Ilmar Raag lahkub nõunikukohalt Aafrikasse.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
13. mai 2016, 06:00

Ilmar Raag lahkub nõunikukohalt Aafrikasse (3)

Valitsuse strateegilise kommunikatsiooni nõunik Ilmar Raag lahkub seoses missiooniga Malis suve lõpuks ametist. Talle pole veel asendajat.

Kaitsevägi kutsus Raagi Mali missioonile. Peamiselt seetõttu, et ta oskab prantsuse keelt, mis on seal riigikeeleks. Kõige levinum on seal aga bambara keel. Raag on ka varem Kesk-Aafrikas operatsioonil abiks olnud.

Ta peaks esialgse info järgi missioonile sõitma augustis ja naasma poole aasta pärast.

"See pole veel päris selge. Asjadest, mis ei ole veel selged, ei saa ma rääkida," ütles Raag Õhtulehele. "Ma olen juba 15 aastat reservohvitser ja alati, kui kaitsevägi kutsub, siis ma lähen."

Valitsuse pressiosakonna juhataja Helin Vaher ütles, et Mali missioon ja Raagi tööpostilt lahkumine on plaanis olnud juba veebruarist. Tema lahkumisega ei kao ametikoht küll ära, ent talle pole seni veel asendajat leitud.

Eesti osaleb praegu kahel missioonil Malis. Esimene neist (EUTM) on Euroopa Liidu treeningmissioon, kus kaitseväelased õpetavad välja Mali kaitsejõude.

Missioonil osalejad ei võta lahingutest osa. Samas on käimas ÜRO rahuvalvemissioon MINUSMA, kus osaleb samuti kümme kaitseväelast. ÜRO rahuvalvemandaat kehtib küll juuni lõpuni, ent võib pikeneda.