Blogid

Mis Pronkssõduri juures tegelikult toimus? (73)

LISA KOMMENTAAR

seda ma vaatasin20. mai 2016, 14:03
miks roald johannsoni nimetamine lusti nii närvi ajas. tv3 ahvis järgi kanal 2 sama formaadiga naljasaate formaadi pihtapanemisega. nüüd ahvivad järgi roaldi iganädalase formaadi järgiahvimisega. no leidsid ikka võrdväärse konkurendi johannsonile! roald teeb oma saateid rahulikult, mõnusalt, humoorikalt. lust punnitab hirmsasti ja kujutab ekslikult ette, et temast ongi saanud pealtnägija vääriline saatejuht. kroonikas laskiski ta oma saadet tituleerida katrin lusti pealtnägijaks.
on see lust siin sõimata saanud piisavalt, aga tõelise paikapaneku osaliseks sai ta nüüd hoopis delfis.
üks kriitik parem kui teine. eriti head on publiku kinohunt ja ka harri kingo, kes muude teemade puhul enamasti ebapopulaarne on.
aborigeen10. mai 2017, 07:12
LÕIMUGEM! oleme sõbrad? rongid käivad ka venemaale. miks on inimesed siin, kui neid ei austata, ei sallita.
kuhu kadus kommentaar17. mai 2016, 18:03
midagi eeskirjadevastast seal polnud, ainult lusti ja roald johannsoni samateemaliste saadete võrdlus. lust on täna eriti närviline oma esietenduse palavikus
respekt Lust10. mai 2017, 07:13
sa oled tubli. sind solvati, mõnitati ja sa suutsid seal olla. kummardus!
tv3 staarreporter lust17. mai 2016, 15:25
vaatasin kanal2 roald johannsoni tehtud saadet võidupühast ida-Virumaal. no ega lusti klippidega pole mõtet võrrelda, need ju puhas haltuura. käib kohal korra hommikul ja korra õhtul ning vorbib sellest vähemalt 3 teleklippi ja 3 kirjatükki. johannson on lusti eakaaslane, tema vene keel pole ka just hiilgav, aga tal ei tule pähegi hakata niisuguse spetsiifilise sündmuse puhul hakata ajama taga oma õigust riigikeelt kasutada.
kanal2 ja tv3 on konkurendid. telekavad avaldatakse nädal aega varem. seega oli teada, et kanal 2 sellise saate teeb. tv3-st oli väga rumal saata lust pealtnägija karastusega ajakirjanikuga võistlema. hale, väga hale läbikukkumine!
Veteran15. mai 2016, 14:54
Kuule sina vabastaja . Oled tolgus ja muud midagi. Kui palju juute vägistati mõrvati sakslaste poolt. Miks sa sellest ei kirjuta.
saarlane15. mai 2016, 14:45
Mida sa otsid teiste liivakasti.
Brunn14. mai 2016, 10:20
Päts tegi suure vea-lasi riiki vene sea . Oleks pidanud 39 aastal vastu hakkama nagu soome siis oleks Hitler viskanud siia suured jõud ning venemaa oleks Jaanipäevaks võetud olnud. Tänu idioodist presidendile kaotati ka teine maalimasõda. Kiirus mängis suurt rolli.
mx3514. mai 2016, 09:57
georgi lint obn sarnane coloradomardika mustriga.. see on märk sellest et see teeb koostööd ameerika luurega... Seega on see ameerika poolt juhitud punt
mis on vahet13. mai 2016, 00:30
koloraadolindil ja kollasel pedelindil.
to Pidage rida.12. mai 2016, 23:42
Oled juut või, et säärast paska ajad? Miks pidi keegi juute armastama? Juudid olid põhiosas need, kes Oktoobripöörde ja sellele järgneva verise terrori korda saatsid. Juudid olid need (Viktor Feigin, Herman Gutkin), kes 1940 Pika Hermani tornist sini-must-valge alla rebisid ja punasega asendasid. Juutide juhtimisel tegutsesid hävituspataljonid. Jne, jne. Juutide käed on palju verisemad, kui ühelgi muul rahvusel. Holokausti (mitte 6 milj. vaid max 1 milj) põhisüüdlased on NSVL-i lääneliitlased. 1. Nad keeldusid juute vastu võtmast, keda sakslased neile pakkusid. 2. Nende lennukid pommitasid Saksamaa põllumajanduse segi, mis tähendas seda, et (juutidest) vangid lihtsalt surid nälga, mitte neid ei tapetud. Selge, et vang oli viimane, kellele toitu anti, kui endalgi seda polnud. Sellest kõigest võiks veel pikalt kirjutada, aga kui viitsid vaeva näha, leiad ise ka info üles.
Lust lööb lusti!12. mai 2016, 22:24
Lust on loomupärases lustlikkuses on jätnud kodutöö tegemata - Eesti Laskurkorpus ei saadetud laiali Kuramaal. Pärast sõja lõppu korraldati Korpusele"pidulik retk" läbi Eestimaa Tallinna. Oli sirelite õitsemise aeg ja vanad veteranid meenutasid seda marssi heldimusega.
Korpus saadeti laiali 1946. aastal aga Eesti rahvusväeosa säilis kuni 1954 või koguinist 55. aastani - 1956. aastal seda igastahes kohe kindlasti enam ei olnud. Eesti rahvusväeosa täielik nimetus oli tollal - 118. Eesti Punalipuline Kaardiväe Laskurdiviis. Põhiline ohvitserkonna koosseis olid eestlased ja ajateenijad olid Eestimaalt. Teenistus ja määrustikud ja väljaõpe toimus põhiliselt eesti keeles.
