TURVAMEHE TIIVA ALL: Prince koos turva­mehega 2014. aastal Pariisis Rafael Nadali ja Dusan Lajovici tennisematši vaatamas.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
19. mai 2016, 06:00

Turvamees eitab Prince’i valuvaigistisõltuvust

Prince’i turvamees eitab kuuldusi, nagu vaevelnuks superstaar rängas valuvaigistisõltuvuses. Kuigi mitme allika väitel tekkis Prince’il sõltuvus kangetest valuvaigistitest, mida ta pruukis kroonilise puusavalu leevendamiseks, kinnitab 57aastasena surnud artisti ihukaitsja Chris Gaither, et see on vale.

"Ma pakkisin iga päev selle mehe kotti. Ma olen temaga kuude kaupa ringreisidel olnud. Nii et kui kellelgi oleks olnud sõltuvus, oleks see näha olnud," ütles Romeo nime all tuntud Gaither CNNi intervjuus.

Viimased aastad laulja alluvuses töötanud turvamees ei eita, et Prince võis arsti poole pöörduda ja too talle ravimeid kirjutada.

"Aga mingi kuritarvitaja ta polnud." Ihukaitsja väidab sedagi, et 57aastasena ootamatult surnud laulja oli terve kui purikas. Ometi oli Prince’i kokk alles hiljaaegu rääkinud, et laulja oli tal viimastel elukuudel palunud kokata hästi kergesti neelatavaid ja seeditavaid toite, tuues põhjenduseks kurgu- ja maovalu.

"Tal oli viimastel kuudel alati gripp või külmetus. Kogu aeg oli mingi vaevus. Ta oli liimist lahti ja vajas puhkust," rääkis Ray Roberts väljaandele City Pages.

Mai algul tunnistas maineka USA sõltuvusspetsialisti dr Howard Kornfeldi advokaat, et Prince’i alluvad palusid arsti käest vaid päev enne staari surma erakorralist abi.

Kuna Kornfeld ei saanud kohe Californiast kohale sõita, saatis ta Minnesotasse Prince’i juurde oma poja. Plaan oli laulja seisund stabiliseerida ja ta lennukiga Californiasse Kornfeldi võõrutuskliinikusse toimetada.

Ent kui spetsialisti poeg 21. aprilli hommikul kohale jõudis, oli Prince kadunud. Veidi hiljem leiti tema surnukeha hoone liftist. Võimude teatel oli artisti juures kangeid ravimeid.