Toomas Hendrik Ilves ja Ieva IlvesFoto: Teet Malsroos
Inimesed
19. mai 2016, 18:01

Mis nime paneb presidendipaar oma lapsele? (46)

President Ilves teatas täna, et tema ja Ieva Ilves saavad lapse, kuigi lapse sugu pole veel teada, on põnev nuputada, millise nime uus ilmakodanik saab.

Toomas Hendrik Ilvese seniste laste nimed on Luukas Kristjan, Juulia Kristiine ja Kadri Keiu, mis viitab sellele, et mehele meeldivad K-tähega nimed. Ieva Ilvese laste nimed on Ralfs Jānis ja Isabella.

Küll aga mahub Eesti 50 popima poisslapse nime jaotusesse K-tähega nimedest vaid Kristjan (4339), mis on tabelis 21. kohal.

Kadri on neidude nimedest tabelis 34. kohal (3281). Sellest nimest eespool on veel Katrin (5337), Kristina (4016) ja tagapool Kristi (3252) ja Kristiina (2852).

Läti nimedest on Wikipedia andmetel popimad Jānis, Andris ja Juris, kuid neidudest Anna, Kristīne ja Inese.

See viitaks natuke nagu sellele, et kui sünnib tüdruk, võiks üks nimedest olla Kristina- Kristiina- Kristīne mõjutustega või Anna, sest Jānis, mis on popim Läti poisslapse nimi, on Ieva pojale juba pandud.

Poiste osas tuleb aga rohkem mõelda, sest head varianti kohe ei paista. Toomas Hendrik Ilvese isa nimi on aga Endel, mis kõlaks päris vahvasti, või Aivar, mis on mõlema riigi edetabelis.