Teeline12. mai 2016, 23:44
"6. mai 1946 NSV Liidu Relvastatud Jõudude Kindralstaabi otsusega deformeeriti 41. Kaardiväe Eesti Tallinna Laskurkorpus. Laskurkorpus, kui selline, lõpetas oma eksistentsi. Niinimetatud rahvusväeosad jäid Eesti pinnale kuni 1956. aastani, nendes teenisid aega kutsealused: 1946–1951 22. Kaardiväe Eesti Üksikus Laskurbrigaadis ja 1951–1956 118. Kaardiväe Eesti Laskurdiviisis."
12. mai 2016, 22:12
Ajakirjanikul on kodutöö tegemata - Eesti Laskurkorpus ei saadetud laiali Kuramaal. Pärast sõja lõppu organiseeriti Korpuse "pidulik retk" Tallinna. Eestimaal oli sirelite õitsemise aeg ja vanad veteranid mäletasid seda "viimast retke" läbi Eestimaa suure heldimusega. Korpus kui seesugune saadeti laiali 1946. aastal aga Eesti rahvusväeosa N Liidu armee koosseisus kestis kusagile viiekümnendaisse, 1954. või 55. Igastahes 1956. aastal seda enam ei olnud.Eesti tollase rahvusväeosa täielikuks nimeks oli: 1128.
Katrin Lust13. mai 2016, 09:46
Tore, et minu lugusid ikka tähelepanelikult loetakse. Tõepoolest on loosse sattunud viga. Pidasingi silmas, et Eesti Laskurkorpus saadeti Kuramaale, mitte et korpus saadeti laiali Kuramaal.
huvitav12. mai 2016, 21:32
miks venelaste võidupühal ei räägita venelaste kaotustest,sest neid tapeti samapalju kui ülejäänuid sõdivaid kokku ja suur osa tapeti venelaste endi poolt kui ilma relvadeta inimesed saadeti rünnakule ja nende seljataga olid nkvd sõdurid püssidega,see oli haletsusväärne võit,kus inimelul polnud mingit väärtust
Radist12. mai 2016, 19:49
Olen sündinud sadamalinnas Tallinnas kogemusega, et kui tahad ellu jääda, pead
teadma kolme kohalikku keelt. Selle algtõe õpetas selgeks juba vanaema. A reporti
ja komme lugedes näen: agulis vastu nina saamine on tänapäevastele meeldivalt in.
13. mai 2016, 01:02
ära tule siia mölisema oma elust mulisema
arvad et mind huvitab su pee
kus sa sündisid või kasvasid või oma elu raiskasid või
kribula-krabula-juhh-hehhee
ole madalam kui muru muidu maha sinu surun
sest ma olen eesti mees
ja kui sellest veel on vähe endast kohe välja lähen
ütlen: krabulase-juhh-hehhee
sõbralikult12. mai 2016, 19:10
Nii ammu juba ajakirjanik ja ikka alles nii liigutavalt naiivne. Nagu koolitüdruk (ja mitte veel lõpuklassis). Kõik lood nagu koolikirjandid (tõsi, sellised viie väärilised).
kurr12. mai 2016, 19:04
lust püüab iga teemaga vähemalt kolmekordse honorari kasseerida. nii on ta seda teemat põgusalt ka õhtulehes juba käsitlenud. siis astus üles ka lusti tegutsemise motiive hästi mõistev kommentaator, kes kirjutas - " lust tekitab konfliktid ise, ka siis, kui konflikti kusagilt võtta pole. siis heroiseerib end kui mingis kriisisituatsioonis olnut."
kääbik12. mai 2016, 18:48
Mul on kuri kahtlus, et TV3 kasutas Lusti lihtlabaselt ära. Saadame keeleoskuseta, peast väheke lihtsa "ajakirjaniku" kohale, ehk suudab venelased endast välja viia ja saab ägeda uudise.
ajukääbikule12. mai 2016, 18:59
Raiu see omale pealuusse:
EESTI RIIGIKEEL ON EESTI KEEL JA
EESTIS RÄÄGITAKSE EESTI KEELES,
MITTE MINGI SUGUSE VENE MAJANDUSPAGULASE EMAKEELES!
Teeline12. mai 2016, 23:54
Ma läksin kunagi Tallinnas poodi. Ei mäleta enam, mis vidinat mul vaja oli, aga mööjaks oli noor vene poiss. Mõtlesin ta elu kergemaks teha ja küsisin seda vidinat vene keeles. Ta vaatas mõned sekundid mulle otsa ja ütles siis äärmise viisakusega - "mina õpib eesti keel ja teie palun räägib minuga eesti keel." Läks jupp aega, aga hakkama saime.
tiblunn13. mai 2016, 21:42
Ma läksin ka Tallinnas poodi. Oli vaja parktule pirni. Müüaks vene noormees. Mõtlesin ta elu kergemaks teha ja küsisin seda vene keeles. Raha makstud, astusin poest välja vähem kui minuti pärast. Kah mul asi, mis keeles ma pirni kätte saan! Tõsi, vahetus võttis õues sutsu kauem aega.
