VÄGIVALDA EI PEA KANNATAMA MITTE KEEGI: Naistest, kes oma mehe vastu vägivaldsed, ei räägita peaaegu kunagi, sest mehed tunnevad valehäbi ega julge oma ohvristaatust tunnistada.Foto: Vida Press
Eesti uudised
27. mai 2016, 06:00

"Tundsin kohutavat alandust, aga eneseuhkus ei lubanud kaevata!" (97)

PIINLIKKUSTUNNE VÕIDAB AHASTUSE: lähisuhtevägivald puudutab ka mehi, kuid neil on naistest raskem oma ohvrirolli tunnistada.

PIINLIKKUSTUNNE VÕIDAB AHASTUSE: lähisuhtevägivald puudutab ka mehi, kuid neil on naistest raskem oma ohvrirolli tunnistada.

Kui sõbrad küsisid mehelt, kaua ta naise terrorit kannatab, manas ta naeratuse näole ja vastas kui päheõpitult: "Ah, las ta olla! Ta ei tee ju mulle lüües haiget."

Ehkki pereliikmete kallal vägivallatsevad nii mehed kui ka naised, on ohvrid, kellele kaasa tuntakse ja keda abistatakse, alati õrnemast soost. Aastatega on loodud naistele ja lastele kümneid varjupaiku ja tugikeskuseid, kust vajadusel abi saada. Aasta algul toetati riigieelarvest perevägivalla ohvriks langenud naistele ja nende lastele mõeldud tugikeskusi 500 000 euroga. Eile allkirjastas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna käskkirja, millega eraldatakse riigieelarvest vägivalla ohvritest naistele ja nende lastele psühholoogilise ja juriidilise nõustamise pakkumiseks veel 150 000 eurot.

Edasi lugemiseks: