Inimesed

Jaak Jõerüüt: elu õppetunnid tulevad ikka läbi kannatuste, kus keegi saab haiget (18)

LISA KOMMENTAAR

Tühjajutumees19. juuli 2016, 09:54
Arvamus»Kolumnistid
Seda nimetatakse banaalsusteks ja triviaalsusteks, mida Jaak Jõerüüt lugejale mõtteterade pähe kaela määrib. Postimehes seisab nüüd: "Jaak Jõerüüt: meie ründajad teavad, milline mõju on tapmise ja mõnitamise segul." Eks ole. Miks nad ei peaks seda teadma, kui nad tapavad ja mõnitavad? Kes siin kohtlane on? Kogu kirjutis PM-s on jälle kord teadaoleva ja endastmõistetava ülekordamine, kusjuures tsiteeritakse iseennast... Pole midagi öelda. Tühjajutumees presidendikandidaadiks...?! Parem mitte. Muidu läheb kogu me sise- ja välispoliitika, niipalju kui teda on, päris tühja.
22. mai 2016, 22:36
Kommar kommarite presidendiks, nad kõik oskavad nii armsasti vabandada.
kas21. mai 2016, 18:33
Kommunist Toomas Kivimägi on alati olnud esirinnas ?
Part Org21. mai 2016, 18:31
Vahetan au ja väàrikuse partorgi ameti vastu, kaasa anda kahetsus
Pihkva Oblast21. mai 2016, 16:41
Kuula ja loe kommunisti pajatusi. Partorg oli juba väga kõva kommunist, nii et on oskusi kuhjaga mida kokku luuletada!
Peeter21. mai 2016, 18:30
Kuidas sai Koonga asevallavanem seltsimees Silver Seegar ( Soontagana kolhoosi partorg ) TAGASTATAVAT MAAD 16,5 HA ? Kas VALEGA ?
jah21. mai 2016, 21:22
Aususega ei saanud ta seda kuidagi saada !
Mina21. mai 2016, 15:29
Ainult et mõni mees jagas ise neid õppetunde, põhjustades partorgina teistele kirjanikele (nelie kes 40 kirjale alla kirjutasid) täiendvaid kannatusi. Kõik see, negatiivne, mis selles kommentaaris Jõerüüdi kohta on kirjutatud, on tõsi, paraku on Marina Veera tütar Rajevskaja (peaaegu nagu Kosmodemjanskaja) ja Siim 10 + n miljonit + Eestimaa pooleks lõikamine fosforiidiraudtee abil isegi jõerüüdist veel hullemad kandidaadid. Jõerüüt on umbes samal riigireeturluse tasemel kui neljas kandidaat "lendav sardell" presidendikandidaadina. Seni ükski selline kandidaat, keda eesti rahval riigireetmises süüdistada põhjust ei ole, pole oma kandideerimist välja kuulutanud.
naisuke21. mai 2016, 13:59
Et teen vigu, vabandan, saan presidendiks, teen vigu ja ei vabanda?
Kas nii?
T.Mets21. mai 2016, 11:32
Jõerüüdi suuremaks prohmakaks loen tema arvamust Ärma aferisti kohta, nimetades viimast säravaks intellektuaaliks. Jõerüüt peaks teadma, et selle aferisti esimeseks püüdeks oli Eesti elektrijaamade mahaparseldamise katse jänkidele. Tolle Ärma mehe elukutseks presidendi ametikohal sai igakülgne tülinorimine venelastega, mis on nüüdseks meile maksma läinud sadu miljoneid eurosid. Eestile sellise supi kokkukeetjat nimetada veel säravaks intellektuaaliks Jõerüüdi poolt on liig mis liig
Härra Ilvest laimata on naeruväärne.22. mai 2016, 07:25
Elektijaama erastamise USA firmale kirjutas alla peaminister Vähi ja lepingu annuleeris peaminister Laar. Härra Ilves oli seotud niivõrd kui Välisministeerium pidi edastama neile saabuvad protestid Eesti valitsusele lepingu eiramise kohta. Häda Venemaaga on pärit juba aegadest kui Ilves polnud sündinudki... jne.jne. Härra Ilvese oponentideks on tegelased kelledele intellektuaal on sõimu sõna.
Praegu vaid Jõerüüt.21. mai 2016, 11:07
