RUSLAN TROCHYNSKYI Foto: Aldo Luud
Üritused
15. mai 2016, 14:22

Ruslan Trochynskyi Ukraina võidust Eurovisionil: laulu sõnum maailmale on see, mis loeb! (13)

"No ikka uhke on ja ma olen väga tänulik, et Ukrainat toetati," sõnas ansambli Svjata Vatra laulja Ruslan Trochynskyi Ukraina võitu kommenteerides. Ukraina päritolu, ent Eestis elav mees ei kahelnud kordagi, et Ukraina Eurovisionilt võidu koju viib.

"Olen uhke, et inimesed saavad aru, et meil on samasugune valu nagu küüditamine oli siin eestlastele. Nii ukrainlaste kui eestlaste paljudes peredes surid inimesed. See ongi see, mis meid ühendab. Pole ainult päike ja õnn, on ka ajalugu, mida ei tohi unustada ja ei tohi lasta korduda," sõnas Ruslan.

Ruslan lausus naerdes, et järgmine Eurovisioni lauluvõistlus võiks toimuda Krimmis, Ukrainas. Ta sõnas, et siiras rõõm oli ukrainlaste võitu nähes nentida, et Euroopa toetab ja panustab, et Krimm tuleks Ukrainale tagasi. 

Ukraina võidus oli Ruslan täiesti kindel ja ei kõhelnud kordagi. Ta tunnistas, et talle meeldis ka Venemaa eurolaul, ent loo sõnum on siiski peamine. "Ikka teadsin, et Ukraina võidab, sest enam ei loe ainult laul vaid loo sõnum maailmale," sõnas ta.

Ehkki Eestil sel aastal Eurovisionil kuigi hästi ei läinud, siis Ruslan ei arva, et midagi oleks väga hullusti olnud. Küll aga ta tunnistab, et lavakramp pani Jüri Pootsmanni laval ebaloomulikult liikuma.

"Mulle isegi nagu meeldis tema laul, ent ta oli kuidagi krampis ja polnud päris tema ise," sõnas Ruslan, nentides, et esitus oli ülemängitud ja liiga teatraalne.

"Kokkuvõttes mulle väga meeldis ja ma ei usu, et läks väga halvasti. Lihtsalt oli ülepingutatud, ent tulevik lauljana on tal olemas ja ta meeldis mulle," lisas ta.