"Aiast kööki" (kirjastus Ühinenud ajakirjad)Foto: Erakogu
Raamat
9. juuni 2016, 15:10

Uus kokaraamat jagab retseptide kõrval ka taimetarkusi

Raamatust “Aiast kööki” leiab nõuandeid ja sordisoovitusi, kuidas kasvatada meie kliimas erinevaid köögivilju ning mida maitsvat neist hiljem valmistada.

Eesti ühe suurima retseptiblogi Nami-Nami ja ajakirja “Kodu & Aed” köögitoimetaja Pille Petersoo sõnul on just praegu kätte jõudmas parim aeg raamatus leiduvate retseptide katsetamiseks, sest saadaval on nii kohalikku redist, kartulit, rabarberit kui ka muud värsket ja kasulikku kraami.

“Retseptide koostamisel panin rõhku ka sellele, et koostisosad oleksid kättesaadavad ning valmistamine ei võtaks liialt kaua aega,” selgitas Petersoo, et paljud road sobivad ka lastega peredele ning aitavad vastuse leida paljude vanemate igapäevasele murele, et mida õhtuks süüa teha.

Uut kokaraamatut esitletakse täna Solarise keskuse toidule pühendatud gurmeekuu raames ning sel päeval on raamat ka tavapärasest soodsam.

Retseptisoovitus värskest kokaraamatust “Aiast kööki”:

Suvine kurgi-sinepikana (jagub neljale-viiele)

500 g kana rinna- või kintsufileed
praadimiseks võid
2-3 dl vahukoort
2 tl Dijoni sinepit
2 küüslauguküünt
100 g suitsutatud peekonit
1 väiksem pikk kurk
peotäis hakitud värsket tilli või murulauku
soola ja musta pipart
Kui kasutad kintsufileesid või kanafileelõike, siis pane need niisama pannile. Terved kanafileed võid esmalt kas õhemaks taguda või horisontaalselt pooleks lõigata.

Sulata paksupõhjalisel ja kõrgeservalisel pannil või, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel kuldpruuniks (7-8 minutit).

Vala pannile rõõsk koor, lisa kooritud küüslauguküüned ja sinep. Sega, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Lisa hakitud till ja kurgiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel minut aega.

Samal ajal haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks ja kuldseks. Lase mõned minutit köögipaberil taheneda.

Serveerimiseks tõsta kanafileed taldrikule, nirista peale kastet ning tõsta peale praetud peekonitükikesi.

Kõrvale sobivad keedetud värsked kartulid.