"Naabrist parem" saate võitjad Grete ja Karl.Foto: Arno Saar
Inimesed
16. juuni 2016, 12:46

„Naabrist parem“ võidupaar Grete ja Karl: „Nõrkadele saates kohta pole!“ (35)

„Ülemus ütles, et kui ei võida, teed kõik tööpäevad järgi,“ naerab Karl vahetult enne finaalsaate algust. Seda õnneks vaja pole, sest Grete ja Karl võitsid! Millised olid paari suurimad õppetunnid ja mis on parimate naabrite ehitussoovitused?

Mis tunne on?

Grete ja Karl: oleme täiesti pahviks löödud ja veel ei jõua kohale, mis juhtus. Ootasime võitu küll, aga praegu ei suuda seda uskuda

Mida saade teile andis?

Õppisime üksteist teise nurga alt tundma. Pole ju kumbki enne kaamera ees olnud ega pidanud pingelises olukorras koos töötama. See õpetas üksteist teistmoodi toetama. Kindlasti valdame nüüd ka paremini oma emotsioone. Saime palju teadmisi ehitusest ja uusi tutvusi.

(Paarivaheline lähedus paistab silma sellestki, et enamik vastuseid tuleb kui ühest suust- toim.)

 Milline oli suurim õppetund?

Me ei tohi kindlasti kiirustada, siis läheb sabinaks ja hakkame üksteisele halvasti ütlema. Tuleb rahulikult võtta, siis tuleb asi tegelikult paremini välja. Umbes kahe esimese saatega saime aru, et asja tuleb võtta huumoriga, muidu läheb kogu protsess liiga pingeliseks.

Kas meenub mõni eriti naljakas seik?

Kogu aeg oli nii tore, tegime väga palju nalja. Meil on endal kogu protsessist palju lõbusaid videosid. Näiteks kui meil abilised käisid, siis panime muusika käima ja laulsime kõik kaasa niimoodi, et terve korterelamu kajas!

Kas ehituse poole pealt oli midagi, mida te enne polnud üldse teinud?

Karl: kõige raskem oli maalritöö, seda ei tee ma enam kunagi, mind ei huvita (Naerab)  Mul lihtsalt pole kätt selle peale.

Grete: samas plaatinud ei olnud ka varem, aga see tuli meil väga hästi välja. Saime isegi roseti kvaliteedi eest.

Teatavasti on remondi juures üks suurimaid proovikive tapeetimine. Kuidas teil läks?

Tapeetimisvõistlusel läksimegi kõige rohkem raksu. Peale seda saimegi aru, et kiirustamine ei tööta. Kaamera peale see ei jäänud, aga tegelikult läksime päris riidu. Pärast seda võistlust kohe kallistasime ja vabandasime.

Kuidas te tülidega toime tulite?

Leppisime kohe alguses kokku, et kui tuleb tüli, siis on see ainult saate pärast. Sellepärast kõik väiksed ütlemised ja tülid, mis olid, said kohe unustatud. Ei olnud seda, et nüüd oleme kaks nädalat raksus olnud ja kumbki tööd ei tee.

Milliseid ehitusnippe jagate?

Ei pea palju raha raiskama! Saab asju taaskasutada, näiteks vana puitu. Vanade asjade restaureerimine on ka rahakotile kergem. Kahjuks ei jõudnud me seda ajanappuse tõttu teha nii palju, kui oleks tahtnud. 

Kas soovitaksite saates osalemist ka teistele?

Muidugi, see on väga äge kogemus. Samas nõrgad inimesed siia saatesse ei saaks siia saatesse kohe kindlasti tulla. Emotsionaalselt ja füüsiliselt on üliraske: öösiti magada ei saa, kogu vaba aeg kulub saatele ning oled pool aastat sellega seotud. Elu muutub ja kõik tiirleb ümber saate.

Kas soolaleivapidu tuleb?

Jaa, suur pidu tuleb! Tahame premeerida kõiki sõpru ja abilisi, kes meil toeks on olnud. Ilma nendeta poleks me hakkama saanud. Üritame reedeks Põlvasse mingi suure koha kinni panna, sest korterisse me kõik ei mahuks. Need, kes ei jõua soolaleivapeole, on meile alati muul ajal külla oodatud.