FÄNN: Londonis elav Nick on kindel, et Jüri Pootsmanni finaalist väljajäämise põhjuseks on puudulik ja ebaõiglane hääletussüsteem, mis arusaamatul põhjusel laseb automaatselt lõppfinaali pääsevatel riikidel hääletada vaid ühes poolfinaalis.Foto: Erakogu
Üritused
12. mai 2016, 21:06

Briti fänn: "Kui Suurbritannia oleks Eurovisioni esimeses poolfinaalis hääletada saanud, oleks Jüri Pootsmann võinud edasi pääseda!" (13)

"Jüri etteaste oli veatu! Ainus, mis teda alt vedas, oli ebaõiglane hääletamissüsteem, mis vajaks kindlasti muutmist," ütleb Londonis elav Jüri Pootsmanni fänn, kes ei pea õigeks, et osa automaatselt lõppfinaali pääsenud riikidest ei saanud esimeses poolfinaalis hääletada. Nende seas ka Suurbritannia. Nii ei olnud fännil võimalik oma lemmikule häält anda.

Samal ajal, kui osa eestlastest püüab leida Jüri Pootsmanni esitatud eurolaulust "Play" kõikvõimalikke vigu, miks see poolfinaalist edasi ei pääsenud, on lauljal Londonis fänn, kes on raudkindel, et tegemist oli selle aasta lauluvõistluse parima looga.

Laulu lõppfinaali pääsemist takistas tema arvates see, et otse lõppfinaali pääsevatel Suurbritannial, Itaalial ja Saksamaal ei lubatud esimeses poolfinaalis hääletada.

"See ei ole esinejate vastu aus!" ütleb Londonis elav Nick, kes oleks soovinud oma hääle anda noorele andekale eesti lauljale. Kord Eestis käies juhtus ta kuulma Jüri Pootsmanni karismaatilisi ja jõulisi esitusi superstaari saates ja on sellest ajast alates tema talendi suur austaja.

Nick võttis Eurovisioni korraldustoimkonnaga ühendust, et uurida, miks automaatselt finaali pääsevad riigid saavad ainult ühes poolfinaalis hääletada, aga mõistlikku selgitust ta ei saanudki.

Ka Õhtuleht esitas sama küsimuse ja vastus oli ühtviisi napp.

"Automaatselt lõppfinaali pääsevatest riikidest Prantsusmaa, Hispaania ja Rootsi hääletasid esimeses poolfinaalis ja teises poolfinaalis hääletavad Suurbritannia, Itaalia ja Saksamaa. Kõik riigid saavad oma hääle anda laupäevases lõppfinaalis," vastab Eurovisioni lauluvõistluse kommunikatsioonijuht Paul Jordan.

Mis kasu on aga võimalusest lõppfinaalis hääletada, kui ei saa poolfinaalis oma lemmikule häält anda, jääbki arusaamatuks, sest sellele vastust ei tule.

"Tahtsin väga Jürile oma hääle anda. Ka lõppfinaalis. Tema etteaste oli veatu! See oli väga professionaalne. Kui ta oleks minu riiki esindanud, oleksin olnud tema üle väga uhke. Ainus, mis teda alt vedas, oli Eurovisioni ebaõiglane hääletamissüsteem, mis vajaks kindlasti muutmist," ütleb Nick.

Lõppfinaalist välja jäänud Eesti lauljale ütleb ta kinnitavad sõnad: "Sa oled olnud maailma laval. Inimesed teavad nüüd sinust. Sul on suurepärane karisma ja võimas hääl - sind ootab ees pikk lauljatee!"