Foto: Alar Truu
Inimesed
17. mai 2016, 13:42

FOTOD | Presidendiprouad Ieva Ilves ja Jenni Haukio veedavad kultuurselt aega (38)

Kuniks Eesti ja Soome president arutasid Euroopa Liitu tabanud kriiside üle ja väisasid TTÜ innovatsioonikeskust, külastasid nende abikaasad Ieva Ilves ja Jenni Haukio ühiselt KUMU, Kadriorus asuvat soome kooli ja Viimsi rannarahva muuseumi.
Foto: Alar Truu
Foto: Alar Truu

Samuti on presidendiprouadel kavas külastada Eesti keele instituuti ja Eesti disainikeskust Kultuurikatlas. Lisaks ka Eesti pärimusmuusika keskust Viljandis, kus antakse ülevaade Viljandi kultuuriakadeemiast ning pärimuskultuuri hoidmisest ja edendamisest.

Ieva Ilvese jaoks on see esimene ja viimane kord ametlikku riigivisiiti võõrustada.

Presidentide Ilvese ja Niinistö kohtumine keskendus paljuski kriisidele, millega on praegu vastamisi Euroopa Liit – rändekriis, mitmetes riikides kestev majandussurutis, kasvav populism ja äärmuslus, keeruline ja kohati agressiivne julgeolekuolukord Euroopa Liidu naabruskonnas. Riigipead jagasid ühist muret Euroopa tuleviku pärast ja tõdesid, et on oluline üha enam tähelepanu pöörata kodanike kahtluste ja hirmude leevendamisele.

Täna ja homme toimub president Ilvese ametiaja viimane riigivisiit, kui Eestis on külas Soome president Sauli Niinistö ja tema abikaasa Jenni Haukio.