Tom HiddlestonFoto: AFP / Scanpix
Inimesed
23. mai 2016, 06:00

Daniel Craig loobus 88 miljonist eurost – ei mingit Bondi enam! (9)

Daniel Craigil oli tõsi taga, kui ta mõni aeg tagasi kuulutas: "Enne lõikan endal randmed läbi, kui uuesti Bondi mängin." Väidetavalt lükkas agent 007na hiilanud Daniel tagasi 88 miljoni eurose pakkumise kehastada Bondi veel kahes filmis. Kuid uus asemik on juba silmapiiril.

2006. aastal filmis "Casino Royale" salaagendina debüteerinud Daniel Craig (48) tõestas kahtlejatele, et ehkki ta on blond, on ta õige Bond. Seni teati teda peamiselt kurjamite kehastajana, ent nüüd tegi Daniel, keda õelutsejad nimetasid kalgi näoga blondiks jupatsiks, senisest karikatuursest naistemehest tõsiseltvõetava ekraanimagneti. Tema abiga tõid Bondi seiklused maailma kinodes sisse umbes 2,6 miljardit eurot.

Bond hoos: Daniel Craig James Bondina filmis «Spectre». Foto: outnow.ch

Kuid oma neljanda filmi "Spectre" esilinastuse järel ei varjanud Briti näitleja, et talle tohutu kuulsuse ja ka varanduse toonud roll on teda ära tüüdanud. "Veel üks Bondi film? Mitte mingil juhul, pigem lõikan endal randmed läbi," teatas näitleja.

"Minu jaoks on see tegelane end ammendanud."

Craig ütles, et ei taha järgnevatel aastatel Bondist kuuldagi. Hiljem möönis ta, et teda on kutsutud ka viiendasse filmi. "Kas teeksin veel ühe Bondi filmi? Kui, siis ainult raha silmas pidades."

Madinamees vaevleb põlvevaludes

Kuulu järgi sai Craig produtsentidelt kõva peapesu, et ta oma rollist nii inetult räägib. Oma võimalike mantlipärijate asjus ei tahtnud Craig mingeid oletusi teha – soovitas vaid, et nood olgu heas füüsilises vormis. "007 filme tehes tuleb äärmuslikult pingutada."

Väidetavalt lükkas filmistuudio MGM uue filmi võtted edasi, et Daniel saaks mängida 20osalises USA seriaalis, mis põhineb menukirjanik Jonathan Franzeni romaanil "Purity". Kuid nüüd on Daily Maili teatel kindel, et Craig enam Bondina ei jätka. Varem pole ükski näitleja agent 007 rolli eest nii palju raha saanud. Senise nelja filmi eest maksti Craigile kuulu järgi 38 miljonit naela ehk umbes 50 miljonit eurot. Et Craigi veel kahte filmi meelitada, olid produtsendid valmis teda üle kuldama – väidetavalt tehti talle pakkumine ümberarvutatult 88 miljonile eurole. See sisaldanuks reklaamilepinguid, osa kasumist ning kaasprodutsendi ametikohta. Kuid Daniel olnud kõigutamatu. "Ta ei tahtnud seda raha," ütleb Daily Maili allikas.

Lehe andmeil on Bondi roll Danielit ka füüsiliselt räsinud. "Spectre’i" kaklusstseenis sai ta põlvevigastuse, mis teda siiani vaevab. "Arvestades põlvehädasid ja üldist kurnatust, tundis Daniel, et see peatükk on läbi saamas."

Kas rolli saab endale Tom Hiddleston?

Ega Bondi smoking Craigi lahkumise järel tühjaks jää. Kuigi on ringelnud oletused, et rolli võib endale saada "Sherlocki" täht Benedict Cumberbatch või mustanahaline ja mehine Idris Elba, on soosikuks tõusnud hoopis "Tasujate" ja "Thori" tähena tuntud Tom Hiddleston. Tema on juba nii kindel favoriit, et Briti kihlveokontorid keelduvad tema peale kihlvedusid sõlmimast – kultusrolli saamine olevat niivõrd kindel. Hiddleston valab ise õli tulle. Ta ütles hiljutises intervjuus, et on tohutu 007 filmide fänn ja suhtuks Bondi rolli aupaklikult. "See oleks erakordne võimalus," ütles näitleja Sunday Timesi usutluses.

"Mulle meeldib Bondi filmide juures absoluutselt kõik."

Tom Hiddleston Foto: AFP / Scanpix