AASTATEPIKKUNE VÄGIVALD: Amber Heard esitas kohtule asitõendi oma mehe Johnny Deppi järjekordse vägivallahoo tagajärjest. Kohtunik rahuldas tema palve ja määras superstaarile lähenemiskeelu. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
30. mai 2016, 06:00

"Johnny sirutas käe selja taha ja virutas iPhone’i mulle näkku." (13)

Telefonihoop näkku. Juustest kiskumine. Näost kinnikrahmamine. Ähvardamine. Kodu segipeksmine. Johnny Deppi noorukese abikaasa Amber Heardi väitel sundis teda lahutust sisse andma "Kariibi mere piraatide" tähe järjekordne joobnu märatsushoog.

Ei mingit Hollywoodi stiilis viksi kuss-kuss-lahutust – Johnny ja Amberi üürike abielu puruneb kõrvulukustava klirinaga.

KUULUS PAAR: Johnny Depp koos abikaasaga mullu septembris Veneetsia filmifestivalil oma filmi «Must missa» linastusel. Foto: AFP / Scanpix

Algul kohtupabereis ületamatuid erimeelsusi maininud 30aastane näitlejatar kinnitab nüüd, et "Kariibi mere piraatide" staar vägivallatses tema kallal kõik need neli aastat, kui nad elasid koos.

Otsustavaks sai 21. mai kallaletung, kui purjus Johnny virutas Amberile mobiiltelefoniga näkku.

Johnny ja tema teismeliste laste ema Vanessa Paradiskooselu purustajaks peetud Amber ("Zombieland", "Rummipäevik") andis lahutuse sisse 23. mail – kolm päeva pärast Deppi (52) ema surma.

Ühtlasi nõudis näitlejatar Johnnylt, kelle varandust hinnatakse 400 miljonile dollarile, elatisraha maksmist. Vaid mõni tund hiljem osales Johnny oma uue filmi "Alice peeglitagusel maal" Los Angelese esilinastusel. Miski ei viidanud sellele, et tema abielu oleks äsja purunenud, kinnitab ajakirja People allikas.

Depp sai lähenemis keelu

25. mail palus Johnny oma advokaadi kaudu, et kohus ei täidaks Amberi elatisrahasoovi. Peagi jõudis uudis superstaari abielu purunemisest avalikkusenigi. Vallandusid kuuldused, et Johnny ema, õed ja lapsed pole Amberit algusest peale sallinud.

KOHTUSKÄIK: 30aastane Amber reedel Los Angelese ülemkohtust lahkumas. Foto: Reuters / Scanpix

Põdur ema Betty Sue, kelle poeg aasta algul oma majja elama võttis, olevat kahtlustanud, et kaunitari huvitavad vaid tema poja kuulsus ja raha. Johnny ei kommenteerinud kõlakaid, vaid andis enda esindaja kaudu teada soovist saada lahutusega võimalikult kiiresti ühele poole.

"Arvestades abielu lühidust ning ema hiljutist ja traagilist kaotust, ei vasta ta ühelegi eraelu puudutavale nilbele väljamõeldisele, klatšile, valeinformatsioonile ega valele," märkis pressiesindaja.

Kuid reedel kärgatas pomm: Amber pöördus kohtusse, et Johnnyle määrataks tema suhtes ajutine lähenemiskeeld. Blondi kaunist naist nähti Los Angelese kohtumajast väljumas, parem silmaalune vermeis.

Kõmupiltnik tabas Amberi, kui ta puhkes pärast autosse istumist nutma. Tema palve rahuldatigi – kohtunik nõudis, et Johnny peab temast hoidma 100 meetri kaugusele. Ühtlasi määras kohtunik kuulsa paari Los Angelese korteri Amberi ainukäsutusse.

Viimati andis Johnny raevule voli 21. mail. Amberi sõnul võttis ta temaga väljamõeldud põhjusel tüli üles, krahmas temalt telefoni, kui ta hakkas abi kutsuma, ja virutas selle talle hooga näkku.

Järgnes juustest kiskumine, röökimine ja näost kinnikrabamine. Näitlejatar esitas kohtule asitõendina fotod oma vermeis põsesarnast ja mitmetest esemetest, mille mees olevat nende korteris tüli käigus katki peksnud, näiteks pildiraamist.

Naabrinaine, kellele Amber jõudis enne tüli eskaleerumist abipalvega SMSi saata, kinnitas, et Johnny viibutas suurt veinipudelit nagu pesapallikurikat ja hakkas sellega asju puruks peksma.

