EMA HOOLITSUS: Filmi režissööri Rasmus Merivoo ema Saima ei hoolitsenud ainult sellepärast, et võttegrupil oleks kõht täis, vaid et ka kolmanda klassi Kaupo saaks oma sõnalise rolliga hakkama. Foto: Laura Oks
Inimesed
24. mai 2016, 06:00

"Kuule, Juss, kuule, anna ampsu!"

"Tulnuka" noorima ossi osa sai kooli näiteringi kõige parem poiss.

Mäletate küll filmist "Tulnukas" kohta, kus burksiputka ees areneb kahe venna vahel pingeline dialoog: "Kuule, Juss, kuule, anna ampsu!" – "Mine v***u!"

Filmi 10. sünnipäeva tähistamisel meenutas režissöör Rasmus Merivoo ema Saima, kuidas ta – poja palvel! – leidis kooli huvijuhina väikemehe, kes julgeks kaamera ees ropu sõna välja öelda.

KÜMME AASTAT HILJEM: Ja ikka on naljakas, nagu on näha ka filmi autori Rasmus Merivoo näost. Foto: Laura Oks

"Valisin oma näiteringist kõige parema poisi ja siis sain ma teada, mis sõna see täpselt on," jutustas Saima Merivoo sünnipäevalistele.

"Helistasin poisi emale, et teate, teie laps valiti filmi, mille peale ema rõõmust kiljus. Lisasin, et teate, teie lapsel on ka sõnaline osa. Mille peale ema kostis, et oh, poiss on väga hea peaga, talle jääb tekst kohe meelde.

Kui ma siis mainisin, et see on vaid üks sõna, aga see-eest väga ropp, võttis ema hetkeks mõtlemisaega ja arvas, et laps ütleb selle v-tähega algava sõna ära.

Nii oli olemas poiss ja vanemate luba ja siis ütleb Rasmus, et nüüd tuleb ikka ka harjutada. No me siis harjutasime, aga polnud rohkem vajagi, kui paari korda, Kaupo oli väga tubli."

Mõistagi oli see DJ Rassi & MC Mölderi muusikapala sõnadega "Marie Under n…..s oblikate vahel", mis juhatas sisse Rasmus Merivoo lühifilmi "Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas" 10. sünnipäeva tähistamise pühapäeva õhtul puupüsti täis kinos Sõprus.

Enamik publikust oli end riietanud ossideks ehk "Tulnuka" kangelasteks, samas kui enne filmi vaatamist lava ette kutsutud ja vahepeal kümme aastat vanemaks saanud näitlejad olid nii väljanägemiselt kui ka kõnepruugilt kõike muud kui rullnokad.

Pärast filmi linastust, mida vaadati pidevate naeruturtsatuste ja hõigetega, tuli Merivool vist juba ei tea mitmendat korda Õhtulehele tõdeda, et ei tee "Tulnukale" vaatamata selle edule järge.

"See oleks selline kapitalistlik mõtlemine, mind ei huvita see, et ma saaks rahva kinno, et neid petta. Nii et "Tulnukale" järge ei tule. See film on möödas. Ma ei näe põhjust teha teist osa. Kui ma kunagi peaks seda põhjust nägema, siis võib teha küll."

«MINE V***U!»: Seda filmis Kaupo lausutud sõna harjutas ta kooli huvijuhi Saima kabinetis. Aga alles siis, siis kui kooli direktor oli majast lahkunud, sest seinad olid õhukesed. Päriselus Jussi kehastanud Kaupo seda sõna ei kasuta. Kui venna peale vihastab, ütleb, et keri p****, kurat. Foto: Kaader filmist

Rasmuse järgmine film räägib hoopis sellest, kuidas Eesti töötu mees paneb ennast müüki ja Soome töötu naine ostab ta ära.