Foto: Vida Press
Maailm
3. juuni 2016, 15:22

POSTITÖÖTAJATE NAHK SÜGELES JA KURGUS PÕLES: Oslos ja Stockholmis pudenes kirjadest valget pulbrit (10)

Norra ja Rootsi pealinna postitöötluskeskustes pudenes kirjadest välja kahtlast valget pulbrit. Sellega kokku puutunud Oslo postitöötajatel hakkas nahk sügelema ja kurgus tekkis põletustunne. Stockholmi postitöötajate tervisehäiretest teateid ei ole.

Norra pealinnas Oslos saadeti eile õhtul 14 postitöötajat haiglasse, sest postitöötluskeskuses pudenes ühest ümbrikust välja tundmatut valget pulbrit, mis tekitas tervisehäireid. Tervisekontrolli saadeti veel 30 inimest.

Stokke postitöötluskeskusse tuli kohale politsei pommirühm, kontrolliti kogu postisaadetist, mis saadeti omakorda uurimiseks Norra kaitseuuringute keskusse. Politsei sõnul tekkis nendel, kes pulbriga kokku puutusid, kehaline reaktsioon, kirjutas The Local.

„Kui postijagamiskeskuse personal ümbrikku töötles, see lõhenes, ning mitmel inimesel hakkas nahk sügelema ja nad tundsid kurgus kõrvetust,“ valgustas Oslo politsei esindaja olukorda.

Täna ei ole veel avaldatud, mis pulbriga oli tegemist.

Vestfoldi haiglast öeldi, et neil, kes pulbriga kokku puutusid, tõsiseid sümptomeid ei esinenud. Kokku viidi pulbri pärast haiglasse 44 inimest.

Täna aga oli sarnane juhtum ka Stockholmis, kus ümbrikust avastati kahtlane pulber. Rootsi politsei ei välista kahe juhtumi seotust.

Avastus tehti hommikul kella poole kuue paiku, kui posti sorteerimisel pudenes valget pulbrit. Politsei pressiesindaja Hesam Akbari ütles The Localile, et politsei ei usu, et keegi oleks saanud viga või haigestunud. Kuus inimest, kes pulbriga kokku puutusid, viidi kontrolliks haiglasse. Politsei ootab pulbri analüüsi tulemusi.

Lisaks kirjale leiti postikeskusest ka kahtlane pakk; ka selle sisu alles uuritakse.