Radist12. mai 2016, 22:02
aju-18:59, sa võid raiuda iseendale ja ükskõik kellele kõiksugu loosungeid, aga kui kuskil slummis vastu lõugu saad, süüdista vaid iseennast. Mitte selle pärast, et sul polnud õigus. Vastupidi. Sul oli õigus! Ainult et valel ajal ja vales kohas.
kohutavad barbarid12. mai 2016, 18:39
Esimesed neutraalsed teated Nõukogude sõdurite metsikusest jõudsid maailma 1945. aasta veebruari keskel, pärast Budapesti vallutamist Punaarmee poolt. Ungari naised ja tüdrukud olid lukustatud Nõukogude sõjaväe peatuspaikadesse Buda poolel ja neid vägistati korduvalt. Toitu ja veini otsides rüüstasid punaarmee sõdurid maju ja keldreid.
Ent Ida-Preisimaa kannatas tunduvalt enam kui Rumeenia või Ungari. Kannatas isegi enam kui Saksa emamaa ise, sest siin sai punaarmee soldat esmakordselt suhu vaenlase vere magusa maitse. Hiljem püüdis armee juhtkond sõdurite julmusi küll veidi enam kontrolli all hoida, kuid oli juba hilja.
Ajakiri toob iseloomuliku näite tollase Königsbergi (Kaliningrad) lähistel Metgethenis nähtust. 29. jaanuaril 1945 langes see eeslinn venelaste kätte, kuid sakslased vallutasid selle hiljem tagasi.
Saksa sõduritele avanesid pildid, mida on raske välja mõelda ka kõige haiglasemal mõistusel. Nii leiti ühelt väljakult kaks umbes 20-aastast tüdrukut, kes olid tapetud eriti võikal kombel. Kõigi märkide järgi olid tüdrukud seotud jalgupidi kahe sõiduki külge ning rebitud pooleks.
Ühest villast leidsid saksa sõdurid umbes 60 naist, kellest pooled olid täiesti hullunud. Vene sõdurid olid neid vägistanud 60-70 korda päevas. Villa taga olid hunnikus alasti naiste ja tääkidega läbi torgitud laste laibad.
«Ühes talus nägime viit last, kes olid keelt pidi laua külge naelutatud,» kirjeldas üks õuduste tunnistaja Heydekrugi külas nähtut.
Külast olid läbi käinud 1. Balti rinde 43. armee võitlejad. Veidi hiljem märkas sama tunnistaja viit nööriga kokkuseotud tüdruku laipa, kelle riided olid räbalais ja seljad puruks kraabitud. Tundus, et neid oli koos pikalt sõiduki järel lohistatud.
USA ajaloolane, paljude Teist maailmasõda käsitlevate monograafiate autor John Erickson teeb sellest perioodist kokkuvõtte: «Edasitungi iseloomustab kiirus, raev ja metsikused. Külad ja väikesed linnad põlesid, Nõukogude sõdurid vägistasid, palju tahtsid, ja rahuldasid oma atavistlikku kättemaksuiha kõikides majades ja korterites. Teedel liikusid pikad põgenike ning liitlaste poolt vabastatud sõjavangide ja sunnitööliste kolonnid. Mõned neist inimestest lasti lihtsalt maha või siis tegid hiiglaslikud Nõukogude tankikolonnid neist turmtulega verise inim- ja hobusepudru. Vägistatud naised naelutati käsipidi vankrite külge, kus istusid nende perekonnad.»
mul läks süda pahaks.10. mai 2017, 07:19
halloo venelased. lugege! palun seda õudust vene keeles ka. äkki mõni tibla mõistab.
msi veelkord12. mai 2016, 18:07
vähe sellest, et õhtuleht arhiivi kustutab, peab ta meeles su postitamata kommentaari. ja keevitab siis midagi sellest su postitatud kommentaarile otsa. nii ongi juhtunud, et minu kommentaari viimane lõik on õhtulehe poolt juurde poogitud. jätab minust küll tobeda mulje, a las ta olla.
kordan siis sama mõtet hoopis veelkord. lustile on tv3-s lubatud igasuguseid imeasju. laimata otseselt psyhhoterrori solisti. täielik ämber kunagise kroonika meelelahutusauhindade jagamise peo kajastamisel, mille eest iga teine reporter oleks päevapealt lahti lastud. ja nüüd siis trügimine sinna, kus vene keele oskamine on elementaarne nõue. uudishimust -palun väga. aga ajakirjanduslikku ülevaadet tegema ja intervjueerima - absoluutselt lubamatu.
12. mai 2016, 18:03
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Rudi12. mai 2016, 18:17
Täpsustan sinu pikka juttu...USA ja liitlased ei asunud sõtta nõukogude POOLEL! Nad asusid sõtta tugevneva Saksamaa VASTU! Sest tugevas riigis ei saa pank rahvast valitseda. Vaata : "Mees, kes võitles panga vastu." Eestikeelne tekst, kõik saavad aru, millest jutt. Kui sul esitaja ei meeldi, siis lülita hääl välja, aga loe hoolega, millest ta räägib!
12. mai 2016, 18:27
mälukaotus tõesti.
kui eestlast ta oma kodumaal sõimatakse aborigeeniks (mis on tegelikult kompliment) , siis okupandi järeltulija ei saa aru, et käitub fašistina
mälukaotanule12. mai 2016, 18:45
Seda sa vist ei märka, et hoopis kolm eestivenelaste põlvkonda on üleskasvatatud estofoobidena, mis juba emapiimaga neile sisse joodetakse-söödetakse.
