KAS JUTT ON ARUSAADAV?:Keeleinspektsiooni ­peadirektorina võitleb ­Ilmar Tomusk töö ajal muu hulgas kantseliidiga. Ta teab, et keerulisi seadusi saab lühidalt ja arusaadavalt kokku võtta. Foto: Laura Oks
Inimesed
14. mai 2016, 06:00

"Kui tahate teada, kas te soovite lapsi, siis lugege Volli raamatuid."

Lastekirjanik Ilmar Tomusk on oma juttudesse pistnud poegade pealt nähtud vigureid.

Lastekirjanik Ilmar Tomusk on oma juttudesse pistnud poegade pealt nähtud vigureid.

Palju avaldanud ja palju loetud lasteautor Ilmar Tomusk on saanud oma raamatute kohta igasugust tagasisidet: "Üks lapsevanem on öelnud ka nii: "Noored abiellujad, kui te tahate teada, kas te soovite lapsi või ei, siis lugege Volli raamatuid. Sealt saate teada, mis teid võib ees oodata.""

21 aastat keeleinspektsiooni peadirektori ametit pidanud Tomusk on kümmekond aastat ka noori lugejaid kirjavaraga rõõmustanud. Sel kevadel sai ta teist korda Tallinna keskraamatukogu Järje Hoidja auhinna. Tema "Kriminaalne pangapresident. Kriminalistid on tagasi" oli möödunud aasta laenutatuim laste- ja noorteraamat, 2012. aastal oli lugejate lemmik samasse sarja kuuluv "Kolmanda A kriminalistid". Kriminalistide seikluste kõrval on Tomusk kirjutanud Volli-sarja lugusid, kus tegutsevad vennaksed Volli ja Johannes.

Edasi lugemiseks: