Beyoncé kuulutati moeikooniks.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
8. juuni 2016, 06:00

Beyoncé kuulutati moeikooniks

Ameerika moedisainerite nõukogu CFDA kuulutas 2016. aasta moeikooniks poptäht Beyoncé Knowlesi , ehkki oli ennustatud, et uhke tiitli võib pälvida peatselt USA esileedi ametit maha panev Michelle Obama.

"Mood on olnud mu elu osa niikaua, kui mäletan," ütles sätendavas Givenchy moemaja smokingis ja laia servaga kübaras Beyoncé, lisades, et tema emaema oli õmblejanna, kes õmbles vastutasuks tütre hariduse eest katoliku kooli preestritele ja nunnadele rõivaid.

Beyoncé emast Tinast sai samuti osav nõelakäsitseja, kes õmbles oma tütre esimesele ansamblile Destiny’s Child uhked kostüümid selga.

"Peened moefirmad ei tahtnud nelja mustanahalist ja kurvikat maatüdrukut riietada," rääkis superstaar. Sadade kristallide ja pärlite külgeõmblemisel osales ka Beyoncé onu.

"Nad panid igasse detaili nii palju kirge ja armastust sisse," ütles lauljatar, kes kinnitas, et tundis end ema ja onu õmmeldud kostüümides võitmatuna nagu soomusrüüs, lisades, et ema disainis ka tema lõpuballi- ja pruutkleidi ning esimese Grammy gala kleidi.

"Ja see nimekiri aina jätkub. Ja see ongi minu jaoks moe tõeline vägi ja potentsiaal. See on vahend oma identiteedi leidmiseks."