Bla12. mai 2016, 19:09
"Kas tõesti peame unustama võidu fašismi üle ja hakkama kummardama kõike seda, mis selle ideoloogiaga seotud?"
Eestlased ei kummarda fašismi- selleks pole mingit põhjust. Me soovime lihtsalt et õiglus jalule seataks. Fašism ja kommunism põhjustasid eestlastele ühtmoodi ülekohut ja vägivalda. Fašistid on hukka mõistetud aga kommunistid sisuliselt ei ole. Peamine, et venelased pole ise mõistnud, palju kurja nõukogude kord eestlastele põhjustas. Vastupidi, seda isegi ülistatakse kui midagi väärtuslikku. Nii kaua kui seda juhtunud pole, ei saa lõplikku leppimist olla.
keel pruun?12. mai 2016, 20:16
sinu isa oleks vöinud pihku taguda selle asemel,et ta sinu tegi !
12. mai 2016, 20:50
Venemaa osariigina olid muidugi kõik eestlased õnnest pakavad ja armastasid täitanud vene sõdureid.
Jäta nüüd!12. mai 2016, 23:20
Ära palun üldista! Olen küllalt vaadanud Vene televisiooni kus diskuteeritakse Nõukogude Liidu "väärtuste üle" (vabamalt kui meie televisiooni "diskoteegis") ja ei saa kuidagi väita, et venelased kommunistliku režiimi suhtes ühel nõul oleksid. "Disko" läheb ikka üsna tuliseks kätte aga nad on ühel nõul ühes, selles, et Nõukogude Liidus polnud kõik üdini halb, oli ka oma helgem pool ja sarnaseid arvamusi võib ka Eestimaal eestlaste suust kuulda. Samas ei taha need "helgema poole nägijad" kõik sugugi Nõukogusid tagasi, vaid "mõningaid väärtusi" Nagu meilgi. Mis tei puudu on? - Selge ja üheselt tõene informatsioon mida te ei oska, võib-olla ei tahagi paljudest kildudest kokku panna aga tõde peitubki kildudes, tervikuna pole seda kusagilt saada.
Teeline13. mai 2016, 00:06
Oli seal sõjaväes mis oli, aga täisid küll mitte. Ja kaldun arvama, et ka õnnelikke inimesi oli tol ajal rohkem, kui praegu.
Kalju Mätik12. mai 2016, 21:42
Oleks juba aeg aru saada sellest lihtsast tõsiasjast, et Punaaarmee pole kunagi Eestit vabastanud, vaid ainult okupeerinud. Peale seda, kui Punaarmee oli Lätis Saksa rinde läbi murdnud ja Läänemereni välja jõudnud, andis Hitler 16. septembril 1944 käsu Eesti mandriosa maha jätta. Eesti mehed pidasid Toompeal sakslastega tulevahetust, võtsid Saksa lipu maha ja heiskasid sini-must-valge. Põrandaaluse Eesti Vabariigi Rahvuskomitee poolt loodud Eesti Vabariigi valitsus Otto Tiefi juhtimisel astus ametisse. Kui Punaarmee eesmärgiks oleks olnud fašismi purustamine, siis oleks nad võinud sügisel 1944 Sinimägede joonel peatuda ja Eesti iseseisvus oleks tastatud. Nende eesmärgiks oli aga vene koloniaalimpeeriumi laiendamine.
Elts12. mai 2016, 17:54
Ma ei saa aru,miks Kats sinna pronkssõduri juurde läks?Kas tv3 polnud Vene keele oskajat reporterit saata?Parem kajastus oleks olnud, kui oleks nende keeles küsida, miks nad võidupüha tähistavad suurejooneliselt?Kuidas nad suhtuvad Eesti meediasse ja mis meedia on neile usaldusväärne?Ka mina arvan, et Kats ei ole see kõige üigem reporter, kes seda sündmust oleks pidanud kajastama.Vaatasin seda tv3 uudiseid ja vähe kajastati 9 mai ELiidu aastapäeva,mis oleks Katsile parem valik olnud.Kats on lisanud oma fb aadressil,et teda toetatakse blogi pidjate valikutel EBA 2016 voorus,kus sai endalgi temale hääletatud.Parem,kui ta ise teeks siin enda blogis kommentaarides endale reklaami.Kui lugeda teisi blogiseid,seal blogipidaja ise mainib seda blogis,et tema lugejad tema puhul hääle annaksid.
riigikeel12. mai 2016, 18:22
"Parem kajastus oleks olnud, kui oleks nende keeles küsida, ..."
Elts
ära pläkuta!
sa vist ei tea, et Eesti riigikeel on eesti keel!
Eesti riigis räägitakse eesti keeles!
Ja jutul lõpp!
Kui vene tiblad ei ole võimelised asukohamaa, seega Eesti riigikeelt ära õppima, siis võib öelda. et see inimene on Eesti riigis
kas turist, okupant või idioot.
sid12. mai 2016, 17:41
nüüd kus veteranid on läinud manala teele, haakavad vandid Kremli müüri ääres olevat topist ja suvalisi vanamehepilte kummardama. "vabastajate" püha üritus jätkub kuni aegde lõpuni sest muud, mille ül uhke olla neil ei ole.
msi12. mai 2016, 17:31
13.25 on küll eriliselt naiivne. aasta tagasi kirjutas lust blogis reportaazi, mis oli sama hull kui oudekki loone eilne jutt etv-s. loone vähemalt usub, mida räägib. lust räägib alailma risti vastupidiseid asju. oleneb sellest, millise kontoriga ta parajasti seotud on. eelmisel aastal oli ta seotud kesikutega.
