VEDAS: «Kõlas ikka jubedalt, aga millegipärast ta sinna varusse sai ja kui üks laul ära langes, siis ka kümne hulka,» meenutab Robin, kuidas ta eurolauluga «Siren» «Eesti laulule» pääses. Foto: Laura Oks
Üritused
16. mai 2016, 06:00

Robin Juhkental Eurovisionist: "Ma ei kahetse midagi, läks nagu läks!"

2010. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel Norras esindas Eestit Malcolm Lincoln lauluga "Siren". Solist Robin Juhkental vaatab Eurovisionile tagasi kui ilusale nostalgilisele ajale, hoolimata sellest, et Eesti ei pääsenud toona finaalvõistlusele. "Eurovisioniks olen põhimõtteliselt ju valmistunud terve elu – laulnud ja üritanud end muusikaliselt harida," ütleb ta lõbusalt.

Robin tunnistab, et Eurovision andis tema karjäärile küll hea tõuke, kuid pideva laulukajastuse tõttu kaotas "Siren" oma väärtuse.

"Selles hipster-ringkonnas, kus lugu oli enne populaarne, polnud see pärast Eurovisioni enam nii cool."

Eurolugu sündis Robinil vaid paar päeva enne "Eesti laulule" esitamise tähtaega. "Mul ei olnud tol hetkel produtseerimisest aimugi," meenutab ta.

"Tegin Malcolm Lincolni esimest plaati ja mul oli vaja (plaadile) popimaid või vähem kiiksuga lugusid, sest ülejäänud oli seal päris segane," meenutab laulja, et euroloo esialgne variant sai sisse mängitud klaveril. "Kõlas ikka jubedalt, aga millegipärast ta sinna varusse sai ja kui üks laul ära langes, siis ka kümne hulka."

Robin nõustub, et kuna Malcolm Lincolni ei peetud "Eesti laulu" favoriitideks, siis said nad teha täiesti pingevaba esituse, mis viis neid toona Eurovisionile. "Ma olin väga toores tol ajal ja miski ei ajanud mind närvi. Praegu võin julgelt öelda, et lavanärvi pole mul aastast 2010," tunnistab ta.

"Mõtlesin siis, et kõige hullem asi, mis saab juhtuda, on see, kui ma kukun pikali või unustan laulu sõnad ära. Tol ajal oli väga palju nõuandjaid, kelle jutuga sai kaasa mindud. Mul on hea meel, et lõppude lõpuks me seda nii palju ei muutnud, et see oleks äratundmatuseni teine asi olnud," räägib laulja Eurovisioni ettevalmistuse varjukülgedest ja mainib, et ta sai isegi riietuse kohta kriitikat.

Eurovisionile tagasi vaadates leiab Robin, et finaalist kõrvalejäämine ei ole põdemist väärt. "Ma ei kahetse siiamaani midagi, mis ma seal tegin. Läks nagu läks."

Praegu ei tee Robin Malcolm Lincolniga küll esinemisplaane, kuid loodab selle aasta lõpus 2013. aastast viibima jäänud plaadi välja anda.