Foto: Teet Malsroos
Galeriid
24. mai 2016, 15:22

GALERII | Evelin Ilves: kui lapsed õpivad ära, mida tähendab taaskasutamine, siis tõenäoliselt saavad selle selgeks ka nende vanemad (66)

Täna peeti Kopli lasteaias heategevusfondi "Aitan lapsi" viiendat sünnipäeva. Fond kogub panditaara tagastusest raha, et võimaldada vähekindlustatud lastele teatrielamust. "Ühtlasi teadvustame keskkonnasäästlikku eluviisi," ütles fondi patroon ning annetusnupu ideegeneraator Evelin Ilves.

"Kui lapsed õpivad ära, mida tähendab taaskasutamine, miks on vaja pakendeid puhastada ja sorteerida, siis väga tõenäoliselt saavad selle selgeks ka nende vanemad. Paljusid asju oskavad lapsed ju paremini kui emad-isad ja meil on palju täiskasvanuid, kes ei pea vajalikuks pakendeid sorteerida."

Kokku on Ilvese sõnul annetusnupuga kogutud 400 000 eurot ja teatris on lapsed kokku saanud käia 56 000 korral – see on kordi rohkem, kui esialgu loodeti. Keskmine annetussumma jääb pisut allapoole eurot, kõige agaramad annetajad on Ilvese sõnul idavirumaalased.

Ilves märkis, et alguses oli temagi ettevõtmise õnnestumise osas ebalev, kuivõrd ühiskonna tagasiside oli esialgu pigem külm kui poolehoidev. "Isegi Mihkel Mutt kirjutas sel teemal üliiroonilise arvamusavalduse. Selles valguses on annetusnupul läinud märksa paremini, kui eeldasime."

Lisaks on programmi "Aitan lapsi" kaudu soetatud raamatukarussellid kõigi haiglate lasteosakondadesse ning korraldatud ekskursioone ja töötubasid KUMU-s ja selle filiaalides.