Räppar Reket alias Tom-Olaf UrbFoto: Eero Vabamäe / Postimees
Saund
10. juuni 2016, 10:46

DEEZERI EDETABEL: eestlased eelistavad suvel kuulata rohkem kodumaiseid artiste (1)

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt kuulasid eestlased maikuus suvesooja saabudes kodumaist muusikat rohkem kui talve- ja kevadkuudel.

Deezerit Eestis esindava Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul tärkab eestlastes suvesoojaga soov kuulata välismaiste artistide kõrval aina rohkem eestimaist muusikat. "Kui võrrelda eestlaste maikuus enim kuulatud artiste kogu tänavuse aasta edetabeliga, siis võib kindlalt öelda, et suurima populaarsuse tõusu on mais teinud just Eesti oma muusikud,“ rääkis Aron. "Heaks näiteks võib tuua Põhja-Tallinna, mis on tänavu olnud Deezeris populaarsuselt 12. kohal, ent on maikuus tõusnud kuulatavuselt kuuendaks artistiks. Karl-Erik Taukar on aasta senise viie kuu lõikes hoidnud kuulatavuselt 17. positsiooni, ent on maikuu edetabelis jõudnud 9. kohale.“

Aroni kinnitusel on eestlaste armastatuimate artistide top 40 hulka jõudnud tänavu kokku seitse kodumaist artisti, kellest esmakordselt on kuulatuimate sekka tee leidnud räppar Reket.

Eestlaste enimkuulatud kodumaised artistid aastal 2016

1.    Tanel Padar & The Sun & Sõbrad

2.    Reket

3.    Põhja-Tallinn

4.    Jüri Pootsmann

5.    Karl-Erik Taukar

6.    Smilers

7.    Elina Born

Eestlaste enimkuulatud välismaised artistid 2016

1.    Justin Bieber

2.    Eminem

3.    One Direction

4.    Robin Schulz

5.    Rihanna

6.    Kygo

7.    Imagine Dragons

8.    Sia

9.    David Guetta

10.  Ed Sheeran

Kümnest eestlaste kuulatuimast artistist on tänavu lätlaste ja leedukate esikümnesse jõudnud vaid Eminem ja Imagine Dragons.

Deezer on 40 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.