Kopli liinidel valitseb lõpumeeleolu. Foto: Sven TupitsFoto: Sven Tupits
Eesti uudised
2. juuni 2016, 18:37

Kopli liinidel toimub tänavafestival (1)

Laupäeval toimub Kopli liinidel kultuuri- ja tänavafestival, kus toimuvad Kopli liinide ajaloole ja eelseisvatele muutustele keskenduvad ekskursioonid, mõttekoda, kogupereüritused, näitused ja installatsioonid.

Ühe õhtu jooksul on huvilistel võimalus tutvuda Kopli piirkonna omapära ja identiteediga. Festivaliga tähistatakse Kopli liinide kirevat elukäiku, jätmaks hüvasti vanaga ja tervitamaks uut.

Festival toimub Signature House'is (Kaevuri 1), Sepa tänava supiköögis (Sepa 4) ja Kopli liinidel. Festival avatakse kell 17 Signature House'i ees ja kell 18 kutsutakse kõiki endisi Kopli liinide elanikke Sepa tänava supiköögi ette pika laua taha tasuta supile.

Ekskursioone Kopli liinidel korraldab ajaloolane Jaak Juske, Sepa tänava köögis on avatud ka Sven Tupitsa Kopli-temaatiline fotoseeria. Lisaks pakutakse festivalil ohtralt tänavatoitu, -muusikat, -kunsti ning õhtul keerutavad plaate DJ Jaak Sova, Pedro Sandalos, Lauri Villau ja Vootele Vaher. Festivali järelpidu toimub Trammibaaris Derevjaška (Kopli 99b).