TORMILINE ABIELU: Whitney Houston ja Bobby Brown abiellusid 1992. aastal. Lauljanna andis lahutuse sisse 2006. aastal. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
9. juuni 2016, 06:00

"Whitney pruukis juba meie pulmapäeval kokaiini." (1)

Superstaar Whitney Houstoni ja temast märksa tagasihoidlikuma eduga laulja Bobby Browni abielu oli tulvil uimasteid ja vägivalda. Nüüd, kui Brown on kaotanud narkootikumidele nii eksnaise kui ka ainsa tütre, väidab ta – süüdistused, nagu oleks just tema Whitneyst narkomaani teinud, on täiesti alusetud.

Whitney abiellus Bobbyga 1992. aastal – seitse aastat pärast debüütplaati "Whitney Houston", millega võrdset edu polnud saavutanud ükski naine terves muusikaajaloos. Pulma-aastaks oli Houstonist saanud USA kuulsamaid lauljannasid, kes romantilise filmiga "Ihukaitsja" laiendas oma ampluaad menukalt ka näitlemisse.

1993. aasta märtsis tõi Whitney ilmale tütre, kes sai nimeks Bobbi Kristina. Ent abielu tumestas kummagi narkosõltuvus ja Bobby vägivaldsus. "Bobby oli mu narkots," tunnistas lauljanna hiljem. "Ma ei teinud midagi ilma temata. Üksi ma uimasteid ei pruukinud."

Kuid sõpradele oli Whitney pihtinud, et Bobby peksis teda, joonistas hullushoos kõik kodu seinad ja vaibad hiigelsilmi täis ning lõikas kõigil Whitney fotodel pead otsast.

Sellises keskkonnas kasvas tütar Bobbi Kristina. Temastki sai narkomaan ja ta suri mullu 21aastasena samadel asjaoludel nagu ema Whitney, kes oli 2012. aasta veebruaris narkouimas vanni uppunud.

Kuid 2007. aastal Houstonist lahku läinud Brown kinnitas hiljutises ABC Newsi intervjuus, et tema ei teinud Whitneyst narkomaani, ehkki nii väidetakse. Brown nägi enda sõnul Houstonit juba nende pulmapäeval kokaiini pruukimas.

"See oli esimene kord, kus ma teda uimasteid kasutamas nägin. Kokaiini," lisas laulja ning väitis, et Whitney pakkus toona kokaiini ka talle, kuid tema keeldus.

"Narkootikumid polnud Whitney üle võimust võtnud. Ta pruukis uimasteid, aga oskas neist üle olla. See pani mind teda veelgi rohkem armastama ja tahtma teda senisest rohkem kaitsta," rääkis Brown, tunnistades ometi, et abielu jooksul hakkasid nad üheskoos uimasteid pruukima.

Ta rääkis, et nad lukustasid end Whitneyga oma häärberi ühte tiiba, tütar Bobbi aga viibis sellal lapsehoidjate hoole all.

"Kandsin alati hoolt, et Bobbi ei näeks mind ega mu naist sellises olukorras. See on raske, kui teed seda [pruugid uimasteid] iga päev, väga raske."

Oma vägivaldsust Bobby eitas, ehkki võttis omaks, et oli korra Whitneyt löönud. Kuid tema väitel juhtus see siis, kui tal oli närv võõrutusnähtude pärast püsti.

"Ma pole eales ühegi naise vastu vägivaldne olnud," kinnitas Brown, kel ilmub 13. juunil mälestusteraamat "Every Little Step" ("Iga väike sammuke").