Aga kõige paremini säilib kartul salves kui pidevalt mädad kartulid välja pilduda. Muidu jääbki nii, et pea 25 a. on punased õitsvat riiki ehitanud ja nakkus on ka noortele külge hakanud. Punane värv on üldse üks looduse saladus. Ei kao ka üle värvides ära. Varem või hiljem lööb teise värvi alt välja. Tegelikult on kommunistid meid oma haledate kõnedega petnud juba enne uut vabariiki. Ei tee vahet heledamal ja tumedamal punasel. Ühed punased kõik.
Lind või kala21. mai 2016, 10:42
Jõerüüt on kord lind, kord kala. Okupatsiooni tipptaseme ustava teenrina käis VEKSA kaudu Parisiis väliseestlasi kollitamas ja suhtles KGB 5. osakonna töötajatega, represseeris oma kaaslasi-kirjandusinimesi, nii et inimesed kaotasid töö ja elatise, sai iseseisvuse tastamise eel ja ajal koos nendega, kelle NLKP ja teised organid sisestasid muutuste aja tegelasteks, et Eesti jääks satelliitriigina ikka Vene mõjusfääri, küsis valituna riigikogus kohe saadikutele raha juurde, sai natuima ja kelkima om peene välismaa eluga, halvustades eestlaste elu kodus, äpardus ÜRO-s, kaitseminstrina, mitmel puhul diplomaadina, kirjutas oma raamatuis, kui edukas on ta diplomaadina olnud, tundis juba aastal 2005 kihu saada presidendiks, lahkus reformierakonnast ja ateistlik-kommunistlikust keaskkonnast ära katoliku keskkonda ja kuulutas end usklikuks, hakkas meenutama, et oli kord pseudohipi, hakkas äkki rääkima, mis tore maa ikka on Eestikene (oi-o!), tõmbas pähe rullnokamütsi ja räägib masohhistliku rõõmuga kannatustest, püüdes ka end sobitada kannatajate ritta... ja arvab, et keegi ei näe läbi ühe tavalise aadeteta karjeristi mängu, kui see karjerist püüab olla korraga nii lind kui ka kala...!
to lind või kala21. mai 2016, 13:50
Haruldaselt hea Jõerüüda kahepalgelisust selgitav kommentaar!
Respect!
Aitäh!
Jõerüüt oli vene okupatsioonia ajal vemelaste kollaborant, kaasajooksik ja agar KGB käskudetäitja ja karistuste läbiviija.
Nüüd aga lootes saada presidendikandidaadiks nutab siin oma krokodillipisaraid,
tema kohta võib tõesti öelda
ta pole lind ega kala - ta oN KAMEELEON ja TUULELIPP!
Täpselt samasugused nagu paljud need endised kõrged Toompea punaparunid, savisaared, rüütlid, nugised jt, kes peale EV taasiseseisvumist äkki tulipunastest kommunistidest-kollaborantidest muutusid kohe sinimustvalgereks Eesti "vabastajateks"!!.
Sellised on kõige võikamad ja räigemad isendid, madalamad kui maarohi!
EV21. mai 2016, 10:07
Endine Toompea punaparun (1989–1990 oli Jõerüüt Eesti NSV kultuuriministri asetäitja) , karjäärikommunist, ENSV Kirjanike Liidu partorgina nõukogude võimu tulihingeline võitleja ja vene okupatsiooni ja venestamise vastu võitlevate eestlaste tagakiusaja ja karistaja Jõerüüt
võta teadmiseks, et
su krokodillipisaraid ei usu mitte keegi
ja sellepärast
EI SAA SA KA MITTE IIALGI EV PRESIDENDIKS!
Kui endine Toompea punaparun president Arnold Rüütel Jaak Jõerüüda kaitseministriks nimetas, siis sinu kaitseministriks oleku ajal läks kaduma mälupulk Kaitseministeeriumi andmetega 300 000 mehe kohta. Sellele järgnes väärteomenetlus ja sinu tagandamine kaitseministri kohalt.
Selline isik meie Vabariigi presidendiks?
MITTE IIALGI!
Vabandada sa ju võid, aga sinu tegusid ei saa mitte keegi unustada ega sinusugust ka veel ammugi mitte usaldada.
Indrek Tarandi T-särgil olev kiri on endiselt kehtiv.
ants21. mai 2016, 09:38
Kuigi palju kommuniste sai võimu juurde
Jaan21. mai 2016, 12:13
Kas mõni mitte kommunist sai võimu juurde.
Vastutavale kohale21. mai 2016, 13:19
... ei saanud parteitu (siis jagati inimesed parteilasteks ja parteituteks).
Ei pidanud selleks mingi KOMMUNIST olema ja teistele auku kaevama.