John Carney Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
3. juuni 2016, 06:00

Režissöör solvas Keira Knightleyt

Kahe aasta taguse menuka muusikafilmi "Uus algus" (2014) režissöör John Carney palub andestust linateose naispeaosatäitja Keira Knightley solvamise eest. Muusikafilmi "Ükskord" lavastajana tuntud Carney prahvatas hiljutises ajalehe Independent intervjuus: "Ma ei tee enam kunagi filmi supermodellidega." See oli viide Knightleyle, kes mängis kahe aasta taguses menufilmis algajat lauljatari.

Carney väitis, et Keira suur kaaskond segas võtteid ning näitlejatar polnud valmis end avama. "Filminäitlejaks olemine nõuab teatavat ausust ja eneseanalüüsi, milleks Keira pole minu meelest veel valmis."

Keira Knightley Foto: AFP / Scanpix

Carney uus film "Sing Street" on jälle väikese eelarvega ja tundmatute näitlejatega. "Hea on teha filmi, kus pole Keira Knightleyt," toonitas lavastaja. Skandaali puhkedes tõttasid Knightleyle toetust avaldama tema mitme filmi režissöörid. Mark Romanek ("Ära lase mul minna") nimetas näitlejatari igas mõttes võrratuks ja Carneyt häbematuks. "Mul pole aimugi, millest see vennas räägib."

Nüüdseks on ka Carney endale Twitteris tuhka pähe puistanud. Ta kinnitas, et on Keiralt isiklikult andestust palunud, ja nimetas oma juttu idiootlikuks. "Keira oli võtete ajal läbi ja lõhki professionaalne ja pühendunud ning andis selle menusse tohutu panuse."