OTSUSTAS JÕHKARDILE ANDESTADA: Miss Helsingi Jessica Ruokola kaotas missitiitli, kuna ta jäi truuks mehele, kes oli ta julmalt läbi peksnud.Foto: Facebook
Inimesed
2. juuni 2016, 06:00

Läbipekstud Miss Helsingilt võeti tiitel (26)

Tänavuseks Miss Helsingiks kroonitud Jessica Ruokolalt võeti missitiitel, kuna ta kaitses elukaaslast, kes peksis ta pärast missivalimisi jõhkralt läbi.

Süüdistuse kohaselt rebis mees oma kallimat juustest, astus talle roomiksaapaga kõrri, peksis tema pead vastu põrandat, lõi kolm korda rusikaga ja alandas teda ka juuste määrimisega.

Miss Helsingi valimisi korraldava organisatsiooni esindaja Martina Aitolehti teatas teisipäeval ajakirjandusele, et Jessica on sunnitud kroonist loobuma ning Miss Helsingiks saab senine esimene printsess Hannaleena Laaksamo.

Jessica tunnistas, et see polnud tema enese otsus. "Jessica Ruokola missiaasta algas dramaatiliselt, kui ta oma kavaleri vägivalla ohvriks langes," kirjutas Aitolehti oma avalduses.

"Sestsaadik on kogu missiaasta Jessicale, kogu organisatsioonile ja koostööpartneritele raske olnud."

Aitolehti põhjendab otsust Jessicalt missitiitel võtta olukorra tõsiduse ja eetiliste põhjustega. "Me ei saa vägivallaga leppida," seletas ta Ilta-lehtile. "Jessica eluviis ei sobi missile, kes on paljude noorte neidude eeskuju."

Iluduskuninganna keeldus kohtus oma elukaaslase vastu tunnistusi andmast, ehkki too oli ta jaanuaris pärast missivõitluse võitmist toorelt läbi peksnud.

Kohtu otsusel ei tohtinud prokuratuur asitõenditena kasutada ka Jessica sõnumeid ja pihtimusi sõpradele, milles meeleheitel ja šokis naine oli peksust avameelitsenud.

Mees ise tunnistas, et oli vahejuhtumi ajal kodus olnud, kuid eitas peksu, väites, et naine oli vigastused saanud ise põrandal väherdes ja kukkudes.

Jessica elukaaslasele mõisteti Ilta-Sanomate teatel siiski viis kuud tingimisi karistust. Keskseks asitõendiks jäi kohtus arstitõend.

Iluduskuninganna oli kaks päeva pärast kallaletungi läinud koos sõbrannaga arsti juurde, kes pani kirja tema vigastused ja juhtunu käigu.

Kuigi mehele ei mõistetud vanglakaristust, viibib ta Ilta-Sanomate andmeil praegu siiski trellide taga, kuna teda kahtlustatakse ka teises kuriteos.