KÕIGI SÕBER: Vend Marcuse sõnul oli tema õde Christina Grimmie loomult introvert, kuid alati kõigi sõber. «Siiralt. Aga ennekõike oli ta mu pisike õde.» Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
14. juuni 2016, 06:00

"Ta oli oma käed laiali ajanud, et mõrtsukat kallistada…" (2)

USA poptähe autogrammitunnist sai surmatund.

"Hei, sõbrad, kuidas läheb? Oleme täna Orlandos. Tulge palun kontserdile, kui te Florida Orlando kandis elate. Oleme Plaza Live’is, tulge ka. Tšau!" Nii kutsus 22aastane USA poptäht Christina Grimmie reedel sotsiaalmeedias fänne oma kontserdile. Üks mees tuli ilma kutsumatagi. Ja lasi alati rõõmsameelse poptähe autogrammitunnil sõnagi lausumata maha.

Tragöödia toimus reede õhtul pärast Christina Grimmie kontserti, kui ta oma fännidega suveniirilaua ääres kohtus ja neile autogramme jagas. Sinna tekkis pikk järjekord – nii palju oli neid, kes oma iidolit tervitada tahtsid. Õhk oli täis elevust. Kõik olid õnnelikud.

20aastane Destiny Rivera rääkis Daily Maili veebiväljaandele, et seisis järjekorras mõrtsuka taga. "Olin sabas mõningate fännidega sõbrunenud ja minu punt rääkis nendega. Christinaga kohtus parajasti kaks inimest. Meie ees järjekorras oli üks kutt."

Neiu sõnul oli noormees närvilise olekuga ning paistis, et ta ei taha kellegagi suhelda.

"Olin seljaga Christina poole, aga vaatasin aeg-ajalt üle õla, et näha, kui palju meil veel oodata tuleb. See kutt meie ees astus tema juurde. Christina oli oma käed laiali ajanud, et teda tervituseks kallistada," meenutab Rivera lauljatari mõrvale eelnenud sekundeid.

Kolm plaksu – nagu oleks õhupallid katki läinud

Siis kostis kolm plaksu. Otsekui õhupallid oleksid katki läinud. Rivera arvas algul, et tegu oligi õhupallidega – inimesed olid neid kontserdile kaasa võtnud ning turvamehed torkasid neid katki.

"Siis nägime, kuidas kollane vahesein maha langes, ja need kaks inimest, kellega Christina äsja kohtunud oli, jooksu pistsid. Nägin, kuidas Christina jalg kukkus külili maha, nagu oleks ta surnud. Tema nägu ma ei näinud," kirjeldas fännitar.

"Nägin tema venda üle suveniirilaua hüppamas ja siis oli kõik üks sigrimigri. Pöörasin ringi ja pistsin jooksu. Siis kuulsin veel üht plaksu."

Tollega kustutas mõrtsukas, kelle Christina vanem vend Marcus oli põrandale surunud, omaenda eluküünla. Pole teada, kas tal oli plaanis korraldada massitulistamine.

Laskemoona tal jagunuks. Lauljatariga kibeles politsei andmeil kohtuma üle saja inimese. Rivera sõnul on Christina vend kangelane, kes riskis eluga, et tema, ta sõprade ja teiste fännide elu päästa. "Tänu temale jõudsin koos sõpradega elusana majast välja."

Politsei: tegu oli hullunud fänniga

Christina toimetati haiglasse, kuid pärast keskööd konstateeriti tema surma. Õige pea oli politsei tuvastanud tapja isiku: tegu oli 27aastase Kevin James Loibliga, kes oli sõitnud kontserdile kahetunnise autotee kaugusel asuvast kodulinnast.

Mõrtsukas pääses käsirelvade, laskemoona ja pussiga Plaza Live’i kontserdimajja, sest turvakontrollis polnud metallidetektorit. Ehkki turvamehed otsisid fännide kotte läbi, polnud nad järjekindlad.

Rivera oli enda sõnul kontserdile hilinenud ning tema seltskond lasti sisse läbi katsumata. Üks sõber oli oma koti avanud, kuid turvamees ei vaadanudki sellesse.

Ehkki tulistamise motiivi pole välja selgitatud, avaldasid Orlando politseinikud arvamust, et tegu oli hullunud fänniga. Pole teada, et tema ja Christina oleksid teineteist tundnud.

Selgust loodetakse leida mõrtsuka arvutit, telefoni ja muid isiklikke esemeid uurides. Paistis, et Loibl kavatses pärast rünnakut koju sõita. Ent kui Christina vend temast kinni krabas, lasi ta endale kuuli pähe.

"The Voice’is" Christina mentorina tegutsenud USA poptäht Adam Levine on oma hoolealuse surmast šokeeritud.

"Christina oli looduslik anne kellesarnaseid esineb nii harva. Ta võeti meilt liiga vara. See on järjekordne arutu äärmise vägivalla akt," ütles ansambli Maroon 5 rokkar Us Magazine’ile. "Olen vapustatud ja segaduses, kuidas selliseid asju saab meie maailmas endistviisi juhtuda."

FÄNNID LEINAS: Christina ande austajad käisid tragöödia toimumispaigas oma lemmikut mälestamas. Foto: AFP / Scanpix

Loibli kodumaja uksele oli laupäeval kinnitatud silt: "Sügavaim kaastunne omastele, sõpradele ja fännidele väga andeka ja armastava Christina Grimmie kaotuse puhul. Rohkem kommentaare ei anta."

Christina vend kirjutab Facebookis, et tal pole lihtsalt sõnu. "Christina oli mulle enam kui õde. Ta oli mu paariline. Superstaar. Lollitaja. Introvert. Ja kõigi sõber. Siiralt. Aga ennekõike oli ta mu pisike õde."