Foto: Erakogu
Film
7. juuni 2016, 14:28

Filmifestival Võsu Glämm toimub tänavu glamuursemana kui kunagi varem (1)

Korruptiivne ühe filmi filmifestival Võsu Glämm ootab kõiki tänavugi 12.-14. augustil Eesti glamuuripealinna Võsule.

Võsu Glämm on maailmas ainulaadne ühe filmi filmifestivali, mis toimub juba kolmandat aastat ning kus kõik aastad järjest on festivali võitjafilm kohe otse edasi läinud Oscari galale, mistõttu see aasta on ootused kõrgemad kui eales varem.

Kahe päeva jooksul tuleb näitamisele tervelt 19 filmi, nii kodumaalt kui mujalt. Nagu juba traditsiooniks saanud, osaleb võistlusprogrammis siiski vaid üks eriline mängufilm, mida saadavad teised suurepärased teosed. Milline film aga sel aastal globaalselt tunnustatud tähesära valguses ainsa filmina Võsu Glämmi võistlusprogrammis särada saab, teab vaid kõigeväelisem... Ja muidugi orgkomitee.

Kulla ja karraga rikastatud glamuurne festival leiab aset säravas ja suvises Võsu kuurordis korraga nii Võsu Kultuurimajas kui ka kauni päikeseloojangu saatel Võsu ranna plääžil kultuurimaja kõrval. Näitamisele tulevad sellised hitid nagu näiteks Kadri Kõusaare "Ema", René Vilbre "Klassikokkutulek" ja Triin Ruumeti "Päevad, mis ajasid segadusse". Esimest korda on ka dokfilmide programm ning lisaks Andres ja Katrin Maimiku uute lühifilmide "Nissan Patrol" ja "Jõulumüsteerium" eksklusiivlinastused. Et tulla vastu lugematute rahvamasside soovidele on see aasta esmakordselt väljas ka kolmas kinosaal - Eesti Sõjamuuseumi välitelk, kus tulevad näitamisele Eesti parimad sõjafilmid läbi aegade.

Auväärsete staaride tungival palvel on taaskord avatud ka ainukordne, kord aastas avatav Glämm-Lokaal, kus kohast võimalik omale kultuurselt kosutust paluda. Festivali Punase Vaiba Gala toimub 12. augustil kell 17 Võsu Kultuurimaja ees ning autasustamistseremoonia 13. augusti hilisõhtul.

Festivali kava näeb juba praegu siit: www.vosuglamm.eu/programm