õhtuleht ei ole huvitatud ajaloolisest tõest.sellepärast on ära kustutatud lusti blogi arhiiv. muidu oleks hea võrrelda, kuidas lust eelmisel aastal reportaazi tegi. siis oli ta kõigest pronkssõduri juures nähtust suures vaimustuses - kui palju lilli, milline ülev meeleolu jne.
aga tv3 juhid on kas eriliselt ebaprofessionaalsed või teadmata põhjustel lusti eriliselt soosivad. lust tahab minna oma kangelaslikkust demonstreeima ja tal lastaksegi minna. vaatamata sellele, et kõik teavad, et ta vene keelt ei oska. no venelaste kehv suhtumine eesti meediasse saigi kinnitust - eesti telekanalil pole ühtegi reporterit, kes oskaks vene keelt.
ja tv3 on lasknud lustil endale täiega pähe istuda. vaat mida tähendab see, kui lust kunagi ülemusega malet mängis. lust tahab minna kangelast mängima ja tal lastaksegi minna. kuigi ta õppis koolis ka vene keelt, pole tal
12. mai 2016, 16:29
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Bla12. mai 2016, 19:13
See on slaavi kultuurile omane, et süüdistatakse kannatajat. Millegipärast ei räägita, mis selle foobia põhjustas.
ottkosmos12. mai 2016, 16:13
Kuskil delfi galeriis oli näha, kuidas jagati inimestele suvalisi pilte kätte, seega vaevalt oli seegi kirjeldatu oma vanavanaisa pildiga. Kõik fotod olid kenasti ühes mõõdus, kenasti puidust alusele kleebitud ja seda jagas üks nike tossudega u 20 a noormees. Kõrval oli suur must kilekott, kust ta neid välja võttis. Kahtleselt suur suguvõsa.
võitjad?12. mai 2016, 16:04
Ilma Teise rinde ehk Normandis dessandita, ilma USAta, ilma Kanada ja Inglismaata ja ilma teiste liitlasriikideta oleks 1945. aastal Hitler Kremlis istunud ja praegune Venemaa oleks olnud suur-Saksamaa osa ehk Dritte Deutsche Reich.
anna abi12. mai 2016, 16:31
kust küll sinusugused rumalad tulevad,,
prx12. mai 2016, 15:46
Kuule Katrin-Linda Lust, ära ilusta seda asja. Sinu küsimusele vastas Boris: "et oli Leedus Kuramaal".
Joosep12. mai 2016, 15:37
Katrin-Linda Lust sai ka lõpuks teada, mis arusaamisega see seltskond siin riigis eksisteerib. See ju ammune tõde, et neid ei huvita tegelikult Eesti kui riigi staatus ega eestlased. Loota, et nende inimeste arusaamas midagi muutub ka 20-e aasta pärast, on vaid sinisilmsus. Ka nende lapsed kasvavad samas veendumuses. Ja ei aita nende puhul ükski riiklik programm ega muu taoline. Lisaks on nad ka kõige suuremad kritiseerijad, et riik nende jaoks midagi ei tee.
Eestis elab kahe arusaamisega vene rahvusest inimesi, ühed kes soovivad siin elada ja mõistavad kohanemisega endas vajalikke muutusi läbi viima. Teised aga on need, kes tahavad ka siin elada aga kelle jaoks on kõik eestiga seonduv vaid põlgus ning enamuses nendega puutus antud loo autor ka kokku.
12. mai 2016, 15:58
hea naiivne Joosep,
kes arvab, et antud loo autor puutus ainult juhuslikult MÕNEDE selliste Eestit põlgavate venelastega kokku.
Jah, ainult 5% eestivenelastest on tõesti meie rahvaga ja meie kommetega kohanenud, sellised on lojaalsed ka Eesti Vabariigile. Neid nimetavad teised venelased reeturiteks.
Ülejäänud 95% eestivenelasi aga vihkavad Eesti Vabariiki ja ka meid eestlasi...aborigeene!
Aga kui midagi äkitselt toimub, pöörab kogu see 95%line vene mass täägid ja püssitorud meie riigi ja meie rahva, meie , eestlaste, vastu.
Täpselt nii nagu toimisid krimmi- ja ukrainavenelased, karjudes ainult rossija...rossija .
Õigus12. mai 2016, 16:15
Jah, vene naised ja baabad karjusid nii Krimmis kui ka Ida-Ukrainas rossija-rossija, vene mehed aga haarasid kõik relvad ja läksid ukrainlasi tapma.
jah ning 12. mai 2016, 16:17
kõige kurvem, et ega need samad venelased siin ei oska kartagi seda, et Venemaal suhtutakse neisse nagu reeturitesse. Mul ük suttav Narva venelane (täiesti sibul, umbkeelne ja tibla suhtumisega) kurtis, et oli käinud Venemaal oma bändiga esinemas ja vilistati välja, et fašistid kasige oma Eestisse... kutt oli nii õnnetu, et keegi neid ei mõista - ei ole neil inimestel mingitki kodupaika ja isamaad. Seal on võõrad, siin on okupandid.
