Pildil on eeluurimisvangla Butõrka Moskvas. Võrele kinnitatud plakatilt võib lugeda: "Pereelu on ainus mäng, mis on võitu väärt."Foto: AFP / Scanpix
Müstika
23. mai 2016, 17:09

Naise, kuus last ja ema tapnud mees kurdab kohtule, et psühhiaater tahab teda tappa (1)

Venemaal Nižni Novgorodis protsessib kohtus mees, kes läinud aastal tappis oma abikaasa ja kuus alaealist last ning tagatipuks ka oma ema. Ta süüdistab eeluurimise isolaatori töötajat, et too tahab teda tappa ja käib temaga jõhkralt ümber.

Mõrtsukas Oleg Belov andis kohtule avalduse, milles kirjeldab üksikasjalikult, mida temaga pärast kinnipidamist tehti. "Suvel 2015 ajavahemikul 10.-21. augustini paigutati mind vastu minu tahtmist eeluurimisisolaatori psühhiaatria osakonda. Siis üritas arst-psühhiaater, selle osakonna ülem, siseteenistuse kapten mind tappa järgmiste moodustega. Mind seoti käsi- ja jalgupidi voodi külge nii tugevasti kinni, et jäsemed tõmbusid siniseks. Süüa ei antud rohkem kui kolm päeva,“ kaebas Belov, endine seitsmenda päeva adventistide ususekti liige, kes väidetavalt visati sektist välja ebakristliku käitumise pärast.

Lisaks oli Belovil ka tunnistaja, ühe isolaatori psühhiaatriaosakonna kinnipeetava avaldus, milles kirjeldatakse, kuidas tänavu märtsis rääkinud „siseteenistuse kapten teistele meedikutele, et Belov on hirmus maniakk ja vaimuhaige inimene. Ja et ta kahetseb, et ta Belovi maha ei löönud, kui mees oli 2015. aasta suvel tema juures psühhiaatriaosakonnas“.

Kohus saatis Belovi avalduse uurimisorganitele ülevaatamiseks.

Peale selle avaldas Belov soovi advokaati vahetada: „Ma arvan, et tema (naisadvokaat – toim) eksitab mind ning ei kaitse minu õigusi.“

Varem oli Belov teatanud kohtule, et ta on süütu. „Mind sunniti füüsilise surmaähvardusega tunnistusi andma. Mina ei ole oma naist, ema ega lapsi tapnud."

Ühel ilusal juulikuu hommikul pussitas Belov oma kodus Nižni Novgorodis surnuks abikaasa ja kuus alaealist last, selgub kohtudokumentidest. Kinnitamata andmetel oli naine taas rase. Ta tükeldas kehad, pakkis plastkottidesse, istus siis elektrirongi ning sõitis Gorohovetsi ema juurde. Kartes, et ema võib teda paljastada, tappis ta ka tema.

Naine-lapsed leiti 4. augustil ning samal päeval peeti Belov Kovrovis ämma aiamajas kinni. Kuna ta kinnipidamisel ründas politseinikke noaga, tehti ta kahjutuks lasuga kõhtu.

Vastavalt kohtu-psühhiaatrilisele ekspertiisile kannatab Belov psüühikahäirete all, kuid on siiski oma tegude eest vastutav. Meest peetakse praegu eeluurimise all psühhiaatriaosakonnas. Ämm aga andis sisse tsiviilhagi, nõudes viit miljonit rubla moraalse kahju tekitamise eest.