PÖÖRANE SHOW: Taustagraafikaga luuakse Venemaa eurolaulule lausa uus dimensioon ning laulja Sergei Lazarev ronib mööda lavale püstitatud seina ringi.Foto: Andres Putting (EBU)
Üritused
13. mai 2016, 06:00

Vene laulja kukkus hiljuti üleväsimusest laval kokku

Eurovisioni favoriit Sergei Lazarev: mul ei ole üldse aega puhata!

Vene laulja kukkus hiljuti üleväsimusest laval kokku

"Mul on palju intervjuusid, esinemisi, pildistamisi. Mul ei ole vaba päeva. Ma töötan veel oma esituse kallal ja parandan detaile," ütleb Venemaa eurolaulja Sergei Lazarev, kellele kihlveo-kontorid ennustavad Eurovisioni lauluvõistluse võitu. 33aastase artisti jaks näib küll raugematu, kuid alles kuu aega tagasi varises ta kurnatuse tõttu laval kokku ja pidi ühtlasi oma Tallinna kontserdi edasi lükkama.

"Tahan öelda aitäh kõigile neile inimestele, kes on ostnud pileti minu kontserdile.

Mul on väga kahju, et ma pidin kontserdi ära jätma, aga ma tulen Eestisse juba 4. juunil ja ootan seda väga," ütleb Sergei ja tervitab enda Eesti fänne soojalt. Esialgu pidi ta astuma üles Nordea kontserdimajas 10. aprillil, kuid paar päeva enne seda Peterburis esinedes vedas teda tervis alt ja ta langes minestusse.

Youtube’is levib kokkukukkumisest ka mobiilivideo. Lazarev laulab, ent ühel hetkel toetub mikrofonijalale ja vaatab põrandale. On aru saada, et tema enesetunne pole hea.

Järgmisel hetkel kukub ta põrandale. Lazarev ei jää õnneks teadvusetult lebama ja liigutab end umbes viie sekundi pärast. Siiski läheb üle poole minuti, enne kui keegi talle appi läheb.

Taamal on kitarristid, kes ei lõpeta mängu. Lõpuks jookseb Sergei tiimiliige lavale, tuled kustutatakse, laulja aidatakse püsti ja talutatakse lavalt minema. Lõpuks ärkavad kitarristidki ja jooksevad appi.

Tuli Eurovisionile maksimumi võtma

Kui Lazarev kolmapäeva õhtul Stockholmi kesklinna püsti pandud eurokülas esines, polnud näha ainsatki märki, mis reetnuks tervisemuresid. Ta esitas vaid ühe laulu, oma võistlushiti "You’re the Only One", millele rahvas kaasa möllas.

Kui Lazarev lavalt maha astus, kogunesid fännid ja ajakirjanikud lava taha. Laulja käitus nagu staar: haaras paremalt ja vasakult telefone, poseeris ja klõpsis selfisid, andis autogramme ja jagas intervjuusid.

"Olen täiesti enesekindel. Olen nii rõõmus, et publikule meeldib minu esitus ning nad laulsid minuga kaasa. See on fantastiline!" kuulutas ta Õhtulehele.

Lazarevi laulu autorid on tõelised euroveteranid Dimitris Kontopoulos ja Filipp Kirkorov.

"Ma töötan tiimiga, kellel on väga suur Eurovisioni kogemus – nad on kaks korda võitnud ja kolm korda teiseks tulnud, seega nad tõesti tunnevad võistlust," kiidab laulja.

Eurovisioni teekonda on Sergei nautinud esimesest päevast peale. "See on elus ainukordne võimalus ja pean sellest maksimumi võtma. Püüangi seda teha. Minu eesmärk on see, et Euroopas avastaks rohkem inimesi mind ja mu muusikat." Kas sa tõesti võidad? "Ma ei tea. Loodame!"

Lazarev asutas möödunud aastal loomade tordipoe

Lazarev asutas möödunud aastal loomade tordipoe. Foto: Instagram

Arvukate muusikaauhindadega pärjatud Sergei Lazarevi populaarsusest idanaabri juures annab märku seegi, et tema tänavune tuur "The Best", mis toimus Venemaa 55 linnas, müüdi välja peaaegu hetkega. Ent muusika pole ainus, mida ta armastab – Lazarevile meeldivad väga loomad.

Kolm aastat tagasi võttis ta varjupaigast koera, krants Daisy , kes on sellest ajast peale tema lahutamatu kaaslane. Koer andis talle inspiratsiooni oma firma loomiseks: ta asutas poe Poodle-Strudel, mis teeb kassidele ja koertele maiustusi.

Kommipoe avamiseks kulus ligi kaks aastat, sest polnud kerge leida kokkasid, kes tehnoloogiat arendaksid.

"Sel aastal oleme täitnud tuhandeid tellimusi ning oleme püüdnud juurutada kommet tähistada koerte ja kasside sünnipäevi, et õnnitleda neid kui päris pereliikmeid."

Filipp Kirkorov: tänavu on Eurovisioni väga raske võita

Filipp Kirkorov Foto: Katharina Toomemets

"Sel aastal on väga tugev Eurovisioni aasta. Väga palju on tugevaid laule ja võistlust on väga raske võita. Me loodame, et esindame Venemaad hästi," räägib Venemaa eurolaulu autor, produtsent ja etteaste koreograaf Filipp Kirkorov.

Ta ütleb, et kõige tähtsam on oma maad väärikalt esindada. "Me ei tea, kes võidab või kes kaotab. Meie tahame endast lihtsalt parima anda. Heast esinemisest ja sellest, kuidas oma riiki kõrgel tasemel esineda, tuleb kõige rohkem mõelda. Mis tuleb pärast, kuidas hääletatakse, on juba teine asi."

Venemaa lava-show on meeletu. Taustagraafikaga luuakse lausa uus dimensioon ja laulja Sergei Lazarev ronib mööda lavale püstitatud seina ringi.

"Kõik algas laulu kirjutamisest. See on spetsiaalselt Sergeile tehtud. Pärast seda, kui lugu oli salvestatud, tuli meil ka lavakoreograafia idee," selgitab Kirkorov.

Tal on muuseas Eestiga väga tugev side – oma karjääri päris esimese kontserdi andis ta just Eestis linnahalli laval, mis on siiani tema lemmiklava.

Eesti esindaja Jüri Pootsmanni loo kohta jagus Kirkorovil vaid kiidusõnu.