12. mai 2016, 18:30
vaadake meilgi nende koloraadolintidega autode sisu - NOORED VENE NAISED! rõhuvas enamuses.
autoks on muidugi bumer või mersu, harva ka lexus... ot deda trofeja
nending12. mai 2016, 23:34
seepärast nad siin nii kurjad ja õnnetud ongi.
vabastajad?12. mai 2016, 14:49
Saksamaale ja Austriasse sissemarsil mõrvasid punaarmeelased 56 tuhat tsiviilisikut. 3 miljonit saksa naist, vanurit ja last deporteeriti Venemaale. Ka kõige tagasihoidlikumate hinnangute järgi vägistasid punaarmeelased umbes kaks miljonit naist ja alaealist tütarlast, kelledest 300 000 tapeti. Punahordide poolt toime pandud vägivalda saatis ennenägematu julmus.
Kõigest selle kohta on Berliini ajaloolane Jörg Friedrich ühes Saksa nädalaajakirjas kirjutanud :
“Punaarmee sisenemisega tollase Saksamaa territooriumile 1944. oktoobris algasid niisugused röövimised, vägivallatsemised ja mõrvad, et ka neutraalsete vaatlejate arvates oli kordasaadetu omane pigem keskaegsete mongolite hordidele kui kahekümnenda sajandi Euroopa sõduritele.”
Moskva jaoks oli kõige hullem aga see, et lääne inimesed nägid lõpuks nõukogude “vabastaja” tõelist palet. Sellist metsistunud karja polnud keegi varem Euroopas näinud.
Punaarmee tapmistest, röövimistest ja massilistest naiste ja laste vägistamisest on Venemaal see fakt täielikult maha vaikitud ja sõjaveteranid keelduvad tunnistamast Punaarmee poolt 1945. aastal vallutatud maades toime pandud jõhkraid tegusid.
Pikemalt loe siit:
http://www.oleteadlik.ee/punane-terror-1944-aastal-ida-preisimaal/
milleks12. mai 2016, 14:48
ajalugu väänata.sõtta ei mindud vabatahtlikult.vaevalt,et keegi tahtis surra.surma said ja tapsid ni ühel kui ka teisel polel.kes rohkem,eks kõigevägevam teab.50 aastat lid korpusemehed au sees,kas siis nüüd nad ei olegi inimesed,hukkunud,miks eestlased ei mälesta oma langenud sõjamehi,kes keelab.miks te siis ilgute venelaste kallal,nad ei häbene oma esivanemaid mälestada.miks peab ainult halvustama.napsutatakse igal pool.aga midagi ju ei juhtunud,kõik oli korras ju.
Faktid12. mai 2016, 15:00
Jah, sõda on sõda, ja väga kohutav, aga suur vahe on selles kes keda tapab.
Sinu kallid venelastest isad või vanaisad ei tapnud sõjas ja sõja lõpus mitte ainult natsisaksa sõdureid,
vaid PUNAARMEELASED MÕRVASID,VÄGISTASID JA TAPSID ERILISELT RÄIGEL JA KOHUTAVAL VIISIL NAISI-LAPSI JA VANAKESI!
Ja see on fakt, mida mitte keegi maha salata või väänata ei saa!
Sina ka mitte!
Nendest venelaste kohutavatest jõhkrustest loe pikemalt siit:
http://www.oleteadlik.ee/punane-terror-1944-aastal-ida-preisimaal/
Markus12. mai 2016, 15:20
Keegi ei ilguks venelaste kallal kui nad mäletaks oma oma langenuid Venemaal ja mitte okupeeritud Eestis.Kas võite nimetadfa kas või ühte rahvas kes armastab okupante? Eestis venelased ei vabastanud kedagi,sest sakslased olid lahkunud enne venelaste tulekut ja Eestis oli taastatud Eesti riik.Pika Hermani tornis lehvis sinimustvalge lipp.
Selline on väänamata ajalugu ja mina olen nii vana,et nägin seda oma silmaga.
9.mai 12. mai 2016, 14:37
Ära tüütab juba see igaaastane 9. mail toimuv venelaste "kammaijaa"!
selle teema peaks ometigi ära lõpetama.
Fakt on see, et eestivenelased vihkavad Eesti Vabariiki ja eestlasi, sest nemad ei ole siin meie maal enam see "ülemrass" ehk valitsejad.
Ja nende viha ajab keema just see, et nende endised orjad - EESTI RAHVAS - on hoopis nüüd OMA RIIGI JUHID JA VALITSEJAD!
Jah, enne st nõukaajal olid nemad Eestis peremehed - nemad keelasid, käsid, poosid ja lasid...ja küüditasid.
Nüüd on aga elu hoopid vastupidine -
need, nende venelaste endised ORJAD ON OMA MAAL, OMA RIIGIS PEREMEHED.
Igatahes Eesti taasiseseisvunud valitsus tegi
ESIMESE ajaloolise suure vea, kui lubas venelastel pärast taasiseseisvumist Eestisse jääda.
Kohe peale EESTI VABARIIGI TAASISESEISVUMIST oleks tulnud rakendada Genfi konventsiooni artiklit 49, mille järgi peavad okupeeritud territooriumitele üle viidud okupantidest tsiviilisikud ka kõik koos okupatsioonovägedega lahkuma, kui okupatsioon lõpeb.
Need venelastest tsiviilisikud oleks pidanud Eesti riigist VÄLJA SAATMA.
Kuna taasiseseisvunud Eesti Vabariigi esimeses valitsuses olid enamuses ENSV endised Toompea kommunistid, siis seda vene tsiviilokupantide väljasaatmist hoiti Kremli salajasel käsul igat moodi ära.
