Ukraina eurolaulik Jamala võidutrofeegaFoto: TT News Agency/Maja Suslin
Üritused
15. mai 2016, 13:39

Vaata, mida peetakse Ukraina Eurovisioni võidu põhjusteks (20)

Ukraina Eurovisioni võit tuli paljudele üllatusena – oli ju žürii lemmik Austraalia ja rahva lemmik Venemaa, kuid võitu ei viinud neist kumbki koju. Ukraina lauljanna Jamala püüdis oma ajaloolise sisuga lauluga "1944" kuulajate tähelepanu ning pakkus palju kõneainet. Vaata, mida kirjutatakse Jamala esituse kohta Twitteris ja Instagramis ning miks hääletasid inimesed Ukraina poolt.

1. "... tähendusrikas laul ja väga emotsionaalne etteaste."

2. "Ukraina laul "1944" on üks paremaid, mida ma Eurovisionil kuulnud olen. Ei mingit labast tümpsu, vaid lõpuni arendatud jutustus." 

3. "Ainus laul, mis tõi kananaha ihule."

4. "Kui laulad hingega, on seda tunda! Ja seda tundis terve Euroopa!"

5. "Öeldakse, et sellel võistlusel ei ole mingit poliitilist kontseptsiooni. Aga olgem ausad - muusika, nagu ka iga teine kunsti väljendamise viis, on tõeline siis, kui see edastab tõde, ehedat suhtumist, kõneleja hinge, ja kui see tõesti nii on, siis ei saagi rääkida rivaalitsemisest. Läägel esitusel, kus on arvesse võetud kõiki võistlusnippe, ja hingestatud esitusel on väga suur vahe. Ja see oli kindlasti teine variant. Aitäh, Jamala, et sa olid sina ise, jutustades oma ajalugu ja muutes kavalalt hirmsad asjad väiksemateks ning tuues kananaha ihule."

6. "... laulu sõnum on väga liigutav. Jah, rahu ja armastust kõigile!"

7. "Rõõm näha Ukraina Jamalat võitmas. Harvaesinev fookus Euroopa vanimatele moslemitele, tatarlastele."