Vaike HannustFoto: Erakogu
Saund
13. juuni 2016, 12:07

Floristina tegutsev Zone'i lauljatar Vaike Hannust 90ndail tehtut ei kordaks

Õhtuleht võttis ühendust 90ndail tuntuks saanud Zone'i lauljatari Vaike Hannustiga, et uurida, mida ta arvab legendaarsest kümnendist ning millega ta tegeleb praegu.

Vaike tunnistas, et enda muusikalisele tegevusele ja 90nendatele tagasi vaadates on hea tunne. "See aeg elas oma elu, eesti muusikat ja muusikuid oli praegusega võrreldes oluliselt vähem, kõigist tegijatest oli publikul ülevaade olemas. Zone tegi alternatiivsemat, house sugemetega muusikat ja torkas selle eripäraga silma. Tegime seda, mis meeldis ja nautisime."

Küsimusele, kas Vaike tehtut kordaks, vastab ta:  "Ei, sellel kõigel on oma aja maik ja hea on seda mäletada just sellisena nagu see oli."

Alternatiivsemat muusikat pakkunud lauljanna enda lemmikuteks olid Mr. Lawrence, Jaxy, Dallas.

90ndail alguse saanud tuntusesiirded ulatuvad veel ka tänapäeva

"Ikka seostatakse 90nendatega, muusikahuvilised, kes teavad ja on kursis olnud. Armas on praegu mõnikord kohata inimesi kes tulevad ligi ja tänavad tol ajal pakutu eest. Ning on mõned armsad fännid kes hoiavad end minu tegemistega ikka kursis," räägib Vaike.

Tänapäeva publikut hindab lauljatar aga rohkem haritumaks, kel on laiem silmaring ja seetõttu on kuulajaskond ka kriitilisem.

Ka praegu on Vaike muusikas tegev, kuid mitte ainult!

"Tegelen mingil määral ikka muusikaga edasi, pakun jazzilaadis kava. Olen omandanud floristi oskused ja igapäevaselt tegelen sellega," selgitab ta.

Stiilinäide Vaike täna tehtavast muusikast: