Sergei LazarevFoto: Thomas Hanses (EBU)
Üritused
15. mai 2016, 19:00

Venemaa esindaja Sergei Lazarev pälvis Eurovisioni ajakirjanike lemmiku auhinna (11)

Lisaks Eurovisioni võitjatrofeele jagati eile õhtul Stockholmis välja ka muid auhindu - samamoodi, nagu esikolmik jagunes Ukraina, Austraalia ja Venemaa vahel, läksid neile ka Eurovisioni looja Marcel Bezenconi nimelised auhinnad.

Igal aastal jagatavad auhinnad anti tänavu välja pisut enne suure finaali algust. Trofeed andsid üle Mia Rossling ja Christer Björkman. Marcel Bezenconi auhindu anti esmakordselt välja aastal 2002 Tallinnas ja idee autor on Christer Björkman. Tänavu läksid kolm jagatavat auhinda artistidele, kes jõudsid ka lauluvõistluse esikolmikusse.

Pressiauhinna pälvis Venemaa esindaja Sergei Lazarev. Akrediteeritud ajakirjanikud hääletasid tema loo „You Are The Only One“ võistluse parimaks esituseks. „Suur aitäh teile! Mul on suur rõõm seda auhinda pälvida,“ ütles Sergei.

Foto: Sergei Lazarev (Thomas Hanses (EBU))

Helilooja auhinna andsid välja tänavusel Eurovisionil osalenud heliloojad. Parima ja originaalseima kompositsiooni eest pälvis auhinna Austraalia David Musumeci ja Anthony Egizi loodud laulu „Sound Of Silence“ eest. „Dami Im tegi selle loo suurepäraseks,“ kommenteerisid heliloojad.

Austraalia David Musumeci ja Anthony Egizi Foto: Thomas Hanses (EBU))

Parima artisti auhinna sai aga tänavune võitja Jamala oma looga „1944“. Iga riigi kommentaatorid ütlesid just selle auhinna osas sekka oma sõna.

undefined Foto: Thomas Hanses (EBU))

Eelmisel aastal sai pressiauhinna Il Volo Itaaliast, artistiauhinnaga pärjati mullune võitja Mans Zelmerlöv ning helilooha auhind Norra helilooja Kjetil Mørlandile.