SAI SUU MAGUSAKS: Linnateatri näitleja Piret Kalda kasutas võimalust ja ostis laadal olnud kohvikust pannkooki moosiga. Foto: Arno Saar
Inimesed
4. juuni 2016, 06:00

"Pakume laadal seda, mida me tööväliselt hobikorras teeme."

Vanalinna päevade aegu korraldatud Linnateatri laadal sai osta nii näitlejate asju kui ka käsitööd

Eile oli seoses Tallinna vanalinna päevadega Linnateatri heade asjade laat, kus sai muu hulgas osta näiteks noorte näitlejannade Liis Lassi ja Maiken Schmidti asju.

Linnateatri heade asjade laadal olid müügil asjad, mis olid teatrirahva omad või nende tehtud. "Mul on ülimalt hea meel, et sellel aastal on enamik müüjatest meie oma teatri käsitööhuvilised inimesed," rääkis Linnateatri maja perenaine Margot Böttcher.

Nii oligi laadal müügil näiteks rohkesti käsitööna valmistatud ehteid, aga ka ise tehtud leiba. Riideid oli müügil nii uusi kui ka vanu. Täika jaoks oli eraldi ruum, kus müüdi teatrirahva riideid, ehteid, jalanõusid, CD-plaate ja raamatuidki. Böttcheri sõnul mõtlevad nad laadale tooteid valides sellelegi, et müüdav sobiks selle hoone konteksti. "Väga säravaid ja klantsasju pole me eelistanud," selgitas ta.

AITAS KOOKE MÜÜA: Linnateatri näitleja Helene Vannari oli abiks kookide müümisel. Foto: Arno Saar

Laat toimus tänavu neljandat korda. Böttcher mainib, et Linnateater on ju keskaegses kaupmeeste majas. Seetõttu tekkiski teatriinimestel ühel hetkel mõte igal aastal peetavatesse vanalinna päevadesse laadana oma panus anda. "See on ühel korral aastal, kui vanalinnapäevad toimuvad, ja sel aastal oli juhtkiri "muutuv linn". Selle sõnumi sisu on, et me kõik saame anda oma panuse meie linna paremaks ja huvitavamaks muutmisel, me saame ise käed külge panna. Meie teeme seda sellisel moel."

Foto: Arno Saar