Tarbija
21. aprill 2000, 23:00

Laevakokad selgitavad parima

4. mail on reisilaeval Regina Baltica neljandad rahvusvahelised laevakokkade, -kelnerite ja -baarmenide võistlused "Mare Balticum Trofee 2000". Ettevalmistused ja trennid selleks käivad juba praegu suure hooga.

"Laeva põhiteenus on teenindamine, seepärast võistlevad laevakompaniid just teenindamises - kui see meeldib, tuleb reisija meeleldi tagasi. Teenindusse tasub investeerida ning sel alal võistlusi pidada," arvas Estlinei direktor Andres Laar.



"Laevakokad erinevad maal restoranides töötavatest kokkadest mitme asja poolest," räägib Laar. "Laeval peab arvestama kitsaste oludega, kus töötatakse koos kaks nädalat ühtejärge. Korraga on vaja süüa teha väga suurele hulgale inimestele. Aega toidu valmistamiseks on vähem ning koguseid rohkem, see tekitab lisastressi."



Reisilaevadel tuleb kokkadel oma reisijatele ja meeskonnale valmistada päevas üle 150 000 eine.



Võistluse eesmärk on arendada Põhjamaade toorainel põhinevat gastronoomiat. Kokad peavad võistlustel toime tulema kahe tunniga. Ette on antud toidukorvid, mille toorainetest peab olema kasutatud 60%. Ettekirjutused on tehtud ka hinnas - ühe portsjoni maksumus ei tohi ületada 55 Eesti krooni.



Sel aastal astuvad võistlustulle kuus Balti merel seilavat laevakompaniid: Birka Line, Eckerö Line, Silja Line, Unity Line, Viking Line ja Estline.



Möödunud aastal tunnistati Läänemere parimaks laevafirmaks nii kokkade, kelnerite kui baarmenide arvestuses Viking Line.