Kahmas mul juustest ja tõukas põrandale

Amber väitis, et viimase poole aasta jooksul tuli Johnny talle vähemalt kolm korda kallale. 21. aprillil, tema 30. sünnipäeval, olevat abikaasa hilja õhtul nende korterisse naasnud, kus

Amber pidas parajasti sõprade seltsis sünnipäeva. Johnny oli purjus ja narkouimas. Kui sõbrad lahkusid, tekkis tüli, mille käigus virutas näitleja hiiglasliku šampanjapudeli vastu seina ja viskas Amberit veiniklaasiga.

"Seejärel krahmas ta mul õlgadest ja lükkas mu voodile, seistes ise magamistoa uksele ette. Siis krahmas ta mul juustest ja tõukas mu põrandale." Johnny karjus, mõnitas ja ähvardas. Lõpuks marssis kinokuulsus korterist välja, lõhkudes oma teel peaaegu kõik.

"Seejärel ei näinud ma Johnnyt kuu aega," kirjutas Heard.

Järgmine kohtumine oli 21. mail, päev pärast Deppi ema surma, kui staar naasis korterisse. Algul vesteldi rahumeelselt ja Amber püüdis leinavat meest lohutada. Siis aga ärritus Johnny mingi väljamõeldise peale ja läks raevu.

Vägivallatsemise tunnistajateks olid nii naabrinaine kui ka Johnny turvamehed, kes tulid lärmi peale küll kohale, kuid ignoreerisid Amberi sõnul tema abipalveid.

Amber kinnitas, et "Kariibi mere piraatide" täht maadleb nii alkoholismi kui ka narkosõltuvusega. Seda teadvat kogu Hollywood. "Johnnyl on kauane narkootikumi- ja alkoholisõltuvus," ütles naine oma avalduses.

"Tal on äkiline iseloom. Ta on tihti paranoiline ja tema temperament on minu jaoks äärmiselt hirmuäratav, sest see on osutunud mitu korda füüsiliselt ohtlikuks ja/või eluohtlikuks."

Amber nõudis ka, et kohtunik määraks talle ajutise elatisraha ja keelaks Johnnyl läheneda tema sülekoerale Pistolile, kuid kohus ei rahuldanud neid palveid.

Johnny advokaat väidab, et koduvägivallasüüdistuse taga on Amberi saamahimu. Ka Los Angelese politsei esindaja ütles ajakirjale People, et 21. mail kutsuti Johnny koju küll politsei, kuid kuritegu ei tuvastatud.

Näitlejatar keeldus tookord ametlikku avaldust tegemast ja Johnny oli selleks ajaks, kui võimuesindajad saabusid, korterist lahkunud. Kuid Amberile lähedane allikas kinnitas ajakirjale, et näitlejatar oli avalduse esitamiseks endast liiga väljas.

Ühtlasi väitis ajakirja infoallikas, et Johnny teadis Amberi plaanist lähenemiskeeldu nõuda ja pakkus talle selle tagasivõtmise eest raha.

Amber pettis teda supermodelliga?

Juba on sõna võtnud ka Johnny noorpõlveabikaasa Lori Anne Allison, kes oli tulevase megastaariga abielus aastatel 1983–1985.

Meigikunstnikust Lori Anne väitis TMZ.comi teatel, et Johnny ei teeks kärbselegi liiga. Eksnaise meelest on ta leebe inimene, kes armastab loomi ega tõsta kunagi häält.

Briti kõmuleht The Sun aga teab, et Johnnyl ajas harja punaseks tema kauni naise flirt modelli ja näitlejanna Cara Delevingne’iga. Mõlemad iludused on tunnistanud end biseksuaalseteks.

The Suni teatel muutusid Amber ja Cara viimasel ajal üha lähedasemaks, vallandades Johnnys kahtlused, et abikaasa petab teda. Liiatigi polevat ta mölluplikat Carat silmaotskaski sallinud, pidades teda lugupidamatuks ja matslikuks.

The Suni allikas eitab Johnny vägivaldsust ja ütleb, et tülisid provotseeris Amber.

"Nad tülitsesid ägedalt, aga ka Amberil on tuline temperament ning ta oskas Johnnyt üles kruttida ja viimse piirini närvi ajada. Ta mängis nende vanusevahele ja nimetas Johhnyt paksuks, nõmedaks ja vanaks. Johnny ütles, et pole Amberit eluilmaski löönud," räägib The Suni informaator.

"Ta ütles, et tegutses vaid enesekaitseks."

TMZ.comi teatel on Vanessa Paradis teinud endisel elukaaslase kaitseks avalduse, väites, et Heardi süüdistused šokeerivad teda.

"Kõigi nende aastate jooksul, kui ma olen Johnnyt tundnud, pole ta minu vastu eales kätt tõstnud. See ei kõla üldse selle mehe moodi, kellega koos ma elasin 14 võrratut aastat. Johnny Depp on mu laste isa, hell, armastav ja armastatud inimene."