SÕBRAD JA KONKURENDID: Jüri Pootsmann ja Mick Pedaja. Foto: Delfi TV
Inimesed
28. mai 2016, 06:00

Jüri Pootsmann: "Minul on bänd. Aga see, kuidas Mick laval on…" (6)

Eesti tänavusel eurolaulikul Jüri Pootsmannil on käed-jalad endiselt tööd täis – hoolimata sellest, et Eurovisioni melu on selja taha jäänud. Ees on ootamas nii ühiskontsert koos Mick Pedajaga, kellega nad tänavu "Eesti laulu" finaalis konkureerisid, pikad päevad stuudios kui ka suvetuurid.

Kuigi Mick ja Jüri tunnevad teineteist ligikaudu kümme aastat, hakkasid nad tihedamalt läbi käima alles pärast "Eesti laulu". Just sellest saatest tekkis ka idee koos laval üles astuda.

"Me teadsime, et tahaks teha pärast Eurovisioni suurema kontserdi ja siis kutsusimegi pikalt mõtlemata Micku," selgitab Jüri, et tegemist on ju siiski Rapla poistega.

Tutvuse päris algusaastatele tagasi mõeldes meenub Jürile, et juba siis oli Mick Raplas tugev solist ja võitis kõik konkursid.

"Tegelikult vaatasingi talle alt üles," tõdeb Jüri. Mõned päevad tagasi esinesid mõlemad ka Raplas Susi Stuudio avamisel.

"Mick laulis täpselt enne mind ja siis tekkis küll selline tunne, et ma ei taha pärast teda lavale minna, sest ta ikkagi oli kuradima lahe seal laval," tunnustab Jüri sõpra.

Just see, kuidas Mick oma hinge enda kirjutatud lugude sisse paneb, on Jüri sõnul see, mis Micku esitused nii võimsaks teeb.

"See kõik, tema ise seal laval… Minul on lihtsalt see, et mul on bänd, mul ei ole veel enda kirjutatud lugusid, ma naudin seda. Aga see, kuidas Mick laval on..." jääb Jüri sõnatuks.

Homne ühiskontsert Kultuurikatlas on poistel üles ehitatud justkui kolmes vaatuses. Kõigepealt astub üles Mick enda lugudega, millele järgneb ühine etteaste ja viimasena esitab Jüri enda laule.

Sügisel aga näeb ilmavalgust Jüri uus täispikk album. Lisaks plaadi salvestamisele on ees ootamas ka suvetuurid, mitu muud kontserti ja jaanituli Pühajärvel.

Kindel on Jüri aga selles, et vaba aega jääb ka enda, pere ja sõprade jaoks, sest puhkust on vaja ka endale ja eriti suvel.

"Kuigi suvi on kõige kiirem aeg," tunnistab ta, lisades, et üle töötada ta ei kavatse ja balanss on paigas. Suvepuhkuse kavatseb Jüri veeta kindlasti Eestis, sõprade ja perega lihtsalt olles. Juba praeguste ilusate ilmadega tahaks ta puhkama sõita.