VangimajaFoto: Vida Press
Müstika
24. mai 2016, 13:29

Ei takista trellid, ei takista kong: vang kogus petuskeemi abil 30 000 eurot (5)

Austrias õnnestus ühel vangil oma kongis käima panna üsna hästi töötanud petuskeem, mis tõi talle rohkelt raha arve peale. Petise ohvriteks olid naised.

Graz-Karlau vanglas istuv 60aastane mees sõlmis mitmes internetivõrgus kontakte naisterahvastega, kasutades erinevaid mobiiltelefoninumbreid, mida ta tegelikult omada ei tohtinud. Sõnumites ja telefonikõnedes esitles ta ennast küll neurokirurgi, küll lastearsti, südame- või veresoontekirurgina, kes praktiseerib Austrias, kirjutas thelocal.at. Vang rääkis naistele, et tal tuleb sõita Süüriasse ja Iraaki koos Piirideta arstidega, et seal meditsiini edendada. Kui naisterahvaste usaldus oli võidetud, palus ta neil endale raha saata, et aidata tal osta meditsiinivarustust või maksta smugeldajatele, et need ta kiiresti sõjakoldest välja viiksid.

Petisvangil õnnestus mõnedelt naistelt ka alastifotosid saada, mida ta hiljem väljapressimiseks kasutas, ähvardades need pornosaitidele üles riputada, kui ohvrid üritavad temaga suhtlemise katkestada või pettust paljastada. Lõpuks otsustas üks naistest siiski politseisse pöörduda.

Mehe ohvriks langes üle 20 naise Austriast ja Saksamaalt vanuses 19-50, aga ohvrite otsimine jätkub. Petumäng kestis 2014. aasta oktoobrist tänavu aprillini. Selle aja jooksul laekus vangi kontole üle 30 000 euro.