KANGESTUNUD POOS: Jaanuari algul Palm Springsi filmifestivalil paistis Johnny Deppi ja Amber Heardi kehakeel kõnelevat tunnete jahtumisest, ehkki selleks ajaks polnud nende abielu veel aastatki kestnud.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
27. mai 2016, 06:00

Kas Deppi noor kaasa himustas vaid tema raha ja kuulsust? (7)

"Kariibi mere piraatide" tähe teine abielu pidas vastu vaid aasta ja kolm kuud.

Johnny Deppi armsa ema surnukeha oli vaevalt jahtuda jõudnud, kui tema noor sekspommist kaasa andis lahutuspaberid sisse. Kas Johnnyst 22 aastat noorem biseksuaalne Amber Heard oli vananeva naistelemmiku jaoks liiga suur suurtäis? Või himustas Amber algusest peale vaid Deppi varandust ja võimu?

"Kariibi mere piraatide" tähe Johnny Deppi (52) ema Betty Sue Palmer suri reede hommikul pärast rasket haigust. Tal oli vanust 81 eluaastat. Kolm päeva pärast ämma surma andis Amber ("Pineapple Express", "Zombie­land") sisse avalduse tema ja Johnny abielu lahutamiseks.

KANGESTUNUD POOS: Jaanuari algul Palm Springsi filmifestivalil paistis Johnny Deppi ja Amber Heardi kehakeel kõnelevat tunnete jahtumisest, ehkki selleks ajaks polnud nende abielu veel aastatki kestnud. Foto: AFP / Scanpix

Käivad jutud, et Deppi pere ei võtnud noorukest kaunitari omaks. Veebikülje TMZ.comi allikad teavad rääkida, et Amberit ei sallinud ei Johnny teismelised lapsed, õed ega ema Betty Sue. Tütar Lily-Rose’i (17) ja poeg Jacki (14) vastumeelsus on mõistetav. Oli ju Amber see, kelle tõttu isa hülgas nende ema, prantsuse laulja ja näitleja Vanessa Paradis’. Kuulu järgi süttis armuleek 2009. aastal Johnny ja Amberi ühise filmi "Rummipäevik" võtetel. Kuumad armustseenid biseksuaalsuse poolest tuntud kaunitariga ajasid Johnny pea ilmselt sassi, sest paari aasta pärast hakkasid ringlema kuuldused tema ja Vanessa kooselu karilejooksust. Kus suitsu, seal tuld. 2012. aasta juunis teatasid Johnny ja Vanessa ametlikult, et nende teed on lahku läinud.

Deppi ema kahtlustas, et uus minia kasutab tema poega ära

Kahtlus, et 14 aastat kestnud ühisele elule sai saatuslikuks Amber, leidis õige varsti kinnitust. Johnny ja tema uus südamedaam üritasid küll suhet varjata, kuid jäid aeg-ajalt ikkagi kõmupiltnike kaamera ette. Pulmad peeti eelmise aasta veebruaris paarikese Los Angelese kodus. Järgnesid suurejoonelised pidustused Johnny erasaarel Bahama saarestikus. Ometi ringlesid peaaegu abielu algusest peale kuuldused, et noorpaar on nugadel ning kohe-kohe on oodata lahutust. Räägiti, et Amberil on temast nõnda palju vanema Johnny kõrval igav.

Kuigi tema lapsi nähti koos võõrasemaga reisimas, väidab TMZ.com, et nendegi suhted olid pingelised. Lily-Rose ja Jack hoidsid mõistetavalt oma ema Vanessa poole. Ka Johnny kaks õde ja ema ei proovinudki teha halva mängu juures head nägu, vaid demonstreerisid oma antipaatiat varjamatult. Lähedased olevat ammu veendunud, et Amber hülgab ükskord Johnny.

Suhted ämmaga teravnesid aasta algul, kui Johnny tõi ema oma katuse alla elama. Ema ja poeg olid väga lähedased. Johnny on rasketest oludest võrsunud Betty Suest alati hästi rääkinud ja kinnitanud oma armastust juba mitukümmend aastat tagasi, lastes vasakule käsivarrele tätoveerida ema nime, mida ümbritseb süda. Ema süda aimas, et poja uues abielus pole asjad korras. Mammake rääkis uut miniat sõbrannade seltsis taga ja väitis, et too kasutab tema poega kurjasti ära. Ema oli veendunud, et Amberit köidavad vaid Johnny kuulsus ja rikkus. Niipea, kui ämm oli surnud, andiski Amber lahutuspaberid sisse. Eks olnud kõnekas seegi, et näitlejatar tähistas kuu aega tagasi oma 30. sünnipäeva ilma Johnnyta.

Seljataga noorpõlveabielu ja kolm katkenud kihlust

Viimati nähtigi neid üheskoos avalikkuse ees aprillis, kui Amber pidi Austraalia kohtus koerte smugeldamise asjus aru andma. Johnny ja Amberi sülekoerad, kelle kuulus paar toimetas mullu "Kariibi mere piraatide" järjekordse osa võtete puhul oma eralennukiga Austraaliasse, ähvardati magama panna, sest seaduse järgi oleksid nad pidanud enne riiki lubamist läbima karantiini.

Johnny ja tema kaasa pidid esinema avaliku patukahetsusega, et inetu juhtum klaaruks.

Vanessa Paradis Foto: Vida Press

Käivad jutud, et Deppi miljonite pärast läheb nüüd jagelemiseks. Maailma ühe edukama filmistaari varandust hinnatakse 400 miljonile dollarile. Amber nõuab kohtu kaudu elatisraha maksmist. Johnny seevastu edastas oma advokaadi kaudu kohtunikule palve, et too ei rahuldaks seda soovi. Daily Maili teatel polnud Johnnyl ja Amberil abieluvaralepingut.

Romantik Depp on olnud agar kihluja

Vanessa Paradis’ga polnud Johnny ametlikult abielus. Tema varasem abielu jääb noorpõlve. 1983–1985 oli Johnny abielus oma rokkbändi bassimängija õe, grimeerija Lori Anne Allisoniga. Kuid romantikuna on ta olnud agar oma kallimatele kihlasõrmust sõrme libistama. Nii kaugele jõudsid Deppiga näitlejatarid Jennifer Grey ("Dirty Dancing"), Sherilyn Fenn ("Twin Peaks") ja Winona Ryder ("Edward Käärkäsi"). Viimase nime lasi Depp endale lausa käsivarrele tätoveerida. "Winona forever", kuulutas ta oma kallimale igavest truudust. Kui armastus otsa sai, lasi Depp tätoveeringu ümber kujundada truudusevandeks veinile: "Wino forever".

Jennifer Grey Foto: Vida Press
Sherilyn Fenn Foto: Vida Press
Winona Ryder Foto: Vida Press

Järgnevad neli aastat oli Johnny kaaslannaks supermodell Kate Moss. Suhe oli tormiline, kohati vägivaldne. Vanessa tutvus Johnnyga, kui too veel Kate’i kaaslane oli. 1998 kohtusid nad Pariisis uuesti ning seda kohtumist kirjeldas prantslanna juba välgulöögina. Tunded olid vastastikused. "Nägin Vanessat teises toa otsas ja mõtlesin: "Mis minuga küll toimub? See oli üks neid momentaanseid klappe."

Esimest korda astusid nad paarina avalikkuse ette 1999, kui Johnnyle anti Hollywoodi kuulsuste kõnniteel temanimeline täht.

Kate Moss Foto: Vida Press