TEAVAD ÕNNE VALEMIT: Raadiohääl Ingrid Peek, kes esitles eile Solarise Apollo kinos raamatut, usub, et suur õnn moodustub paljudest õnnekübemetest. Esitlusel kontserdi andnud Mick Pedaja jaoks tähendab õnn headust ja õnnetunde jagamist, vahendab Menu.Foto: Alar Truu
Inimesed
15. juuni 2016, 06:00

Ingrid Peek kogus raamatusse kokku üle 200 õnnevalemi (4)

"Õnn koosneb mitmest tegurist. Seal on lähisuhted, perekond, armsad inimesed, loominguline eneseväljendus. Mul näiteks on vedanud: mul on fantastiline töö, kus ma saan rakendada oma loovust," arutleb raadiohääl Ingrid Peek (38), kes on kogunud Eesti inimestelt kuue aastaga üle kahesaja õnnevalemi.

Just nii kaua on Ingrid juhtinud Raadio 2 saadet "Hallo, Kosmos!", kus ta on kõigile külalistele esitanud alati sama küsimuse: "Mis on õnne valem?"

Vastustest on ta nüüd kokku pannud raamatu "Hallo, Kosmos! Palju õnne". "Paljudest väiksematest õnnekübemetest moodustub suurem õnn ja sellest läheb tee loodetavasti õndsuseni," toob Ingrid esile valemitest põhilise.

Saatejuht tunnistab sedagi, et tippis õnneraamatut nii jõuliselt, et sülearvuti klaviatuur läks katki.

"See, kui intensiivselt sa mõtled, ei pea kajastuma klaviatuuri toksimise jõulisuses," muigab Ingrid, kel ei jäänud lõpuks üle muud, kui pidi vana arvuti uue vastu välja vahetama.

"Lugejad võiks seda võtta kui inspiratsiooniraamatut. Sellist asja, et keegi ütleb: tee nii ja saad õnnelikus – selle peale küll mürki võtta ei tasu," hoiatab ta.