David VseviovFoto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Üritused
18. mai 2016, 14:20

Lisatud David Vseviovi kommentaar

Juur ja Kivirähk: järgmisel aastal võiks Eurovisionil Eestit esindada David Vseviov, kes kannaks ette 3minutilise väärika ajalooloengu (26)

Raadio 2 eetris olnud saates "Rahva oma kaitse" leidsid saatejuhid Andrus Kivirähk ja Mart Juur tänavust Eurovisioni kommenteerides, et tuleval aastal võiks 2016. aasta võiduloo "1944" eeskujul Eestit esindada lugupeetud ajaloolane David Vseviov

"Mis sa arvad, kas Mart Normet tuli Eurovsionilt koju ja mõtles, et mis aastast teha laul järgmiseks aastaks," arutles Juur.

"49. on kõige parem - see on märtsi küüditamine, see on väga ilus," pakkus Kivirähk. "Aga võiks teha ka VIII pleenumi puhul, aasta 1950," käis Juur omakorda välja.

Kuna Kivirähki arvates lõbus laul ei müü, oleks oluline teha ikkagi nukker laul. "Eestis on palju kurbi aastaid," märkis ta ning käis välja mõtte, et vabalt võiks Eurovisionile saata näiteks David Vseviovi. "Eriti pärast Ukraina võitu. Ei ole ju vaja laulda tingimata, vaid selline väärikas ajalooloeng traagilisest aastast Eesti ajaloos ja on väga kihvt! Ja ta teeb seda täpselt 3 minutit." 

David Vseviov: tuleb siis muusikakooli minna!

Kivirähu ja Juure ideest kuuldes sõnas Vseviov Õhtulehele, et pärast "Leto Sveti" on see auväärne pakkumine. 

"Kes sobib presidendikandidaadiks, kes Eurovisonile. Mina kuulun siis viimaste hulka," ütles ajaloolane muigega, lubades sama muheda noodiga jätkates nüüd muusikakooli minna, et laulukonkursiks ettevalmistusi tegema hakata. 

Tänavust Eurovisioni Vseviov aga ise näinud. "Tulin just Venemaalt ja kuulsin alles pärast, et võitjaks osutus Ukraina," ütles ta.