Inimesed

USA kaalusaate osalejail kästi tablette süüa ja oksendada (4)

LISA KOMMENTAAR

raivo26. mai 2016, 19:24
liikumine ja tasakaalustatud toit ja kaal püsib enamvähem normis.muidugi on tervise iseärasused aga kusagil 130 peal peaks punane lambike ikka süttima.
Tsingats Cuk26. mai 2016, 17:18
Kas tegu oleks nagu muhedate mohikanide ja vanade inkade järeltulijatega või on foto mind eksiteel viinud (?)
setu26. mai 2016, 15:16
Õige, Peeter! Just nii ongi. Aga see ameeriklaste vingumine on hoopis väga seda moodi, et varsti tuleb kohtuprotsess ja ilus suur rahaline nõue. Kohe väga seda nägu on see asi.
Peeter26. mai 2016, 12:00
See, kui kaalulangetamise järel kilod jälle tagasi tulevad, ei sõltu ühestki dieedivormist või ainevahetusest, vaid tahtejõu puudumisest ehk asi on söömissõltuvuses. Maadlen ka ise sellega juba kümme aastat vahelduva eduga. Tekib mingi motivatsioonipuhang, võtan ennast käsile, teen plaanid ja hakkan neid järgima. Kilod kaovad nagu ludinal. Ja siis.. ma kohe tunnen, kuidas ei suuda kiustatustele vastu panna - ühte näksi ja teist näksi ja kolmandat ja kooki, ja jäätist ja muud organismile kasutut, kuid meeleolu tõstvaid tooteid. Ja kilod hakkavad tagasi tulema. Ei ole asi ainevahetuses, keha säästurežiimis ega muudes taolistes tobedates vabandustes, asi on lihtsalt söömisnaudingule järeleandmises. Mis kasu saab inimene koogist, näiteks tordilõigust? Igaüks teab, et seal puuduvad vitamiinid, antioksüdandid, mineraalained või omega3-rasvhapped. Aga niiii mõnus on kooki või pirukat süüa! Ja nii need kilod tagasi tulevadki. Pole seal mingit teadust - võrdväärne olukord alkohoolikuga, kes üritab joomist maha jätta - korduvalt ja korduvalt, aga kuidagi ei suuda. Või noh, mõned üksikud suudavad, ränga tahtejõu või raske haiguse (surma) kartuses.