Foto: Erakogu
Saund
7. juuni 2016, 14:54

90ndatel publikut hullutanud Astra: "Nii mõnigi uus tuttav on maininud, et ah jaa, sa oled see Astra ja esinesid "7 vapras"!" (5)

90-ndail koos Kalle Kukega publikut hullutanud Astra Põder tõdeb nüüd, aastaid hiljem, et nimetatud ajal olid inimesed lihtsad ja rõõmsad. "Sama lihtne oli muusikaga tegeleda," sõnab ta. 

"Eesti diskomuusika oli saanud uue näo, inimesed olid lihtsad, rõõmsad ja sama lihtne oli muusikaga tegeleda sest 90ndate võlu seisneski lihtsuses," leiab Astra. "Ega publik eriliselt muutunud ei ole - emotsioonid on ikka samasugused." 

"Väga palju sai käidud erinevates Eestimaa paikades esinemas ja kogu see virr-varr oli üsna lõbus." Astra sõnul elasid oma elu erinevad kultuurimajad, milledest nüüdseks on saanud mahajäetud hooned. "Või neid ei eksisteerigi enam," ütleb ta. 

"Mingi hetk, kui neid esinemisi ikka väga paljuks läks, muutus see veidi kurnavaks ja 90ndate lõpus saigi diskomuusikas veidikeseks ajaks, nii umbes 5 aastaks aeg maha võetud," tunnistab ta.

Muusikat Astra siiski ei jätnud. Pärast seda tegeles lauljatar Horre Zeigeri Big Bandiga ja "Igihalja seitsmega", kellega koos sai palju välismaal esinetud. "Igihalja seitsmega" esineb Astra muide tänini. 

Lisaks õpetab 90ndail tuntuks saanud lauljanna laulma lasteaialapsi. Tal on ka laulustuudio "Väike solist". 

Kunagine pöörane kuulsus ulatub tänasessegi päeva

"Jah, olen tähele pannud, et nii mõnigi uus tuttav on maininud, et ah jaa, sa oled see Astra ja esinesid "7 vapras" "Armumise looga", räägib Astra. "Aga kui kuuldakse laulu "Lend", siis seda lugu nõutakse praegugi esinemistel väga palju ja tore on vaadata kui kaasa lauldakse. Lihtsalt tore on vaadata, et ka uuele põlvkonnale lähevad 90ndad korda. Ilmselt jätsid emad-isad päris tugeva emotsionaalse jälje 90ndatest nii, et see kandub ikka edasi ja edasi...."