumist olid pingelised. “Võistlusel tuli valmistada mitu kokteili. Seda võib võrrelda nagu lõpukirjandi kirjutamisega. Ainult, et sul on kaks nädalat ja neli lõpukirjandit.”

World Class Estonia korraldaja ja tunnustatud baarmeni Andrei Kazakovi sõnul algab nüüd võitjal intensiivne kolmekuuline valmistusperiood. “Meil on veel pikk tee minna, et oskusi juurde saada ja Eestit Miamis hästi esindada.” Ta ütles, et võitmiseks ei piisa ainult maitsvate kokteilide valmistamisest. “See ei ole pelgalt kokteili-, vaid baarmenite võistlus! Loeb väga palju, kuidas kokteilide valmistamise käigus ka ennast esitletakse ja kohtunikega suheldakse. Finalistid ja võitja olid eestlaslikult tagasihoidlikud ja siin on kindlasti veel palju arenemisruumi,” rääkis Kazakov.

Eesti baarmenite sooritusi hindas auväärne žürii: World Class 2013. aasta võitja David Rios, EBA president Margit Kikas, Diageo Brand Ambassador Kenji Jesse ja Läti World Classi Brand Ambassador Edgars Elbergs.

World Classi rahvusvaheline finaalvõistlus toimub selle aasta sügisel Miamis, kuhu sõidab ka Regeri Zoo. Enne seda tuleb tal augusti lõpus läbida World Class Bootcamp, mis on ettevalmistav koolitus osalejatele.