TEINE SUUR VIGA - venelastele anti KOVi valimisõigus.
KOLMAS VIGA - EV annab liiga kergekäeliselt venelastele EV kodakondsusi.
Mis probleemid ja jamad meil venelastega siin kogu aeg on, seda teab meist ju igaüks.
Venelaste kriminaalsusest ei tasu rääkima hakatagi, see on lausa juba kõrgtippudes.
Näit. Mitmekordseid sarimõrtsukaid, neid eluaegseid vange on Eestis 42, neist 37 on venelased.
Ja nüüd nõuavad need, kunagi Venemaalt sisserännanud venelased ja nende järglased ei tea-mis eriõigusi, käituvad jälle nii nagu oleksid nad siin nõukogude-liidu-aegsed välitsejad ja võimumehed.
Ja kui midagi äkitselt muutub või toimub, pöörab kogu see vene mass odaotsad ja püssitorud meie riigi ja meie, eestlaste, vastu.
Täpselt samuti nagu ukrainavenelased tegid seda Ida-Ukrainas.
Siiani on neid vene tsiviilokupante Baltikumis, seega ka EEstis taltsutanud ainult NATO ja Visegrádi riikide üksuste kohalolek.
Aga, nagu näete, iga päevaga muutuvad nad aina jultunumaks ja ülbemaks.
Ideoloogia12. mai 2016, 16:23
Ärgem unustagem, et kommunistlikku ideoloogiat levitasid meil enamasti siiski meie omad partorgid ja kommunistid. Paljud said Eesti Vabariigi tulekuga tunda tohutut ebaõiglust, kui neil enam polnud punast parteipiletid kellegi ees liputada. Nii nagu ideoloogilistel venelastel on ka ideoloogilistel eestlastel käsi rusikas ja õndsa aja ootus hinges. Muide uue sotsialismuse sünd võib vabalt tarendada ka lääne poolt.
12. mai 2016, 23:01
Ideoloogia
sinu jutu peale meenus kohe esimesena Mart Helme, kes ENSV ajal oli eriliselt agar noorkommunist,
nõukogude võimu eest tulihingeline võitleja ja
marksismi-leninismi ja teadusliku kommunismi propagandist, kes püüdis eestlastele seda kommunismip.ska pähe määrida.
:(12. mai 2016, 14:34
Kuvitav kas see 20 aastane neiu, kes oma vanaisa käis austamas, teadis ka mida ta vanaisa Berliinis täpsemalt tegi või nägi? Vaevalt, et ta oma naistele ja lastele rääkis, mis Berliinis toimus, isegi kui ta ise osa ei võtnud. Kahju, et selliseid asju ükski vabastaja ei taha mäletada!
mell12. mai 2016, 19:20
see vanaisa oli sündimatta siis veel
Ehh12. mai 2016, 14:22
Miks siis see püha on venelastele nii püha, aga tänu sellele avantüürile saidki need lasnamäed ja sillamäed euroopas teoks. See ongi nende identiteedi alustala, laienemisel euroopasse ja nad peavad seda kummardama nagu usklikud meka poole.
maamiis12. mai 2016, 14:14
need venelased on sealpildil ju Kindral Vlasovi vägede trikoloriga ! Punaarmees olid need ju sakslaste poolel sõdinud reeturite värvid.Oleks võinud neile seda öelda .
to Katrin12. mai 2016, 14:13
kõigepealt uuri, millal hakati tähistamaa suurejooneliselt võidu paraadi ja miks? Elus ei ole ühtki otseses sõjas osalenud sõdalast, need, kes seal junna juurs käivad on kõik tagala rotid, kes pole sõda näinudki, Moskvas tõrjuti 50ndatel sõdalasi miilitsaga eemale, kes otseselt sõjas osalesid kuna nad oleks ära rikkunud üldise pildi sest jalutuid ei vajtud ja abi nad kusagilt ei saanud. Usas olid spetsiaalsed pansionaadid nendele sõdalastele, kes osalesid sõjas, venemaal ainult põlgus
Putin12. mai 2016, 13:32
Jans ära nii vabalt räägi nimodi , iga inimene on erinev !!
jants12. mai 2016, 14:55
Vaata,putja,koos on nad aga kõik ühe pilotka või täitorni all.Nende saatus maailma lõpuni on olla vabastaja.Usun,et veel saja aasta pärast leidub neid nn veterane,kes hilisemates fašismivabastamissõdades on käinud.Nagu nüüd need afgaani ja tšetšeeni geroid-vabastajad-moskva kaitsjad Kabulis kui Groznõis..
jants12. mai 2016, 13:28
Sõnu polegi vaja.Venelased tunnevad end igal pool vabastajate,kultuuritoojate ja valgete inimestena. Eestlased on neile vaid tänamatu praht.Kui vene keelt ei oska,kasi minema nende peolt.Huvitav,mida ütleks nüüd need vene ajakirjanikud,kes end moslemimuttideks kostümeerisid ja mööda linna ringi kondasid...Ei tea,et venemaa oleks üksi teise maailmasõja võitnud,aga üks algataja oli ta kindlasti. Hilisem okupant poolele Euroopale.
Teeline13. mai 2016, 01:47
Ei maksa kõiki venelasi ühte patta panna.
