NO99st taandunud Tiit Ojasoo ja Ene-Liis SemperFoto: Teet Malsroos
Teater
10. juuni 2016, 08:00

Eesti Päevaleht: Ojasoo vägivald oli näha turvakaamera lindil, kuid NO99 juhtkond vaikis maha (103)

NO99 teatrijuhi Tiit Ojasoo vägivald ööl vastu 14. jaanuari jäi teatri turvakaamera lindile, kust on näha, kuidas Ojasoo näitlejannale kallale läheb, toimub rüselus ja Ojasoo tõukab naist nii, et too kukub lumehange, misjärel jookseb Ojasoo sündmuspaigalt minema.

Edasi on teada, et näitlejanna helistas politseisse ja teavitas neid juhtunust, mille järel saabus patrull, kes fikseeris olukorra ja ootas, kuni kohale jõudsid kannatanu sugulased ning koos mindi politseijaoskonda, kus kannatanu tegi vägivallatsemise kohta avalduse. Õnneks ei saanud näitlejanna nii suuri füüsilisi vigastusi, et oleks pidanud kiirabisse minema.

Kuna kõik jäi teatri kaameralindile, oli vägivallatsemine teatrile kindlasti teada, aga asi vaikiti maha ja kannatanu lahkus töölt. Teater NO99 juhtkond kordas veel eilegi, et teatrijuht Tiit Ojasoo kriminaalmenetluseni viinud vägivallatsemine noore naisnäitleja kallal on eraasi, millele nemad ei pea reageerima, kuid ei ole andnud selgitusi, kuidas kavatsetakse edaspidi selliseid ahistamisjuhtumeid vältida ning teha NO99 emotsionaalsest ja füüsilisest vägivallast vabaks töökeskkonnaks.

Artikkel on refereeritud Eesti Päevalehest.