Tiit OjasooFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
11. juuni 2016, 06:00

Kriminaalasjast pääsenud Ojasoo peab pool aastat täitma ohvri soove (3)

Näitlejanna löömise eest uurimise all olnud lavastaja Tiit Ojasoo peab nüüd kuus kuud täitma kokkuleppemenetluses paika pandud tingimusi. "Põhimõtteliselt võib see olla alates vabandamisest kuni selleni, et sünnipäeval tort, lilled ja teatriskäik," selgitab prokuratuuri kõneisik.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütleb, et kannatanu huvides nad Ojasoole määratud täpsetest tingimustest rääkida ei saa.

"Tingimused on kannatanu ja Ojasoo vahel kokku lepitud ja siin ei ole mingisugust kindlaks määratud valikut, kust tuleb neid tingimusi valida, vaid need on täiesti kokkuleppelised," räägib Kallas.

"Põhimõtteliselt võib see olla alates vabandamisest kuni selleni, et sünnipäeval tort, lilled ja teatriskäik."

Kallas ütleb, et tingimusi tuleb täita kuus kuud. See nõue tuleneb seadusest. Tingimuste täitmisest saab ohvriabi töötajale jooksvalt teada anda.

"Aga kuue kuu lõppedes peaks tulema kokkuvõte ja kui ilmneb, et neid tingimusi on rikutud, siis võib kriminaalmenetlust uuendada," selgitas Kallas.

Aga mis saab siis, kui tingimustega nõus ei olda? "No, siis järelikult ei ole võimalik lepitusmenetlust läbi viia," ütleb Kallas.

Pressiesindaja selgitab, et nõuda ei saa teist inimest alandavaid kohustusi. Samuti ei saa lepitustingimuste täitmist nõuda ka kolmandatelt isikutelt, kelleks on näiteks süüdistatava lähedased.

Juhtum toimus 14. jaanuaril, kui Teater NO99 kunstiline juht ja direktor Tiit Ojasoo läks jõuga kallale noorele näitlejannale.

Kuigi järgmisel päeval alustas prokuratuur menetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel, lõpetati see paari kuu pärast, kui kannatanu oli nõus alustama lepitusmenetlust.

Reedel otsustas Teater NO99 nõukogu, et Ojasoo peab läbima lisaks lepitusmenetluses ettenähtud tegevustele ka psühholoogilise nõustamise programmi.

Nõukogu esimees Tõnis Arro sõnas ERRi uudisteportaalile, et vägivald on lubamatu nii era- kui ka tööelus. "Tiit Ojasoo selgitused andsid meile küll arusaamise toimunust, kuid sellele teole ei saa olla mingit õigustust," lausus Arro.