Ma vedasin kunagi vanarauda Leningradi. Üks kord pandi peale kaks komplektset DT-d. Kell 8 olin platsis, peale lõunat seisin ikka edasi, kuna komplektseid masinaid vastu ei võetud. Siis tuli üks lipsuga vend juurde ja küsis, mida ma seal seisan. Vastasin, et rauda ei võeta vastu. Vend vaatas auto numbrit , kas oled eestlane? Vastasin, et jah. Siis vandus, et mida kuradit, mina olin Eestis sõjaväes ja nüüd ei võeta eesti autolt koormat maha. Hetk hiljem kõlas üle vastuvõtuplatsi viis minutit tõlkimist ja trükkimist mittekannatavat teksti ja veel viis minti hiljem sõitsin tühja autoga väravast välja.
jants13. mai 2016, 08:04
See oli venemaa venelane,kes Eestis sõjaväes olnud.Mina olin just Leningradi lähedal sõjaväes ja inimesed seal olid isurid,palju neid veel sinna jäänud oli.Eesti poisid said nende juures omale toa võileiva hinnaga üürida kui sugulased külla tulid sõdurpoisile.Aga arva,kes olid jubedamad tegelased eestlaste suhtes?Vastus-meie Eestis elavad vankad,kes meid fašistideks sõimasid.Üks Kohtla-Järvelt päri tkatšenko oli aga eriline värdjas,eestlased olid talle verivaenlased.Sulle aga teadmiseks-see vanarauafedja oli loomulikult rõõmus eestlast sõbralikku nähes,sest need traktorid aeti uuesti elule ja müüdi kümnekordse vanametalli hinnaga maha.
12. mai 2016, 13:25
Usun Katrin Lusti erapooletust ja avatud südant. Usun ka seda, et mälestame oma Eesti Laskurkorpuses võidelnud eestlasi, mõeldes neile ja mitte ainult sõja lõpupühal. Ent kindlasti ei usu ma neid räuskavaid ja suht noori, enamasti purjus tegelasi, kes jätavad oma langenute hauad koristamata ja räpakile, samas peavad end ülal eestlaste suhtes ülbelt ja üleolevalt.
noh,Laskurkorpuses ellu jäänud eestlased pole ju12. mai 2016, 13:50
mitte ühegi jaoks isegi mitte inimene. Seda suhtumist pole vaja ilustada.
Pidage rida!12. mai 2016, 23:04
Käib vist rohkem meie, eestlaste pihta. - Meil siin on Vabadussõjas langenute mälestussambad ja kalmud suhteliselt lillevabad. Presidendil peaks ka sel puhul eestlaste pärast häbi olema.
Mis puutub aga Punaarmee metsikusse Saksamaa vallutamisel - eks see ole ikka nii, et "kus tuult külvatakse seal tormi lõigatakse. Laastatud Venemaa ja tapetud-poodud, orjusesse veetud elanikkond oli Vene soldatil värskelt silme ees, samuti Poola surmalaagrid. Pärast sõja lõppu hakati rangemalt korda looma, vägistajaid ja maradööre hakati maha laskma, siis rahuneti enamvähem maha. Sellist barbaarsust nagu sakslased Venemaal korraldasid, polnud ajaloos enne nähtud ja ärgu tulgu keegi siin väitma, et eestlastest koosnevad Politseipataljonid süütud tallekesed olid - nagu mõningad väita püüavad. Poolas asuvates koonduslaagrites märatsesid suuresti ukrainlased, olid eriti verised juutide ja poolakate vastu. Leedus algasid juudipogrommid kohe sakslaste saabudes. Püsse polnud, juuted peksti raudkangidega surnuks. Puha dokumenteeritud värk ja avaldatud Lääne meedias. Ka seesama mõttekäik "truult külvad, tormi lõikad" on mul nimme Lääne meediast laenatud sest venelaste kaebuste suhtes teie siin sulete omad silmad ja kõrvad, ainult suu jätate lahti, et "venelased valetavad"
Venelased kannatasid kommunistliku režiimi all aga midagi nii jubedat kui sakslased neile korraldasid, seda ei suutnud isegi kommunistid mitte.
jants13. mai 2016, 09:00
sa juudijurakas ära pläkuta.Minu kolm onu olid idarindel 41. aasta sügisest saati ja rääkisid,mis seal toimus.Sakslasi võeti vastu kui vabastajaid.Kommunistlik terror oli viimsegi venelase kannatuse äärmusse viinud.Korraldajaiks kongninalised fandelstamid ja ehrenbergid,kellest nüüd zinovjevid või kamenevid olid saanud.Kas venelased polnud mitte need,kes ukrainlaste seas vallapäästetud kolhoosikorra loomise kampaania korras kuus miljonit neist surnuks näljutas,rahu ajal,kusjuures sealt kokkuriisutud vilja müüs natside vennasparteile.Need külapõletamised Ukrainas ja Valgevenes oli NKVD erirühmade töö põliselanikes viha õhutamiseks sakslaste vastu.Onu rääkis,mis oli juhtunud inimestega,kes olid saksa okupatsioonist venelaste vabastamise järel saanud-pooled saadeti vangilaagritesse, teisi koheldi kui reetureid.Ja üldse,kes selle suure sõja valla päästis?Kui aadu ja joss need polnud,kes siis?Juudid oleks veel ainuke variant,selle tasuks said nad luua ka oma riigi,mille kodanikeks tehti vägisi kõik okupeeritud alade elanikud,kes rääkisid heebria keelt.